Det blir mer än man tror

2014-05-30  22:41:41  Allmänt  Aurora  Freja  Personligt 
Imorgon ska vi mer till Torekov, hälsa på svärisarna i husvagnen. Kommer vara borta nästintill hela dagen. Håller på att packa de tjejerna ska ha med sig, blir en hel del! Dom delar typ på en sportbag, de är extra kläder och då det Varken ska vara varmt eller kallt så blir de att packa för både och, sen leksaker, mat till Freja, blöjor osv osv. Blir mer än vad man tror. Sen brukar de vara så att när man packar med sig extra kläder så behövs de inte och när man tänker att de inte behövs så är de då de som mest behövs. Är inte mycket kvar av packningen men ändå lite småsaker men de löser vi imorgon. Sen är de inte hela världen om något glöms för få löser vi de utifrån det. 


...

2014-05-30  09:37:18  Allmänt  Personligt 
Vill dela med mig av en händelse igår, glömde helt att berätta den. Vi stod och grillade på altanen och Aurora frågade om hon fick bjuda över en grannflickan och självklart fick hon de. Dom gick över och frågade flickans mamma men hon sa nej. Jag förklarade för Aurora att dom kanske hade annat planerat och att vi kanske kan planera nästa gång. Hon va lite ledsen men förstod ändå. Flickorna fortsätter att leka och fler grannbarn kommer ut. Då går dom och frågar om samma flicka får äta hemma hos dom och då svarar denna mamman ja självklart. 

Aurora blev sååå ledsen, hon förstod inte alls hur man kunde göra så. Säga
Nej till ett barn men ja till ett annat. Jag såg hur ont de gjorde i Aurora och de gjorde så ont i mig. Och arg va jag! När vi sedan sitter och äter börjar Aurora fråga om den familjen inte gillar oss men jag hade verkligen inget bra svar att he henne. Och när Aurora sa att det var elakt så kunde jag bara hålla med henne.

Hade tanken på att gå över igår och prata med mamman men gjorde aldrig det, kanske idag? Men vad ska jag säga/fråga? Vill inte vara otrevlig men ändå veta hur de ligger till ...


Fotmassage

2014-05-29  22:25:28  Allmänt 

Såhär avslutar jag denna härliga dag/kväll 


Ett bra avslut

2014-05-29  21:24:57  Allmänt 
Vilket avslut de blev på grillningen - några grannar kom över och hade med sig glass och jordgubbar. Blev lite skitsnack på altanen, Aurora busade som bara hon kan och de kändes som att denna kväll la grunden för den kommande sommaren




Cykling

2014-05-29  17:14:59  Allmänt  Personligt 
Var för lat för att gå innan så jag valde att ta cykeln Istället, bättre de än ingen motion alls. Tog rundan längs havet förbi alla våra fyra ständer i närheten sen fortsatte jag att trampa en bra runda, var megasträngt i den jäkla motvinden men drygt en mil blev det. Sitter hemma helt dyngsur nu, svettigt värre! Dusch och den Grille på de :) 


Bra start!

2014-05-29  11:07:58  Allmänt 
Mannen och stora tjejen är och tvättar/städar bilen. Jag städar lite och myser med Freja imellan varven, helt kanon! Dagen börjar riktigt fint och jag har bara på känn att den kommer bli bättre och bättre. 


mina fina föräldrar

2014-05-28  21:58:00  Allmänt 
I flera veckor, vågar nog tilloch med säga månader (utan överdrift) har jag letat efter en grön långklänning. Har varit på jakt ett bra tag, först ville jag har den till dopet men ja, jag hittade ju ingen - besviken som attan. När dopet var över tänkte jag att ja, nu kommer jag säkert hitta en för att jag inte behöver men jag kom samtidigt på att jag kunde ju ha de på Rebecca & Simons bröllop nu i sommar. Hittade fasen ingen då heller, har letat på nätet och i typ varenda butik i hela halmstad. Men idag hade jag, mamma och pappa bestämt att vi skulle ner på stan och umgås och jakten kunde börja med deras hjälp. Var inne i dom vanliga kedjorna och även lite dyrare butiker. Tänkte att de fasen får kosta om jag hittar en. Hittade två jättefina inne på Brothers&Sisters men dom va lite lite för små - jääävla skit! Jag säger då att vi går till Nordic Safari och de får fasen va sista affären sen ger jag upp. Där inne ser jag världens finaste långklänning i grönt, två stycken kvar. Tar min storlek och går till provrummet, vet att klänningen kostar över min budget men ja, jag tyckte den va to die for. Går in, drar på mig den och den sitter som en smäck, jag känner mig så otroligt vacker i den. Visar upp mig för mamma och pappa som tycker den är kanon. Men dom känner mig och ser att något inte riktigt är som det ska men jag vänder snabbt in i provrummet och tänker att nej, den är för dyr jag får skita i det eller ska jag, nä jag skiter i det. Då kommer pappa in och säger jag betalar hälften, jag ser ju hur gärna du vill ha den och jag vet hur de är när pengarna ska räcka till mer saker, du får se de som en sommarpresent. Jag ger honom världens kram och brister sedan ut i gråt av lycka och tacksamhet. Han går därifrån och sen kommer mamma och undrar vad som står på och ville kolla hur jag mådde eftersom pappa också fått tårar i ögonen - men allt va som de skulle, helt perfekt! Jag är så otroligt tacksam och kommer använda klänningen om och om igen. Efter denna underbara stund tog vi en fika på skånskan tillsammans, njöt av vädret och sällskapet. 
den är tusen gånger snyggare i verkligheten!


så stolt att jag spricker!

2014-05-28  14:15:00  Allmänt  Aurora 
Har precis kommit hem och landat i soffan efter möte på dagis. Var dags för Auroras "avslutnings möte", var med vemod jag gick dit. Personalen på dagis har varit helt underbara, tillmötesgående, förstående osv. Dom har varit helt otroliga, finns inga ord som kan beskriva hur tacksam jag är över att just dom jobbar på Auroras dagis. Det var bara en masa goda ord om Aurora, hennes engagemang, empati, förståelse osv. Min lilla tjej som egentligen inte alls är så liten. Åååå jag är så stolt över henne så att jag nästan spricker! En fin människa är hon, otroligt fin mot sina kompisar, vill att alla ska få vara med och delaktiga, hon besitter en enorm medkänsla och medmänsklighet fastän att hon bara är (snart) 6 år. Sen att hon trotsar ihjäl här hemma är en helt annan sak, det är helt ok speciellt när jag får höra vilken otroligt fin människa hon är. Älskade fina barn, det finns inget inget jag inte skulle göra för dig ♥


Måndags kaos

2014-05-26  13:39:20  Allmänt  Personligt 
Freja har en missnöjes dag, inte alls på hugget och vet knappt själv va hon vill. Aurora matvägrar, är arg, allt blir fel ( enligt henne ). Det ena utbrottet avlöser de andra och vi har inte gjort annat än haft kaos! Försöker få Aurora att gå ut men de vill hon inte, hon vill ingenting. Blä! Behöver jag säga att jag längtar till klockan fyra och mannen slutar ?! 


Försommar

2014-05-26  13:27:18  Allmänt  Aurora  Freja  Personligt  Shopping 
Vi har haft en sån underbar helg så bloggen har jag helt glömt bort. Har varit mycket nära och kära som gett otroligt med energi. Har sagt de förr men säger de igen vi har riktigt underbara människor i vår närhet! 

I fredags cyklade jag och Aurora bort till Gullbranna, mannen och lillan tog bilen. Våra kompisar som numera bor i Sthlm var nere och hälsade på med deras lilla tös Thea som är 8 veckor. Fina lilla tös! Och vad man märker dom utvecklas mycket. Freja är 2 1/2 månad äldre än deras tös och de är ändå rätt stor skillnad på stadighet, vakenhet osv. Vi fikade, bytte barn och njöt av värmen. När vi sedan svängde in på gården var gårdsgrillningen i full fart. Rebecca och Simon ( våra granna/fina vänner ) fixade mat till oss. Vi drack lite vin, vi va ett gäng på ca 25 pers som grillade och hade det bra. Inte alls fel, inte alls! 
Lördagen bjöd på kalas för Auroras del, jag mötte upp pappa och min lillebror för att hälsa på farfar på sjukhuset. Sen blev de bara hem och hämta familjen för att sedan dra ner på stan och kolla in Halmstad Gillet / matfestival. Strosade runt, köpte goda ostar, smakade mat, åkte militärbil, satt på uteservering. Syster med familj slöt upp mitt i allt, super trevligt. När vi sen hade tänkt åla hem så frågade lillebror lite försynt om alla skulle hem, han sa även att han gärna stannade. Då bestämde vi oss alla för att leta plats på någon restaurang och plats fick vi och god mat åt vi. Helt oplanerad och spontan dag och alledes perfekt! 
I söndags ( igår ) var de mors dag, fick Superfina blommor av Aurora och Freja. Vid lunch var vi hos svärisarna där de bjöds på massa god mat och trevligt sällskap. Sen avslutades kvällen med ett litet kort arbets pass :) 




Morgonkaffe

2014-05-22  13:55:49  Allmänt 
Jag har så fina vänner, imorse fick jag ett sms som löd " kaffe efter dagis lämning ?". 8.35 satt jag i Rebeccas soffa och hade fått kaffe serverat. Inte dumt alls! 


Pulserande fötter

2014-05-21  20:37:28  Allmänt  Aurora  Freja  Personligt 
Vi strosade iväg till dagis imorse i rena sommarvärmen och klockan var bara strax efter åtta! Jag mötte en jobbarkompis påvägen från dagis och jag bestämde mig för att hälsa på jobbet nu när alla ändå skulle vara där. Tog först en promenad på en halvtimme. På jobbet blev de kaffe och några av jobbarkompisar hade mys med Freja som var på sitt allra bästa humör. Efter jobbet gick vi hem och åt lite gröt, Freja vilade sen tog jag en promenad innan de var dags att hämta Aurora. Hon hade många frågor om var vi skulle då vi inte tog vanliga hållet hem. Gissa om hon blev glad när vi svängde in vid gatuköket för att äta glass i solen. Grädden på moset var när vi fyllde hennes pool när vi kom hem. Dagen har varit helt kanon och efter kvällsmaten tog jag en promenad till och med mig hade jag Aurora på cykeln. Vetikatten var min energi kom från idag - solen ?! 
Någons pool som blivit för liten ? 


Fint att ha nära till stranden

2014-05-20  15:23:45  Allmänt  Aurora  Freja 
Sitter på stranden och gottar oss, jag med mitt kaffe och smaskiga jordgubbar, Aurora med varmoboy och mackor med prickig korv, lilla Freja med sin ersättning. Trots att de blåser lite så är de förbannat härligt att sitta här. Aurora springer i strandkanten och även lite i vattnet, bygger sandslott och sjunger massa påhittade sånger. Att vara mammaledig är bra fint speciellt när sommaren är på ingång. 




Några få knop

2014-05-18  15:49:25  Allmänt  Aurora  Freja  Personligt 
Vår söndag har varit mest mys, gos och kaffedrickande. Mannen och stora tösen har planterat lite solrosor, varit och handlat på macken, nu håller dom på att göra rulltårta. Jag har mest gosat med Freja, gjort mat till henne då broccoli och ärtor inte va en höjdare så testar vi istället majs och morotspure denna veckan som kommer. Jag och Freja begav oss även ut på en PW/lätt jogging runda innan, så jäkla skönt. Dock inte lika skönt att svetten fortfarande rinner längs ryggen. Ska ta mig en kopp kaffe och fräscha till mig lite innan jag ska bort till jobbet för att jobba några timmar.







Ägg & Sill

2014-05-18  10:35:10  Allmänt 
Det händer inte ofta, inte ens ibland men däremot någongång att jag serverar min man frukost men idag slog jag till. Det uppskattas alltid illa mycket men det är väl för att de händer så sällan 




Godmorgon söndag

2014-05-18  09:50:50  Allmänt  Aurora  Freja  Personligt 
Sitter med mitt morgonkaffe, kopp nummer jag vet inte. Trött som en gnu och ont i kroppen. Mannen tog natten med lilla Freja för att jag skulle få sova men istället har Aurora vaknat lite då och då med frågor som " nästa gång vi grillar kan vi grilla marshmallows " klockan va 4 när denna fråga kom, 4! Sen har de varit blandade frågor om allt mellan himmel och jord och olika konstateranden. Sen kl 8 var de akut frukost med skinksmörgås, vi hade ingen skinka hemma - katastrof! En halvtimme senare gav jag upp övertalning om annat pålägg så jag smsade grannen som hade skinka hemma. Tur var de annars hade det nog exploderat här hemma haha


Vin & Jordgubbar

2014-05-17  15:26:44  Allmänt 

Väntar på min fina vän som jag även har tur att ha som granne, hon borde dyka upp närsomhelst <3


Mamma & dotter mys

2014-05-17  13:25:27  Aurora  Personligt  Shopping 
Mannen skickade iväg mig och äldsta dotterns för lite handling/shopping runda. Aurora fick 200 kr att handla lite sommarkläder för. Hon valde noga bland dom fina kläderna. Och hon ville in i provrummet och prova, de var de viktigaste av allt. Sen fick hon själv välja vad hon ville ha, jag sa inte ett ljud utan det var helt upp till henne. De blev två klänningar, ett par shorts och ett franslinne. Hon var så nöjd att hon genast ville byta om! 
Vi tog en lunch på hennes favoritställe på Eurostop - pölsemannen. Sedan blev de handling till grillet på kvällen och lördagsgodis. Nu va vi ut och njuta i solen :)
Fast hennes linne är blått men jag hittade ingen bild på det ... 



Fina vänner

2014-05-16  23:25:04  Allmänt  Aurora  Freja 
Traskade hem till våra fina vänner i den härliga solen. Männen skötte grillen, Aurora och Theodor lekte, Freja jag och Tittie satt och hade tjejsnack. Inget avancerat utan bara mat och snack. Så härligt att bara kunna sitta och ha det så bra som vi hade det. Våra barn kommer så jäkla bra överrens och det är riktigt roligt att se. Aurora är nästan ett år äldre än Theodor men de går hur bra som helst - tråkigt att inte han också ska börja skolan nu. Tittie och Nicklas ska ha en liten bebis i höst/vinter så Freja och den bebisen kommer vara samma årskull och säkert likabra lek kompisar hihi




Tålamodet prövas

2014-05-15  21:20:43  Allmänt  Aurora  Personligt 
Svårt att sysselsätta en tös full av energi när hon bara får göra lugna saker. Hon vill springa, cykla, iväg och leka med kompisar osv. Vara inne och leka lego/pyssla/rita är hon inte alls upplagd för. Och jag förstår henne, i detta härliga väder vill man ut ut ut! Men hon får hållas och mitt tålamod de prövas. 

Operationen gick bra, trodde inte de skulle ta så lång tid som de tog ( nästan 45 minuter ). När jag kom in på uppvaket sov hon gott, sen när hon började vakna till fick jag ta upp henne och då skrek hon och var hysterisk, tydligen vanligt att man vaknar upp så som man somnade. Tog upp henne men hon ville inte riktigt vakna, ålade sig och sen kom muskelkramp, hela kroppen stelnade och hon vet sig i tungan. Jag skrek på sköterska och snabbt in med tumme i munnen - aj aj aj! Men hellre min tumme än hennes tunga. När hon väl vaknade var hon så yr, hade mycket ont och mådde illa. Kräktes aldrig och ville inte ha medicin då den skulle göra henne mer yr. Åt en glass och lite saft. Fick ett eget litet rum där vi kunde kolla på tv och hon kunde skrika utan att störa någon. Efter några timmar kunde vi lämna uppvaket och hon va hungrig! Så blev pannkakor med sylt tillsammans med moster som jobbade på sjukhuset till Auroras förtjusning. Så nöjd tjej! 


Ett avslut och en början

2014-05-14  13:28:19  Aurora  Freja 
Auroras plats är uppsagd, sista dagen är 12 juni,  sen är det sommaravslutning den 16 juni. När jag ändå va inne och mixtrade med att säga upp så satte jag Freja i kö, lång tid kvar och det känns jätte avlägset men tiden går ju så fort! 


Nu ligger hon på operationsbordet

2014-05-13  09:14:58  Aurora  Personligt 
Älskade lilla hjärtat. Så modig, så duktig och så stark! Lugn som tusan inför operationen och på gott humör. Inne i operationssalen va hon lugn sen när nålen kom fram blev hon ledsen. Dom försökte övertala henne men tillsist blev de sövning på mask. Arg och ledsen! Protest och Sjövild så vi fick hjälpas åt allihopa att hålla fast henne och hon skrek snälla mamma ta bort dom ifrån mig ta bort dom! Ont gjorde de, jag började svettas och hjärtat gjorde ont!

Har varit nere och mest petat i frukosten , nu sitter jag och väntar på uppvaket. Nervös och handsvett deluxe



Operation imorgon

2014-05-12  21:23:38  Aurora  Personligt 
Har en nervös tös här hemma som har många frågor om operationen imorgon och som har väldigt svårt att sova. Hon ville självmant gå och lägga sig för 2 timmar sen men har fortfarande inte somnat. Jag blir lite irriterad på henne men lägger band på mig då jag förstår henne, är ju faktiskt en operation imorgon och hon förstår inte roligt hur allt går till även om hon är en väldigt förståndig tjej. Har packat lite saker som hon ville ha med sig och extra kläder, har även pratat och förberett henne så mycket som möjligt. Är ju en del fix imorgon bitti såsom emla plåster, temp, alvedon och smågrejer. Operationen ska ske 08.00 imorgon så snälla svärmor kommer hit och tar lilla Freja kl 07.00 så vi har gott om tid på oss att ta oss in. Skönt att kunna va ute i god tid och skönt att hon fick första tiden så slipper man tjatet om mat / dricka och den värsta nervositeten innan. Det är ju inte första gången hon opereras men förra gången va hon bara 1,5 år så de är längesen - det gick bra och de kommer även denna operation göra :) 


Bra musik!

2014-05-11  18:39:03  Allmänt  Aurora  Freja 
Ligger i soffan hela familjen och gosar. Aurora och Freja kollar på Eric Saades konsert, Aurora försöker lära Freja vad bra musik är!




Anna Kerstin Freja

2014-05-11  17:46:36  Freja 

Freja har två helt underbara faddrar. Dom ligger oss väldigt varmt om hjärtat båda två, precis som vi vet att Freja ligger dom varmt om hjärtat. Dessa fina män kommer att bära denna uppgiften att vara fadder med bravur <3 





Sneakpeak

2014-05-10  22:53:07  Allmänt  Aurora  Freja  Inredning  Personligt  Tips 
Imorgon är det dags för Frejas dop. Mycket förberedelser blev de idag. Mannen och stora tösen var och gjorde smörgåstårtor med svärisarna, jag och lilla tösen va i stan och fixade den sista handlingen och hämtade tårtorna. På eftermiddagen mötte jag min mamma och lillebror vid församlingshemmet för att duka, det tog sin lilla tid men fint blev det. 





F a m i l j <3

2014-05-09  17:47:01  Allmänt  Aurora  Freja  Personligt 
Aurora är ute på gården och spelar fotboll, Freja ligger och jollrar på ett mysigt täcke på golvet, mannen grillar och jag har dukat och serverat mig själv ett glas vin. Jag klagar inte på mitt liv, inte alls. Just nu är livet bra härligt! 


Fotografering

2014-05-09  17:28:07  Allmänt  Aurora  Freja 
Idag var de dags för en liten fotografering med barnen :) BVC som vi tillhör skulle skicka ut nya infoblad och uppdatera sin sida. Våra barn hade äran att va några utav barnen som fick va med. Ska bli så roligt att se resultatet sen när det kommer!



Träbröllop

2014-05-09  09:05:58  Allmänt  Personligt 
För 5 år sedan satt jag hos frisören, nervös som tusan. De pirrade i hela kroppen och jag var tårögd. Det var ju inte så konstigt med tanke på att några timmar senare skulle jag bli Fru Ebbesson. En av de lyckligaste stunderna i mitt liv <3



I Augusti smäller det !

2014-05-08  20:56:15  Allmänt  Aurora  Personligt 
Igår kväll valde Aurora kläder till idag, det var mer noga än vanligt då alla 6-åringar på dagis skulle till skolan och hälsa på. Väldigt sugen tjej vaknade imorse, skuttade upp, åt sin frukost och hade bråttom iväg. När jag sen hämtade henne på dagis hade hon massor att berätta, vad dom hade gjort, vilka nya kompisar hon skulle få, vem hennes fadder va osv. Tänk att min lilla tjej ( som inte är så liten längre ) ska börja skolan i Augusti, S K O L A N! När blev hon så stor? Var har alla år tagit vägen? Kommer gråta en liten ( läs stor! ) skvätt på hennes sista dag på dagis och sen på hennes första skoldag. 



Smakisar

2014-05-08  12:52:34  Allmänt  Freja 
Freja blev 4 månader igår och ivrig som jag är blev jag sugen på att börja låta henne smaka lite mat. Körde 3 tsk gröt igår och sen på kvällen när vi åt doppade vi lillfingret några gånger och lät henne smaka. Hon var så nyfiken på det och smackade lite. Tänker inte ge mer än de om dagen, känns lagom att börja så. Nu vid lunch fick hon återigen 3 tsk gröt och mumsade i sig. Sen ikväll kommer jag/vi göra likadant med vår mat igen. 



På besök

2014-05-06  17:36:39  Allmänt 
Möttes av kaffe doft och rabarber doft när mina fina vänner och deras barn öppnade dörren. Det var bara att slå sig ner - underbart. Barnen härjade runt, Freja va nöjd, vi hade de kanonbra. Pratade lite inredning - går inte att undvika när man är hos Madde, hon är så duktig och har alltid så jäkla fint hemma! Nu är de stopp på fixandet här hemma, bara tjejernas rum som ska fixas med lite små detaljer men dw är absolut inget måste eller panik. Sen får jag allt hålla mig tills vi skaffar hus! 


En hel del

2014-05-05  10:14:01  Allmänt 
Måndag och ny vecka, trots mammaledigheten så har man fullt upp. Denna vecka är inget undantag. Mycket på agendan. Idag händer dock inte så mycket mer än att slappa och ta de lugnt. Imorgon har jag planerat att städa, kommer ifatt, halkar efter, kommer ifatt, halkar efter, aldrig i fas känns de som. På efm när jag hämtat Aurora på dagis ska vi direkt hem till några kompisar och mysa, veckohandling efter det. Resten av veckan är de BVC, föräldramöte inför skolan, fixa med doplokalen, fixa smörgåstårtor, doptårta, dukning osv osv, vi har bröllopsdag på fredag, barnen ska fotograferas förs nya BVC utskicket och ja, sen själva dopet med såklart. Jag har att göra jag ;) 


Leopard

2014-05-04  17:29:02  Allmänt  Tips 

Tack finaste Madde för naglarna! Äntligen är dom fina igen, har bra längd och ser inte ut som sjutton. Va 9 vrckor sen sist - brukar aldrig gå så långt imellan men nu har ju barnen vart sjuka osv. Men nu känner jag mig fräsch igen! 


Godmorgon

2014-05-04  09:32:43  Allmänt 




Japan

2014-05-03  17:21:12  Allmänt  Aurora  Freja 
Alltid lika roligt med minigolf tycker jag och Aurora. Mannen är inte lika road men han är med iaf. Freja är för liten för att uttrycka sin åsikt Änsålänge. Denna gången var även min mamma och bror med och spelade. Brukar alltid bli en liten intern tävling, inte på fullaste allvar med lite allvar ändå och tet familj som vi är så ska vi alltid hetsa, jävlas, pika osv osv. Vissa tål mer än andra och olika dagar är man olika känslig. Idag var en såndär dag där vi alla tetades och alla tålde det. Blev många skratt och alltid lika avslappnat och härligt. Vad är oddset att 5 spelar och 3 st får exakt samma antal slag? Så blev de för oss iaf, mannen, jag och lillebror vann med våra 52 slag - helt ok för att vara första rundan för året. Självklart blev de glass efteråt :)