Premiär

2014-03-31  09:23:32  Allmänt  Aurora  Freja  Personligt 
Blev premiärgrille med grannarna igår, det bjöds på pommes, karré, grillad svamp, goa såser och sallad. Aurora fräste runt på gården med sin sparkcykel, Freja va nöjd och glad i babysittern, vi vuxna drack lite gott bubbel. Vilket härligt avslut på vecka, underbart att ha hela familjen samlad igen.





Om stora tjejen får välja

2014-03-29  21:38:52  Allmänt  Aurora  Personligt 
Blev avbytt uppe på sjukhuset av mannen i eftermiddags. Jag tog då stora tjejen till lekplatsen sagoängen. Blrv kvar där ett tag innsb vi åkte och handlade lördagsgodis. Hemma blev de lek på gården och sedan in för tacokväll. Fick superbra hjälp av mini kocken! Va över hos grannen efter maten och när vi kom hem blev de bokläsning och hon ville så gärna sova i vår säng vilket hon gärna får. Nu sover hon och jag sitter i soffan och trycker godis. Blir snart sängen för mig med, är rätt trött! 




Utanför sjukhusets väggar

2014-03-29  20:11:55  Allmänt  Aurora 
Nyss hemkommen efter en liten vända hos fina Rebecca och Simon. Aurora busade med både katten och Simon, blev även lite mys i soffan :) Kollade lite film, åt popcorn och Rebecca bjöd på ett välbehövligt glas vin, som smakade väldigt gott!


Inspo

2014-03-29  20:01:59  Allmänt  Aurora  Freja  Inredning 




Avd 63

2014-03-28  19:52:30  Allmänt  Freja  Personligt 
Under gårdagen var vår minsting lite gnällig, åt lite dåligt och när jag Tempest henne på eftermiddagen var den på strax över 38. Eftersom hon är under tre månader så åkte vi in. Fick näsdroppar så hon är förkyld och tät, togs prover och hon fick panodil. Kraftigt virus och en röd hals som säkerligen gör ont därför hon inte åt som hon skulle. Vi åkte hem och fick uppmaning att komma tillbaka om det inte blev bättre. Idag var hon lika slö, ville inte äta men dock ingen feber. Ringde 1177 som tyckte vi skulle åka in och vi är kvar än. Läkaren tyckte att hon skulle sondmatas  då hon låg så mycket back i mat och för att låta onda halsen vila. Så ja, här ligger vi och mest myser. Går inte göra så mycket mer men jag är fullt nöjd med att mysa. Saknar dock älsklingarna där hemma!




Pink flower

2014-03-28  10:31:59  Allmänt  Aurora 
Jag trodde att Aurora skulle få spel inne på salongen men tji fick jag! Vi gick in, hon valde vad hon skulle ha, killen markerade vad dom skulle sitta, dom sattes på sen kom de lite tårar men sen en STOLT tjej - något mallig över att hon vågade. 




Inga svar alls!

2014-03-28  08:54:29  Allmänt  Aurora  Personligt 
Igår va ingen bra dag, läkarna var tykna, trodde inte riktigt på saker vi sa massa dumma kommentarer och sen helt plötsligt efter att ha fått höra att hon är ett gränsfall så är hon helt plötsligt helt normal och hon avviker inte alls från sin kurva. Men ändå tog dom fler prover och så kommer de hålla på en gång om året. Jag bad om remiss men den nekade dom mig så nu är patient nämnden kontaktad igen. Vi vill träffa specialister då dessa två läkare igår sa emot varnadra på några punkter så man vet ju inte vad man ska tro. Sen har dom inga svar på varför hon är liten trots 4 års utredning. 
Jag va arg, jag grät, mötet avslutades med att läkaren frågade om vi var nöjda såhär, mitt svar blev klart, högt och tydligt nej! Varpå rummet blev tyst


pang pang!

2014-03-27  09:21:00  Allmänt  Aurora 
Imorse kom diskussionen upp igen med fröken Ebbesson, hon vill ta hål i öronen. Hon har länge pratat om att hon vill ha de i "sluta dagis - börja skolan" present. Hon får för oss men frågan är om hon vågar. Jag frågade henne idag om hon visste hur de gick till och fick svaret "Jaaaa mamma, jag vet! Dom har en sak som ser ut som en pistol, fast de är ingen pistol, ingen riktig iallafall. Sen ritar dom var dom ska skjuta sen skjuter dom i örat, fast inte på riktigt då eller jo på riktigt fast med öronhänge istället för skott". Jag höll på att dö av skratt men jag bet mig i läppen och frågade om hon ändå va säker på att hon ville ha och hon sa "JAAA". Så nu är en tid bokad efter sjukhusbesöket och så får vi hoppas att hon vågar ta dom där hållen ... 


Påläst men ingen expert

2014-03-26  20:38:20  Allmänt  Aurora  Personligt 
Imorgon är de dags för besök hos Auroras läkare där även en Endokrinolog kommer att närvara. Är sjukt laddad för detta besök och jag har en radda med frågor och etiska aspekter ang. behandling och utredning. Mest av allt kokar jag över läkarens klumpiga kommentar vid förra besöket " kostnadsfråga ". Den får mitt blod att rusa och känner att jag fylls med adrenalin av den. Samtidigt är jag lite nervös, inte över själva samtalet utan mest över hur jag kommer reagera på allt när vi är där. Men jag är påläst, relativt iaf - ingen expert. Känner att jag kommer ha lite kött på benen när vi är där imorgon. Och är så tacksam över att mamma ska passa Freja och att mannen kan smita från jobbet den stund vi ska vara på sjukan. 
Min morgon / förmiddag / del av eftermiddag har sett ut såhär! 


vissa dagar

2014-03-25  20:36:03  Allmänt 
andas . ANDAS . a n d a s . A N D A S
T Å L A M O D . tålamod . TÅLAMOD . t å l a m o d
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
 


Lifesaver

2014-03-25  20:08:04  Allmänt  Personligt 
OMG! Först kom en jäkla ret/torrhosta, när den börjat släppa kom slemhostan och nu när den är borta har jag åkt på en förkyldning. Är så äckligt täppt i näsan. Har gått och tagit vanlig nässpray men de har inte hjälpt men när mannen kom hem efter jobbet så hade han köpt mentol nässpray - tacka gudarna för de. Nu har de lättat lite :) Till natten blir de en dos till, lite tigerbalsam och två alvedon sen ska jag nog sova gott ;)


Extra gott!

2014-03-25  18:33:16  Allmänt  Aurora 
Men jag dör så gott det är med våfflor! Lyckades klämma i mig tre stycken, tyckte de va mycket men när Aurora åt likamånga kändes de inte lika mycket längre. Våffeldagen och alla andra gottedagar är bra att ha, gillar dom! Även om jag unnar mig gottesaker lite då och då så är de bra med de speciella gottedagarna, då äter man sånt man inte vanligtvis unnar sig. 




Efterlängtad post <3

2014-03-25  14:19:14  Allmänt  Aurora  Freja  Shopping 





Var är gossarna?!

2014-03-24  18:22:18  Allmänt  Aurora  Freja  Personligt 
Har haft syster och hennes busungar på besök idag. Fika, tjat, mys, lek och bus bjöds det på. Precis innan dom kom höll Aurora utkik i fönster, hon såg moster men inga kusiner, då utbrister hon " men var är gossarna då? " sen tar de några sekunder och hon börjar tok skratta åt hennes ordval.



Lite bättre

2014-03-24  06:37:33  Allmänt  Aurora  Freja  Personligt 

Natten har varit lite bättre än föregående natt. Freja vaknade 2.30 för mat, Aurora in till oss 3.30, Freja började böka så vi tog andra sovrummet så att dom andra kunde sova vidare. Freja somnade dock inte om men lag lyckades få lite microsömn, fem minuter här, tio där osv. Strax efter 6 gick Aurora upp så då gick jag och Freja också upp. Gjorde en kanna kaffe de första jag gjorde, det kommer vara välbehövligt idag!


Barnrum

2014-03-23  17:20:50  Allmänt  Aurora  Freja  Inredning 
Är så inne på inredning till barnrum nu, galet vad mycket fint de finns. Har en vision hur de ska se ut, får se om de är genomförbart rent platsmässigt. Töserna kommer ju få dela rum ett tag, tills vi köper hus. Trodde att Aurora skulle protestera då de ändå skiljer så mycket på dom ( 5,5 år ) men hon är sugen på att dela rum! Just nu är de inte aktuellt att göra något, de får bli till sommaren, när mannen har semester för då finns tiden där. Så tills dess ska jag mäta, rita upp på papper, titta på olika lösningar, spara ner inspo bilder och drömma om sockersöta flickrum :)


Kanske blir människa snart

2014-03-23  10:28:24  Allmänt  Aurora  Personligt 
Har sovit riktigt dåligt inatt, sämsta på länge. Stora tjejen har sovit jätte orolig så jag fick ligga där inne i hennes osköna säng med hennes knän i min rygg varvar med armbåge i ansiktet. Sen har hon snurrat runt, pratat i sömnen, ställt världsfrågor. Sen vi 06.30 va hon ändå pigg som en lärka och skulle upp, jag somnade om lite i soffan.  Efter att jag gjort frukost till henne gick jag in till vår sköna säng och sa till mannen att jag behövde få sova lite mer så han hoppade upp och var så gullig! Först kom han med hostmedicin då jag har en jävlig hosta sen har jag inte hört ett knyst mer än när han och stora tjejen satt och sjöng <3 
Klev upp för några minuter sen för att hämta kaffe och min skvaller tidning sen är kag nog redo att starta dagen :)




God natt

2014-03-22  22:35:26  Allmänt  Aurora  Freja  Personligt 
Ligger i sängen och jag kommer nog somna direkt efter inlägget skulle jag tro. Haft en mysig dag som började med lego bygge, soffmys och glass. Eftermiddag / kväll spenderade vi hos mina föräldrar + lillebror. Blev spel, roliga minnen, mys, massa skratt och skitgod mat! 




Fotbad

2014-03-22  12:51:42  Allmänt 
Så gott att ta en långt varmt fotbad :) fryser lite så det värmer gott. Ska njuta rejält för efteråt blir de inte alls skönt - då ska mannen fixa mitt nageltrång! 




Flowerpower

2014-03-20  15:25:24  Allmänt 




En liten utflykt

2014-03-20  14:05:15  Allmänt  Aurora  Freja 
Vilket härligt väder vi har här, om man bortser från blåsten. 11 grader, inte ett moln på himlen och när det är vindstilla/lä så värmer solen en del. Jag och mina töser tar tillvara på detta genom att fika på en lekplats. Livet som mammaledig är bra härligt!




Min lilla lilla skatt

2014-03-19  18:05:27  Freja 

Efter en dag med skrik, magont och missnöje så gosar vi ner oss i soffan <3


Otursdag!

2014-03-18  18:49:02  Allmänt  Aurora  Personligt 
Lilla älskade barn, hur kan de hända så mycket elände på en och samma dag? När jag hämtade Aurora på dagis så hade hon precis fått en pinne i ögat. Röda små rivsår överallt och svullet, sen upp till sjukhuset och bli stucken sen hemma ramlade hon av sin stol och slog rumpan vilket resulterade i knallröd skinka sen en kvart senare brände hon handen på sås. Kan säga att vår stora tös är bra trött nu - vilken dag! 


På krigsstigen

2014-03-18  16:53:34  Allmänt  Aurora  Personligt 
När jag har sovit dåligt, ätit dåligt och redan varit arg på läkaren/sjukhuset gör inte något fel eller misstag då, idioter! Blev uppringd igår om att göra kompletterande prover, fick reda på att de va en kromosom analys som skulle göras. När jag frågade på mottagningen vad det är läkaren vill ha svar på/misstänker/letar efter/utesluter så visste dom inte och sa att Lab säkert vet. Frågade på Lab - tror ni dom visste? Nej dom hade inte en aning! Tillbaka till receptionen för att jag ville ha kontakt med läkaren som såklart inte va i tjänst men hon hade nattjouren och dom skulle lämna meddelande om att hon skulle ringa, jag hoppas för hennes skull att hon ringer ikväll för om jag behöver ringa och jaga henne imorgon så kommer jag fasen varken vara glad eller trevlig. Hur fan kan man remittera ett kromosomprov utan att kontakta vårdnadshavare? Jag menar de är ju inte så att det är ett järnvärde som ska tas - de är ett kromosomprov!


Koffein och socker

2014-03-18  09:14:04  Allmänt 
Min frukost som jag anser vara helt ok och faktiskt välbehövd efter 2 nätter med väldigt lite sömn. Behöver koffein och socker i mängder idag! 


De lönar sig

2014-03-17  22:16:01  Allmänt  Aurora  Personligt 
Ibland ger det resultat i att bli förbannad och gå på lite (mycket). Mejlade runt i Fredags som ni vet, läste på en del innan så att jag skulle ha mer kött på benen. Redan idag har jag kommit i kontakt med patient nämnden och blev kontaktad av barnmottagningen för att vi skulle få tid att göra lite fler prover. Så imorgon ska vi upp igen för de. Annars går jag mest och väntar på att läkaren ska höra av sig om de proverna vi tog i Fredags, fast vet att de kan ta tid. Proverna som ska tas imorgon ska skickas till Gbg, så dom tar ännu längre tid så allt vi kan göra är att vänta svar och ligga på lite om endokrinolog kontant, dom är ju experter på området " litenhet ". I väntan på kontakt så söker jag klart mer information och skaffar mig kunskap för att kunna sätta hårt mot hårt när / om de blir dags.


Inte sista gången!

2014-03-16  15:56:28  Allmänt  Aurora  Freja  Personligt 
Å va skoj vi hade i ishallen. Aurora var så jäkla duktig, åkte på bra och när hon trillade tog hon sig upp igen. Blev några få mindre utbrott över att hon va dålig som hon själv sa - men vi berömde henne allihopa och hon fick upp humöret igen. Jag var inte riktigt så dålig som jag trodde, jag ramlade inte och behövde inte krama sargen! Även mannen va med och åkte men han fick ont i fötterna så han och minstingen tog en liten promenad Istället. Men så synd att dom stänger av isen ilväll, va sista gången för säsongen idag så får helt enkelt invänta nästa säsong för detta va riktigt skoj - kommer nog ha träningsvärk imorgon. 





Chill på isen

2014-03-16  12:32:57  Aurora 



En arkitekt i familjen

2014-03-16  10:02:58  Allmänt  Aurora 
Aurora har ägnat morgonen åt att fixa en glassbar. Först satte hon pappa på att hjälpa till men de dög inte så då fick jag rycka in, hon sa aldrig att mitt inte va bra men hon designade ändå om det. Nu är hon iaf nöjd och leker för fullt. " pappa säger nej och mamma säger ja " hördes nyss, undra om de är taget från vår verklighet. När jag frågade henne fick jag svaret att vi båda alltid säger nej, sen ändrade hon sig till ibland, tur de - låter inte lika hemskt! 



Bambi på hal is

2014-03-15  19:17:37  Allmänt  Aurora 
Imorgon ska vi göra något som jag inte gjort på sisådär 10 år, Aurora har aldrig gjort det och för mannen var de väl 15 år sen. De vi ska göra är skridskoåkning! Aurora har ett par som hon fick förra vintern, jag ska låna av en kollega och mannen ska kolla om hans bror har. Känns onödigt att köpa nu då morgondagens åkning är sista möjligheten för säsongen så blir väl att vi köper till nästa isåfall. Kan säga att jag är glad att lillebror ska med, tanken va att han Skulle åka med Aurora men vi blev sugna vi med men han kan iaf åka så han och mannen får ta hand om Aurora. Jag kommer ha fullt upp med mig själv!


En dimma i lägenheten

2014-03-15  15:38:11  Allmänt 
Några timmar efter lunchen och de luktar fortfarande stekos från pannkakor och knaperstekta bacon. Ingen härligt doft direkt, det blev klart märkbart efter att jag duschat och kliver ut från hallondoft till stekos. Kände mig inte alls lika fräsch längre! 


God Natt

2014-03-14  22:02:04  Allmänt  Aurora  Freja  Personligt 
Nu har finaste svärföräldrarna gått hem, dom har varit här och myst/busat med barnbarnen, mest Aurora då Freja sovit ( och sover fortfarande ). Vi har även fått prata om oss om denna cirkus med Auroras vikt och även fått prata annat för att inte elda upp oss ( mest mig ) över vad läkaren sa. Jag och svärmor drack även lite gott vin och halvkollade på Lets Dance. Mannen och svärfar hängde i köket och pratade nog mest jobbrelaterade saker om jag ska gissa. Nu sitter mannen och läser för Aurora som fick vara uppe lite senare idag för att farmor och farfar var här, Freja sover jätte gott och jag tänkte faktiskt krypa ner jag med :)





varför betalar jag skatt?!

2014-03-14  18:28:52  Allmänt 
Det är sällan jag blir arg och det är ännu mer sällan jag blir så arg att jag drar saker vidare men idag var/är en sådan dag. Efter läkarbesöket med Aurora var jag så arg när jag kom hem att jag började mejla runt till nämnder, specialister, andra sjukus. Aurora har alltid varit liten och gått upp vikt dåligt och nu senast haltade även längden. Ni som hängt med ett tag vet att vi gått hos dietist, varit på otaliga besök på bvc, massa kontrollet på sjukhuset och en drös med provtagningar. Allting har visat sig normalt och dom har alltid sagt att hon bara är liten och vi har fått tips och råd gällande maten och att tillägga extra fett i maten vilket vi alltid har följt. Nu idag pratade vi om hennes kurva som planar lite och utifrån hur långa jag och hennes pappa är så ligger hon - 2,5 på skalan och hon ligger - 2 utifrån de i hennes ålder. Vilket i sin tur då innebär att hon är precis på gränsen att få påbörja en tillväxthormonbehandling men det är en av de dyraste behandlingarna man kan få så det är lite av en kostnadsfråga då det är en gränsfall. Förlåt mig, men varför betalar jag skatt? Inte för att få sämre sjukvård iaf. Och behandlingen blir bara dyrare om man väntar och ser vad som händer i tonåren så varför inte ta tag i det nu? Dessutom så är hon lite ledsen över att hon är minst och det finns dom som frågar henne varför hon är liten, om hon verkligen är 6 år, om hon verkligen ska börja skolan - och det där kommer ju inte bli mildare uttryckt när hon väl kommer upp i skolan och tyvärr så är barn i dagens samhälle inte alltid så snälla och tänker inte på vilket skada det kan orsaka barnet. Men ja, nu får vi vänta och se va de senaste proverna visar, läkaren skulle prata med endokrinologerna när hon hade tillfälle - jag ger henne 1 månad, hör hon inte av sig så kommer hon få en ringning av mig och den kommer inte vara trevlig. Fram tills dess kommer jag själv att leta fakta, ringa runt, mejla och läsa undersökningar osv så att jag har mer kött på benen när det blir dags för nästa steg i fighten - för jag gissar på att de blir en fight med tanke på att ALLT inom vården hänger på pengar pengar pengar, men det ska då inte drabba min dotter (och inte någon annan heller för den delen). 


Tackar gudarna för Emlakräm!

2014-03-14  11:07:15  Allmänt  Aurora  Personligt 
En i varje armveck åker snart på Stora tjejen. Dags för sjukhuset om en stund, väga/mäta och nya prover ska tas. Får se om hon gått upp något/växt något sen sist, tvivlar på det då det bara vara 1 månad och 10 dagar sen vi vägde på BVC men jag håller tummarna. Hon har ätit bättre, sover bättre ich vi kör extra grädde och rapsolja i maten som ni vet. 


Något ni sällan ser här

2014-03-14  10:50:49  Allmänt 
En dagens outfit




Bra start på helgen

2014-03-14  08:49:40  Allmänt  Aurora  Freja 
Andra koppen kaffe slinker ner samtidigt som jag skriver här, Nyhetsmorgon är på och jag kan höra vad dom säger (kors i taket!), liten ligger och sover här brevid och stor pysslar på rummet och sjunger en massa. Härliga fredagsmorgon! 


Gårdagens

2014-03-13  12:49:06  Allmänt  Aurora  Shopping 
Shopoholic! Vem? Jag? Nej nej nej!



UNO

2014-03-13  07:58:53  Allmänt  Aurora 
Idag gick morgonrutinerna av bara farten så nu hinner vi spela lite kortspel, gissa om Aurora är glad!


A day

2014-03-12  18:56:32  Allmänt  Aurora  Freja  Personligt  Shopping 
Hela förmiddagen och en bit in på eftermiddagen umgicks jag med min mamma, hängde på stan. Smålullade runt, kollade massa affärer, shoppade (ovanligt, eller hur) fikade. Pratade massa, munnarna gick i ett, som vanligt aldrig en tyst stund. Påvägen hem åkte vi även inom Eurostop då dom hade varit snälla och lagt undan en Jacka som butiken i stan inte hade. 
Nu ikväll har Aurora varit på gympa och medans hon va där tog jag en PW på 30 minuter, passade även på att lämna dopinbjudningar. Sen hann jag även med min hemmaträning mammafitness. Nu ska jag och stora tjejen kolla på labyrint och kvällsmysa. 



Första gången

2014-03-12  15:54:40  Allmänt  Shopping 
Har nog aldrig ägt en keps förr, har många gånger viljat ha men alltid känt mig obekväm i det. Idag trotsade jag obekvämheten och köpte en keps, för det är så jäkla skönt att ha nu när solen är framme. Sen slank även en fin vårsjal ner i påsen ... 




Min mening med livet

2014-03-11  21:35:35  Allmänt  Aurora  Freja  Personligt 
Att få älska & älskas av dessa underverk




Jag dör snyggdöden!

2014-03-11  10:32:41  Allmänt  Shopping 
Dessa har jag idag klickat hem och jag ber till högre makter att dom passar!




Fågelkvitter

2014-03-11  09:33:00  Allmänt 
Lämnade stora tjejen på dagis för en timme sen, jag själv kom tillbaka för bara en liten stund sen. Passade på att ta en lång och skön promenad i solen. Just nu sitter jag och äter frukost på balkongen, solen värmer rätt bra och mina fräknar blir allt fler och tydligare. Nu är nog våren här för att stanna! 




Mammafitness

2014-03-10  10:53:53  Allmänt  Personligt 
Har kört på med lite hemmaträning och promenader och det har gett lite resultat, något mer kilo ner. Men jag bestämde mig faktiskt för att beställa hem mammafitness häromveckan så den kommer jag följa från och med idag. Det schemat som är för första perioden nu påminner mycket om det jag själv bestämde mig för så de känns inte så motigt :) så ja, nu ska jag köra första träningspasset!




känslostorm

2014-03-07  18:05:34  Allmänt  Aurora  Personligt 
Brist på sömn gör att man ibland hamnar i lite obalans, vilket jag kände av idag att jag gjort. Efter att Auroras barnläkare hade ringt så kände jag att tårarna brann på näthinnan, ringde mamma för att berätta att barnläkaren hade ringt och mitt under samtalet så kom tårarna. Som ni vet så har vi kämpat mycket och länge med hennes tillväxt, dom hittar ju ingenting på proverna som är konstigt utan allt är normalt, hon har haft lite kass aptit av och till men hon har ändå ätit helt okej. Vi har fått trilskats med henne, har i omgångar kört med rapsolja och grädde i hennes mat ( vilket vi nu gör igen sen ett tag tillbaka ). Sen har hon ju varit sjuk några gånger och när hon har varit det så har det varit rejäla saker och hon har tappat mellan 1 - 2 kg varje gång ( senast var ett år sen ). Och hon har svårt att hämta det igen. MEN barnläkaren tyckte inte att de va så oroväckande som bvc tyckte vilket var lite lättande - men varför går hon då inte upp / varför har längden börjat plana lite ?! Sen pratade jag med läkaren om hennes sömn, hon skrev remiss direkt till öron/näsa/hals för att göra en kontroll där med polyper osv då hon snarkar och sover dåligt. Sen ska vi få komma och ta om alla prover igen för att se om det är någon förändring eller inte, sen har vi egentligen ett återbesök i sommar någongång men det skulle dom tidigare lägga med. Sen är det bara att vänta och se och kämpa på med rapsolja / grädde i maten, det ska vara någon dominieffekt på det som gör att resultatet inte visas nu utan om några månader så hang in there! Men det som är jobbigt är att Aurora själv uttrycker att hon är trött och att hon ofta förklarar att hon faktiskt är äldre än vissa som är större än henne och sen finns det vissa som frågar en extra gång om hon verkligen snart fyller 6 och ska börja skolan. Det gör ju inte saken lättare ... men idag, när tröttheten var som värst så bara kom tårarna, gick inte att hålla tillbaka. Var inte bara en gång tårarna kom heller, så fort mannen skulle trösta eller bara smeka en kind eller frågade något så kom det igen. 


Då har helgen startat

2014-03-07  17:10:08  Allmänt 
Hann inte mer än upp innan Aurora ville pyssla men hon fick faktiskt vänta till efter frukost. Dagens pyssel blev att vi gjorde hemmagjorda marackas. Sen blev hos lite leksugen och tjatade om att få leka med en speciell kompis och vi hade tur för dom va hemma. Aurora slängde snabbt ihop en marackas till henne med, för dom skulle tydligen vara artister idag. Jag och Freja tog de mest lugnt på förmiddagen, gjorde inte alls mycket för att vara helt ärlig. På eftermiddagen blev de mer pyssel här hemma, egengjorda suddgummin och sen skrev Aurora brev, hon vill ha brevkompisar. Nu sitter hon och kollar labyrint, jag hänger här och pappan i huset lagar mat och minstingen hänger här med oss i köket, hon satt med syrran i soffan innan men då hon började gnälla lite så fick hon åka ut, störde ju mitt i labyrint! 


Pippi

2014-03-06  20:05:08  Allmänt 
Runt lunch idag tittade den härliga vårsolen fram, vi packade då ber picknick och begav oss till stan på lite utflykt. Mötte upp min syster med barn i Pippi parken, barnen sprang av sig, fikade och hade superskoj. Blev sen en snabb shopping innan hemgång - kan ju aldrig hålla mig! Hemma så fastnade vi på gården för lite sandlåde lek och grannen kom ut och pratade och hämtade kaffe, fina grejer. 

Nu är alla kvällsbestyr över, lite bökigt vid läggning av Aurora men vi landade på 30 minuter, mer än bra! Så nu sover våra små hjärtan. Den lilla vaknar nog om en stund för mat, sen kör hon kanske sitt "sovpass" efter de på 5 - 7 timmar, oftast 5. Jag dricker mitt kaffe, kollar lite tv och funderar på om jag gå och sova typ nu ( ja, kl är bara åtta men ändå! ) eller vänta lite ... Men blir nog inte sent i vilket fall som idag. 


Då har man vart i farten igen

2014-03-06  19:55:19  Aurora  Freja  Shopping 
Till stor och liten <3 



Stängningsdag

2014-03-06  08:57:39  Allmänt  Aurora 
Dagis stängt idag vilket innebär att Aurora är rastlös. Jag har gett massa förslag såsom utflykt, biblioteket och annat smått och gott men NEJ. Hon vill leka med kompisar, vi har ringt några stycken men ingen hemma eller så aka dom iväg. Så typiskt! Fast jo, nu fick hon tag på en som kunde leka en stund, fram till 11 iaf, så nu är de bråttom på med kläder. Tjipp å hej! 


I vårsolen

2014-03-05  14:59:36  Allmänt  Aurora 
När jag hämtade mitt hjärta på dagis så hade jag förberett med lite mackor och varm oboy. Hon blev så glad så över vi skulle på en "utflykt". Har nu fikat och varit på olika lekplatser. Nu är de snart dags att traska hemåt i den härliga vårsolen. Glömde ju för tusan kaffe till mig så nu suger de i kaffetarmen.




Frustration!

2014-03-04  20:59:32  Allmänt  Aurora  Personligt 
Vi har sen några månader haft massa jobb med Auroras läggning/nattning. Tidigare (innan vi hade Freja) inte lagt så stor vikt vid det då när hon väl somnat har vi kunnat sova och hon har sovit länge på morgonen sen. Blir ju dock en ond cirkel av de hela. Men nu sen Freja kom och både vi och hon hoppar upp vid 7 - 7.30 så är de lite tuffare. En läggning/nattning tar minst två timmar som standard, nej jag överdriver inte! Hon kör med klia mig på ryggen, läs en bok, jag är kissig, jag vill kolla film, jag är hungrig, jag är törstig. När de inte går hennes väg så blir hon förbannad, kallar oss för dumskalle, pucko, spottas och slåss. Det är alltså rena vredesutbrott! Dagen efter ångrar hon sig, ber om ursäkt och pratar om att hon har svårt att sova, att hon blir ledsen/arg/slåss för att hon är så trött. Jag har pratat med BVC om detta och dom säger bara att det är rutiner som gäller, vi fick lite tips men i stort sätt va de " härda ut med rutinerna, tar de 2 timmar med läggningen nu är de superbra om de bara tar en timme om någon månad ". Så ja, vi ska bara köra rutiner och i princip stå ut med det ...


Photos

2014-03-04  12:19:07  Aurora  Freja  Personligt 
Vi har bekanta till oss som känner fotografer så igår tog jag kontakt med en av dom och började spåna på lite idéer. Blir några enskilda var på barnen och sen tillsammans. Har inte bokat dag än men min förhoppning är att hon har tid denna månaden. Sitter just nu och kollar på lite accessoarer till tjejerna som dom kan ha, ska bli så roligt att ta " riktiga " kort på töserna. Tror att de kommer bli en ny design sen när bilderna kommit men de är ju ett tag till dess. 


Tredje Mars

2014-03-03  14:41:33  Allmänt  Aurora  Freja  Personligt 
Hänger hemma hos fina Tittie. Har blivit bjudna på lunch och nu hänger vi i soffan, snackar lite skit och bara har de gött



Walking dead

2014-03-03  08:52:53  Allmänt  Aurora  Freja  Personligt 
Ååå lilla sötnöten Freja somnade 21.15 igårkväll och vaknade inte förens 04.00, jäklar va bra det kändes. MEN vår älskade stora tjej hade en värre natt, 01.15 vaknade jag av att hon hostade som fasen, tills hon  klöktes. Det var jobbigt för henne, hon var ledsen, hostmedicinen var äcklig, hon va trött men kunde inte sova ... Hon somnade några sekunder innan Freja vaknade. Så jag har vart uppe mellan 01.15 - 05.00, sen vaknade Freja 06.30 igen och tyckte att det var morgon, jo man tackar! 


Så nöjd!

2014-03-02  18:08:12  Allmänt 





Just nu

2014-03-02  16:13:46  Allmänt 
Sitter hos min nageltjej och fina vän Madde på "landet". Det är så lugnt och fridfullt här och väldigt mysigt! Får se vad det blir för skoj idag 



Perfekt lördagkväll

2014-03-01  17:05:16  Allmänt