Alla sätt är bra

2013-11-30  12:14:33  Allmänt  Aurora  Personligt 
Illamående, yrsel och ryggont det är statusen på mig idag. Men Aurora har lösningar på hur man kan göra saker tillsammans ändå. 





Tur man inte har en nyfiken tös

2013-11-30  10:54:58  Allmänt  Aurora 

Tur att inte Aurora va nyfiken idag, har i lugn och ro suttit i köket för att fixa ihop hennes julklappskalender. Aurora har legat i soffan och kollar på Disney. Trodde att hon skulle fråga vad de var som prasslade i köket men inte de inte. Men nu är kalendern redo för morgondagens öppning



Morgonpasset

2013-11-30  08:50:01  Allmänt 
Sitter i lugnet och smuttar på mitt morgonkaffe och kollar på Morgonpasset i P3, det är ju helt underbart. Jag har skrattat högt flera gånger och ja, dom är bara för bra!





Som en Fredag ska vara

2013-11-29  19:47:01  Allmänt 
Har mest tagit de lugnt hela dagen, har haft mycket mys jag och lilla hjärtat. Pysslat, kollat på film, pratat om julen osv. Sen kom grannen och hennes kille hit på eftermiddagen, blev lite kaffe och prat och Aurora skulle såklart köra loppan med allihopa. På kvällen blev de tacos och sedan var de dags för glöggmingel på gården med ett gäng grannar. Vi drack glögg, åt pepparkakor och skumtomtar och Aurora fick ångra grannar att spela massa fotboll med henne. Var mysigt trots att de regnade en del men vi höll iaf ut i en timme. Väl inne igen var de dags för Idol, mest jag som tittade då mannen inte är så intresserad och Aurora hade hela brallan  full med myror. 


Hjälpredan

2013-11-28  20:04:02  Allmänt  Aurora 


Mamma, jag fixar detta ... Ta du en tupplur.
Älskade goa unge, du är bara för härlig. Jag var tvungen att ta en paus för ryggen inte orkade mer då steppade hon in. Räddaren i nöden ;) 


Gomorgon eller Godmatt :S

2013-11-28  04:10:07  Allmänt 
Vaknade vid halv fyra när mannen gick till jobbet, kan inte somna om. Är för trött för att gå upp och om jag skulle gå upp, vafan gör man vid denna tiden? Är för pigg för att somna om, hungrig är jag med, inte roligt alls. Ska upp med tjoddan 7.30, hoppas på lite mer sömn innan dess iaf. Blir ju inte direkt bättre av att ligga här och knappa på telefonen, får väl sätta på någon tråkig podd på radion haha


34+3

2013-11-27  21:27:49  Allmänt  Personligt 




contraction

2013-11-27  20:26:13  Allmänt 
Har varit en tuff dag idag med massa sammandragningar. Haft ont i ryggen och magen varit spänd i princip hela dagen. Har kunnat vila lite men mår mycket illa så inte det lättaste. Ska snart krypa ner i sängen och hoppas på på att få bra med sömn, känner att jag behöver det. Ögonen går i kors och gäsp efter gäsp avlöser varandra. Börjar även känna mig väldigt stor och klumpig och det är tungt att andas och de mesta är ansträngande men jag är ju trots allt i vecka 35 och ligger på +15 kg. Men samtidigt som man har alla dessa "krämpor" så är de himla mysigt med det lilla livet i magen.


lite allt möjligt

2013-11-27  13:37:13  Allmänt 
När stormen drog in här för evigheter sen så blev våra relativt nyputsade fönster jäkligt skitiga. Vi har länge tänkt att det ska göras men inte fått tummen ur. Men idag blev det gjort, iaf i halva lägenheten sen tog min ork slut. Får göra det en annan dag, möjligtvis imorgon men får se. Tar de en dag när jag känner att energin finns. I övrigt så har de bara plockats lite idag och mest suttit i soffan. Börjar få lite lätta sammandragningar när jag anstränger mig så då försöker jag ta de lugnt istället. Sen gör yrseln sig påmind lite då och då och vill gärna undvika den men det är inte de lättaste tyvärr. Ska snart hämta lilla loppan på dagis och när vi kommer hem hade jag tänkt att vi skulle baka lite pepparkakor, hon har frågat efter det i några dagar nu så det får bli idag. Lär väl inte bara bakas utan även ätas lite deg, jag och loppan är rätt duktiga på det ...


Gröna sura äpplen

2013-11-25  20:26:13  Allmänt  Aurora  Inredning 
Ett av Auroras favoritprogram är Dessertmästarna och de går ju nu mellan åtta och nio. Kanske lite sent men hon får bara uppe den timmen om hon är lugn och varvar ner. Dessutom är de inte dagis förens tio imorgon. Vi har precis haft fruktstund och nu har hon gosat ber sig med kuddar och filt här jämte. Det är jultema ikväll och de passar ju bra med tanke på att vi började pynta idag. 



60 årsfest

2013-11-25  16:55:41  Allmänt 

Är fortfarande seg och har lite ont i kroppen sen i Lördags. Svärfar fyllde 60 och de firades med en stor fest. Mycket god mat och väldigt trevligt folk. En massa dans, dock inte för mig men jag tittade på och njöt av hela ståhejet ändå. Aurora levde loppan med kusinerna och hittade en lekfarbror som hon blev tokförtjust i, hon skrattade så hon kiknade. Underbart! Även hon är lite trött fortfarande, inte riktigt hämtat sig än men de kommer nog de närmsta dagarna.



Karate-kid

2013-11-24  18:22:12  Allmänt  Personligt 
Lyckades fånga några sparkar på film tidigare idag. Dock krånglar det med att läggas upp här på bloggen så jag väljer att länka till den istället och hoppas att länken funkar <3

http://instagram.com/p/hGhvLHFA36/


Jävla stortå!

2013-11-24  13:41:01  Allmänt  Personligt 
Tidigare i veckan började jag känna att ett nageltrång va på intågande. En matt vaknade jag över att de pulserade i min stortå, gick upp och tänkte att jag skulle försöka ta de värsta. Inte lätt att komma åt med en stor mage i vägenwm fick väck lite. Idag när jag vaknade så var smärtan hemsk, ville typ dö! Åkte in till stan för att köpa lite Emlakräm i hopp om att de skulle funka, sitter nu med rån plåstrad med Emla, ska låta de verka minst en timme sen ska mannen ge sig på operation stortå. Jag hoppas att krämen verkar så att de inte gör alltför ont! 




fjäsk för mamma/mormor

2013-11-23  11:40:42  Allmänt 
Häromdagen trillade jag av en slump in på en blogg där de pysslades mycket. Fastnade direkt för en vagnleksak som hon hade gjort. Jag kan inte virka själv men tänkte att jag skulle fjäska för min mamma, sagt och gjort! Vi ska någondag ut på garn jakt så att hon kan påbörja den finfina leksaken. Kollade runt lite på olika vagnleksaker som finns och denna som min mamma ska göra åt lillan/lillen kostar 350 kr att köpa, helt sjukt. Kostar ju inte alls i närheten av den summan att göra de själv. Nu har ju jag tur som har min mamma som kan pyssla med det, annars får man ta och köpa det om man känner att man vill lägga pengar på det, finns både med bollar och med djur. Här är dom två som littlephant säljer men jag kommer att välja lite mer färgglatt på mitt och både kill och tjejfärger i samma. Jag har tänkt lite rosa, vitt, blått, grönt . . . får se vad jag väljer när jag träder in i garndjungeln.
 
 
 
 


Inkomster vs utgifter

2013-11-22  13:17:44  Allmänt  Inredning  Shopping 
Har äntligen fått sålt vår gamla barnvagn, passar bra att de hände nu då vår nya vagn precis har kommit till butiken. Ska bli så roligt att få hem den nya, blir väl att hämta den i nästa vecka. Har inte bara fått in pengar idag utan har även gjort av med en del. Köpte lite julklappar, lite andra julsaker, hämtade ut Aurora nya kläder, köpte hem lite gott vin till mannen och den vanliga handlingen. Kom hem för en stund sen och sitter och slappar i soffan, en kaffe på de kanske :) 


Sjusovarna!

2013-11-22  08:24:00  Allmänt  Aurora  Personligt 
Igår kväll åkte lilla familjen till badhuset, de brukar vara mannen och dottern som åker men denna gången valde jag att följa med. Va riktigt skönt att va i vattnet och känna sig lätt igen för de va längesen. Blev en hel del bus och energin tömdes på hela gänget. När klockan va 20.30 hade vi alla gått och lagt oss, hela familjen. Jag har sovit nästan hela natten, vaknat två gånger men kunnat somna om ganska lätt, vaknade och gick upp för tjugo minuter sen, lilla hjärtat sover fortfarande men tänkte gå in och väcka henne snart. Hade tänkt åka in till stan en sväng under förmiddagen, handla lite och hämta ut Auroras nya festkläder och hoppas på att dom passar :) 


Amaryllis

2013-11-21  10:04:56  Allmänt  Inredning 
Åååå på Nyhetsmorgon pratade dom precis om amaryllis, visade fina välblommande lökar. Så sugen på att börja piffa till inför julen men lite tidigt än.



Klappat och klart (nästan)

2013-11-20  18:54:53  Allmänt  Inredning  Shopping 
Åkte hem till mamma imorse och hade frallor med mig så blev en god frukost där. Sen fick jag låna skrivaren för att skiva ut nya texter till tavlorna i köket, vill byta ut nu till julen, bilder på de kommer när det är dags för julpyntet. Hade lite tid över för Shopping på vägen hem innan jag skulle hämta Aurora. Köpte lite julklappar, har några stycken kvar men vet precis vad som ska köpas. Köpte även småsaker till hennes present adventskalender, har bara några  kvar och i dom ska där i godis så det är lätt fixat. Är ute i väldigt god tid med alla klapparna detta året men likabra de, risken finns ju att jag inte orkar fixa de sen. Hade ju tänkt att bara njuta större delen av December då jag kommer vara höggravid då. Blir väl mest mys, bak och vila. 


preggomorsa

2013-11-20  14:47:56  Allmänt  Aurora 
Igår frågade Aurora om hon fick ta med sig en kompis hem från dagis men då jag inte kände mig riktigt bra så fick det bli ett "nej, men en annan dag" och den frasen har hon tyvärr hört en del den senaste tiden. Idag frågade hon återigen och det gick och då jag kände mig relativt pigg så blev det ett ja. Lyckan i hennes ögon var enorm och i bilen påvägen hem så kom det ett gäng glädjetjut. Tänk att en sån liten sak kan göra hela hennes dag . . . minst sagt så är jag en tråkigt jäkla preggomorsa nuförtiden. Aurora och hennes kompis leker för fullt nu, pysslar lite och det hörs en massa skratt, helt underbart. Själv ska jag ta mig en kopp kaffe och bara njuta av dessa härliga skratt som hörs. 


fest fin

2013-11-18  19:26:23  Allmänt  Aurora  Shopping 
Jag har under dom senaste dagarna suttit och kollat på ny finklänning till Aurora, den hon hade förra året är självklart för liten och sommarfinklänningarna är ju inte riktigt aktuella i höst/vinter-mörkret. Då det är dags för svärfars stora 60-årsfest i helgen så är de hög tid att köpa något. Klänningen är tänkt att den ska passa även till jul och nyår och även kalas som uppkommer nu under denna mörka årstid. Aurora är väldigt bestämd med vad hon vill ha och väljer helst själv. Satt idag och visade henne vad som fanns och hon fastnade för en klänning direkt så den fick det bli. Har beställt den idag och det skulle ta 2 - 4 arbetsdagar innan den kommer så senast Fredag. Där hade vi tur :) Hinner den inte komma så blir det att åka till butiken och hoppas att dom har den där. 
 
 
 

aurora  fest  hjärtan  klänning  lindex  mörkblå  paljetter  svart 

Knappt ont !

2013-11-18  16:47:16  Allmänt 
Legat i soffan en stund nu, kommer inte härifrån då höften låst sig. Känns ok så länge jag ligger still men minsta rörelse så gör de så ont att jag skriker och svettas som en gris. Ringde mannen innan för att kolla om han var påväg hem men då hade han precis gått in för att handla i affären så jag sa åt honom att handla klart för de ekar ändå tomt här hemma. Ligger så stilla jag kan och Aurora är världens ängel. Hon ger mig ett gosedjur varje gång jag får ont. 


Jävla skit hormoner

2013-11-17  18:53:35  Allmänt  Personligt 
Dagen började med ett litet vredes utbrott bara för att mannen sa åt mig att tänka på en sak så jag inte gör om "misstaget" igen. Efter de bad jag om ursäkt såklart. Sen råkade jag göra så att han spillde kaffe, han suckade lite lätt och jag började böla som fasen, han kom och skulle trösta och då grät kag så jag nästan hulkade. Sen satt vi i soffan hela familjen och åt frukost, Aurora ville iväg och leka med kusinerna och när mannen frågade om jag orkade lämna så bröt jag ihop ännu en gång! Under förmiddagen och eftermiddagen fick jag några timmar för mig själv då mannen också va iväg. Jag grät för att jag inte orkade göra kaffe, grät för att någon på Biggest looser på tv gått ner mycket i vikt, grät för att jag kände mig löjlig. Efter de höll hormonerna sig relativt i schack sen satt jag och mannen i köket och pratade lite om inget speciellt då började jag gråta och när han ställde en följdfråga så grät jag ännu mer och Han försökte trösta igen och då eskalerade det. När jag lugnat mig lite så försökte han få mig att skratta men de övergick till massa gråt. Herregud säger jag bara, stackars min man! Men han vet precis vad jag behöver efter en sånhär dag. Ligger just nu i ett varmt bad med massa skum och tända ljus överallt och min älskade Carlsberg. Helt slut i kropp och själ efter denna hormonstinna dag ... 


Inte långt kvar nu

2013-11-14  16:17:03  Allmänt 
Vecka 32+4, 51 dagar kvar .. Snart kan vi gosa med dig lilla hjärtat <3





Jul-ledighet

2013-11-13  19:25:32  Allmänt  Aurora  Personligt 
Hängde lapp om jul-ledighet på dagis idag, är ju inte så långt dit. Detta året kändes det väldigt skönt att fylla i lappen, ingen ångest över att Aurora ska behöva vara där dessa mysiga mellandagar. Detta året ska de mysas på hemmaplan. Hon är ledig från 23/12 till 10/1 som de ser ut nu. Vi har sen sagt att efter bebisen kommit så får hon själv välja om hon vill vara hemma med oss och mysa eller om hon vill till dagis och leka. Det är helt upp till henne när den tiden kommer, hon är ju så stor att hon kan bestämma de själv. Vi vill inte att hon ska känna sig utkörd eller åsidosatt när lill*n kommer. Så hon får känna efter själv sen :)


Brrr

2013-11-13  09:44:36  Allmänt 
Öppnade dörren och traskade ut, både jag och Aurora tyckte att de var riktigt kallt idag, speciellt när vinden tog tag. Jag bestämde mig ändå för att ta en promenad efter dagislämning. Blev bara 20 minuter men de är bättre än inget, orken tog bara slut och jag kände att yrseln var på intågande. Nu är jag hemma och nerbäddad i soffan, ska snart göra min smoothie och sen kolla på revenge, har några avsnitt att ta igen.


En touch av grönt

2013-11-12  15:19:38  Allmänt 
Äntligen! Nu har jag gjort nya naglar. Evigheter sen jag hade de, får ju inte ha de i jobbet så nu när jag inte jobbar längre så passar jag på. Tänkte först köra lite safe på vanliga franska vita men ändrade mig och körde svart med en touch av grönt glitter. Riktigt nöjd med resultatet och har redan ett besök till inbokat innan jul, får se vad de blir för roligt då. 





hello loud music !

2013-11-12  10:57:00  Allmänt 
  
 


tankar . nervositet . oro . funderingar

2013-11-12  09:15:46  Allmänt  Personligt 
Barnmorske besöket igår fick tankarna att snurra mycket och nervositeten att komma. Bebisen ligger fortfarande i säte men den har ju några veckor till på sig att vända sig som jag berättat tidigare. Om den inte vänt sig vid nästa besök så bokas ett vändningsförsök in. Denna gången frågade jag mer om vad allt innebär med säte och vad händer om vändningen inte lyckas osv. En del av mig önskar att jag inte frågat men ska ändå försöka släppa alla tankarna tills vi vet hur de blir med vändning och allt. Om vändningen inte skulle lyckas så kommer de bli ett planerat kejsarsnitt, skulle jag få vattenavgång innan dess så ska jag bara lägga mig ner och tillkalla ambulans. För när bebisen ligger i säte är de inte tilltäppt i hålet vilket innebär att navelsträngen kan trilla ut, inte alls läskigt! Men som sagt, ska försöka släppa det och kolla vad som händer vid nästa besök. 


Kom igen nu järn helvete!

2013-11-11  21:52:32  Allmänt  Tips 



1 banan . 1 dl jordgubbar . 1/2 apelsin . 2 nävar bladspenat . 1 dl apelsinjuice

Mixa ihop allting, drick och njut! Färgen är groteskt äcklig men smoothien smakar gott. Detta recept är till två glas och man kan ändra mängden vätska beroende på vilken konsistens man vill ha och man kan byta ut apelsinjuicen mot svartvinbärsaft. 

Anledningen till denna järnrika smoothien är att mina värden fortfarande är kassa. BM sa att nu får värdena inte sjunka mer för då blir de järn intravenöst efter nästa besök. Så nu kämpar jag på med dubbeldos järn och denna smoothien, hoppas fasen de hjälper.


Fars-Dag

2013-11-10  21:18:24  Allmänt  Aurora  Personligt  Shopping 


Aurora har den finaste, snällaste, underbaraste och mest omtänksamma pappan som finns ❤️ Igår hade hon fullt upp med att N O G A välja ut ett fars-dag kort som var fint nog och sen efter mycket letande efter present så hamnade vi på systemet där hon fick välja ut en whiskey, hon valde väldigt noga även där. Skulle vara fin kartong och helst med guldig text. Bara de bästa är bra nog för hennes fina pappa ❤️




Regn & rusk

2013-11-09  13:24:15  Allmänt  Aurora  Instagram  Personligt 
Idag hindrade inte vädret oss utan vi åkte till stadsbondgården. Gick både ute och inne bland djuren. Lite kyligt men mysigt på samma gång. Nästa gång ska vi planera bättre och ha stövlar och regnkläder på oss! 




Glupsk tös

2013-11-09  13:19:22  Allmänt  Aurora 
Pölsemannen is the shit





Njaeeee ...

2013-11-08  21:23:45  Allmänt 
Suck! Har slökollat på Idol och jag är så glad över att vi inte laddar upp med världens fredags-mys och bänkat oss i soffan. Varför jag är glad över detta? För att helt ärligt ( jag vet att de finns risk att jag låter precis lika bitter som Bard ) så fanns där ingen som var riktigt bra ikväll utan det lät bara "ok". Den som i mina öron och ögon var bäst ikväll var Elin, hon gör ändå något eget och hennes personlighet lyser igenom men det nådde ändå inte enda fram. 


Sista arbetspasset är gjort!

2013-11-08  18:22:28  Allmänt 
Strax efter tio i förmiddags traskade jag hem från jobbet för sista gången på väldigt länge. Kommer tidigast tillbaka 15 Januari 2015! Känns hur galet som helst. Är 8 veckor kvar till beräknad förlossning och de känns nära men ändå en bra bit bort. Längtar som en tok gör jag nu. Dagarna kommer fyllas med vila, förberedelser, fix, längtan och väntan. Känner på mig att de första dagarna kommer gå åt till att vila mycket då jag kommer känna att "nu kan jag slappna av". Tror kroppen känner de redan nu för denna kväll är jag tröttare än någonsin, höll på att somna vid kvällsmaten för en stund sen. Nu ligger jag och lilla hjärtat i varsin soffände med täcke och kollar tecknat, tror de blir en tidig kväll ikväll. 


Nytt till mamman

2013-11-07  20:53:56  Allmänt  Shopping 

Den senaste tiden har de vart riktigt dåligt utbud på mammakläder, inte hittat något som jag viljat ha. Faktiskt inte ens hittat några kanske plagg som man ibland impuls köper och sen inte använder. Men nu, idag så hittade jag lite på H&M, blev så glad över att de fanns något, och överraskad när jag skulle betala 450 kr - som hittat! 


Kakmonster

2013-11-07  17:16:59  Allmänt 
Inte mycket på agendan denna lediga dag. Förmiddagen bjöd på mys med en fin vän, gick förbi ett konditori där vi alla tre valde två saker var hihi .. Svårt att välja en sak när de radas upp massa godsaker framför en. Blev lite städ och kaffe på eftermiddagen och nu står kvällsmaten på spisen, lilla hjärtat pysslar, stora hjärtat är hos frisören och jag har landat i soffan med ett glas Cola. En bra Torsdag om ni frågar mig ;)





En bra start på veckan

2013-11-04  17:43:32  Allmänt  Aurora 
Mina älsklingar är och busar på badhuset, tanken var att jag skulle följa med men vågar inte riktigt chansa. Med tanke på yrseln som kommer lite då och då och en rygg som börjar göra ont. Så dom får lite pappa-dotter tid. Själv har jag haft Rebecca här på kaffebesök, hon gick precis så nu blir de soffläge för ovanlighetens skull.


" Aurora vad ska jag hitta på nu när ni ska till badhuset ? "


" Rebecca kommer ju hit mamma, hon ska dricka kaffe och passa dig. Och de behövs faktiskt så du inte svimmar eller så " 

 



Kli kli kli

2013-11-04  14:20:29  Allmänt 
Har sånt kli i fingrarna efter att shoppa bebiskläder, finns så mycket fint. Men svårt att köpa eftersom vi inte vet om det är en flicka eller pojke och finns inte så mycket neutralt som är fint tyvärr. Jag får glatt hålla mig och vänta tills den lilla/lille grodan har kommit.


Om man skulle lägga sig under kniven ?!

2013-11-03  14:51:15  Allmänt 



Väntan och längtan

2013-11-01  10:17:05  Allmänt 
En vecka kvar, 6 arbetspass sen är det dags för mig att gå hem. Mysa, njuta, bli större och invänta bebis.