Snart över !

2013-06-30  20:55:40  Allmänt 

Även idag har jag jobbat långpass och ska på att jobba imorgon med, dock bara 7 - 13. Men efter en sånhär mastodonthelg så kan jag ärligt talat säga att det är inte direkt lockande. Men något positivt är att veckan som kommer nu kommer att kännas som lite mini semester. Jobbar bara 7 - 13 på Måndag, Onsdag och Fredag. Awesome! Nu är de badet som kallar sen lite tv-tittande. Puss på er alla!



Ta vara på tiden

2013-06-29  08:55:46  Allmänt 

Har hunnit mysa lite med Aurora nu på morgonen men nu är det dags att bege sig mot jobbet för ett 9 - 21 pass. Tur man har nära till jobbet och kan gå hem på en timmes rasten som jag har idag :)



Lilla smygis

2013-06-27  21:42:49  Aurora 

Idag gick nattningen väldigt smidigt, inget stökande utan hon la sig och de blev tyst snabbt. Var precis inne och skulle titta till henne och förstod direkt varför de gått så smidigt och varit tyst. Hon hade hittat någon gammal napp och låg klart och sög på den, sov väldigt gott gjorde hon med! Hahaha är ju över ett år S hon slutade med den Nattetid ;)



Obligatoriska Snackset efter badet

2013-06-27  18:15:37  Aurora 

Baconsnacks ;) alltid efter ett bad med Aurora. Det är alltid det hon ber om oc alltid får hihi



Plask!

2013-06-27  13:39:49  Aurora 

Tidigare idag så ringde mannen och kom med idéen om att vi skulle åka till badhuset. Han misstänkte att lilla tösen va rastlös och sen är de längesen vi var på badhuset. Mannen och dottern brukar åka ensamma men denna gången blev jag lite sugen på att följa med. Sa till Aurora att vi skulle dit idag så fort pappa kom hem. I över en timmes tid har jag nu hört fraserna " ska vi packa nu, när kommer pappa, ska vi gå ut och vänta, är de långt kvar, jag kan hålla utkik efter pappa " säkert en miljon gånger. Finns alltid för och nackdelar med att sägs saker till dom små liven. Jag lyckas ju fördröja tiden med att få runt och småplocka lite men Aurora är mer svårflörtad.



Mamma jag är hungrig

2013-06-26  20:13:46  Aurora 

Hungern sätter ofta igång vid den här tiden på vår lilla tös. Vet inte om det ett sätt att få vara uppe längre men i vilket fall som helst så får hon något att tugga på, antingen yoggi, macka eller som idag en frukt. Hon är ju ändå så tunn och slank så de skadar ju inte att hon får något till kvällen. Bara bra för henne, är ju dessutom hemskt att lägga sig hungrig, vet själv hur det är, jobbigt!



Redhead

2013-06-26  18:11:51  Allmänt 



Lyx

2013-06-26  15:02:54  Allmänt 

Sitter i frisörstolen hos min favoritfrisör, sipprar på mitt kaffe och njuter. Idag färgas håret och klipps. Blir en rödare färg denna gången och håret klipps av lite. Lillebror passar Aurora på stan, dom skulle fika och kolla lite leksaker :) Skönt när man verkligen kan släppa allt och koppla av.



Man vet när man är omtyckt

2013-06-24  17:44:01  Aurora 

Aurora har ont i armen och är extra pappig pga det. Kan säga att de märks super tydligt. Mannen skulle iväg och köpa lite mat för en stund sen, Aurora börjar då skrika efter honom och gråter riktigt mycket. Jag frågade om hon inte skulle vara hemma och mysa med mig så länge, svaret jag fick var ett kraftfullt Neeeeeeeeeeej!



En liten kula nu

2013-06-24  15:41:28  Allmänt 



Bvc Grodan

2013-06-24  11:56:03  Aurora 

Nu har vi varit iväg på vår lilla förmiddagsutflykt. Dags för 5-års kontroll för min lilla tjej som inte alls är så liten längre. Vägde och mätte och fick höra att hon följer sin kurva superfint! Äntligen någon som säger något sånt istället för att hispa upp sig om att hon är liten. Blev lite balansgång, rita, klippa, prata och tillsist en liten spruta. Aurora skötte sig jättebra men den där sprutan var inte så välkommen men den togs iaf. Nu ligger hon och vilar på soffan, har lite ont i armen vilket inte är så konstigt. Nu kurrar våra magar något fruktansvärt så ska fixa soppan nu, passar bra en sånhär grå dag :)



Bokmärken

2013-06-23  15:08:58  Aurora 

När Aurora fyllde år så fick hon bokmärken av en kompis. Vilka minnen de kommer upp. Finns fortfarande kvar samma bokmärken som jag hade och jag kommet ihåg när jag och mina kompisar bytte och hade oss. Aurora är inte där än men hon gillar sina bokmärken väldigt mycket :) Hon köpte några nya idag som vi precis pillat in i albumet.



Söndagsmys

2013-06-23  10:36:16  Allmänt 

Sitter och myser hemma hos min farmor med Aurora. Dricker kaffe, snackar skit och bara har de sådär härligt som man kan ha det. Aurora busar runt lite, äter glass och hittar på lekar. Mannen min är iväg med min pappa och farfar i Råå, fiskeutflykt. Hoppas verkligen att dom fångar något för det är ju sååå gott!



Nya favoriter

2013-06-22  16:37:17  Allmänt 

Jag brukar inte direkt välja lakrits i godishyllan men har börjat få ett sjukt sug efter det. Köpte därför på mig ett gäng idag, har ätit några och mår redan illa men konstigt nog fortfarande sugen på lakrits



Järnbrist

2013-06-22  14:42:44  Allmänt 

Måste berätta en obehaglig sak som hände igår när jag va ute och cyklade med Aurora. Kan dra lite kort info först, jag har lågt blodtryck nu under graviditeten och järnbrist vilket för med sig vissa tråkiga symtom.

Iaf, hade vart och hämtar Auroras krans hos svärmor. När vi cyklade hem så blir allt svart utan förvarning och de ringer i öronen så att jag inte hör något. Lyckas stanna cykler och knäppa upp Aurora. Hon hoppar ner själv och jag för fram " spring hem och hämta pappa ". Tur vi har nära hem från svärmor.
Efter en stund kommer en granne som Aurora mött på vägen och han hjälper mig upp och tar min cykel, jag gråter för jag blev så rädd. Strax därefter kommer mannen och hjälper mig hem, beordrar soffläge och hinkar i mig vätska.

Jag är så stolt över min tös så de inte är sant. Att en sån liten kan vara så klok! Hon var så lugn under hela tiden och förståndig och så duktig som sa till den första hon mötte innan hon hämtade pappa.

Jag blir yr lite då och då men inte alls såhär, detta var riktigt läskigt!



Fest i dagarna två

2013-06-22  14:25:42  Allmänt 

Varit fest i dagarna två och det tar på min krafter, tillochmed Aurora har mer energi än mig. I Torsdags firade vi svärmor som fyllde år, blev inte jättesent men ändå runt midnatt, jag var inte människa förens vid middagstid. Åkte iväg på eftermiddagen för att dansa lite runt stången ute på landsbygden och fika sedan fortsatte firandet hemma hos mannens bror med familj och vänner. En riktigt lyckad kväll, var väl hemma runt midnatt igen och ni kan ju själva gissa när jag va uppe idag. Runt lunch haha ;) Har nu varit iväg och handlat lite lördagsgodis och god mat inför kvällen. Aurora har gjort om sin säng till en soffa och myser med en film och vi vuxna myser i soffan med film vi med. Inte många knop idag ... Som vanligt - förbannade trötthet!



Blött!

2013-06-20  08:03:56  Allmänt 

Dom senaste dagarna har bjudit på regn och stora vattenpölar. Dock inget regn idag när jag skulle lämna på dagis och gå till jobbet, däremot blött! Traskar iaf mot jobbet för sista dagen denna veckan sen är jag ledig till på Tisdag, lite långledigt vilket behövs. Trött i både kropp och skalle, trodde det var påväg att försvinna men inte :(



Bara för att ...

2013-06-19  23:05:09  Allmänt 

Till min älskling <3



Försäljare

2013-06-19  16:08:34  Allmänt 

Dessa (o)älskade försäljare... Va en som hoppade på mig idag. Brukar direkt säga att jag inte är intresserad men idag så hade jag lite energi över ;) Försäljaren försökte övertyga mig om att han kunde sänka min räkning men 150 kr. Han stod och räknade, förklarade och skrev på papper, erbjöd mig en laptop med bärbart internet till. Jag blev lite förundrad över hur min räkning kunde bli billigare då ... Jag började räkna och sa till honom att min räkning inte alls blir sänkt utan snarare höjd med drygt 350 kr. Fel, enligt honom. Den sänks med 150 kr men bara om jag tar laptop paketet för 350 kr. Jag sa då att men då blir ju inte räkning sänkt, utan totalt summan blir ju högre. Han envisades med att " du får en laptop på köpet ". Haha nej, jag betalar ju för den och räkningen blir högre. Han snäste av mig med ett " värst va påläst du va då ".



En härlig eftermiddag

2013-06-19  15:56:58  Allmänt 

Varit på en mysig fika/shoppingtur men Aurora idag. Köpte presenter till hennes farmor, en överraskning till mannen och lite till hemmet. Fikade gott på Espresso House och mest lullat runt. Blev lite lek på den lilla inomhus "lekplatsen" dom hade sen hem. Har precis landat i soffan, ska ligga här en liten stund innan jag ska ställa iordning överraskningen. Ni får se senare vad de är hihi



Klantskalle

2013-06-18  22:30:12  Allmänt 

Idag på jobbet när jag skulle resa mig så sträckte jag ljumsken, gjorde rätt så ont. Gick över senare på kvällen men nu ikväll efter badet så höll jag på att halka och va händer då? Jo, ljumsken sträckt igen. Vad fan är oddsen på det?!



Panetoz

2013-06-17  20:13:16  Allmänt 

Sitter och kolla på Lotta på Liseberg, Panetoz intar scenen och jag för världens feeling. Det är så härlig musik och deras scen närvaro är grym. Vill joina dom på scenen med dans hehe



Sommarkänsla

2013-06-17  19:44:09  Allmänt 

Mannen kom hem med ett helt flak jordgubbar idag. Hallelujah säger jag bara! Man kan äta dom som jag gör ikväll med grädde och socker eller i fil eller bara som dom är, i fruktsallad med kokosflarn över som ni hör så finns det oändliga användningsområden ;)



När vi plussade

2013-06-17  14:14:12  Allmänt 

Den 26 April köpte jag ett grav-test, trodde inte att de skulle visa något trots att mensen var sen. Jag kissade på stickan och gick därifrån. När jag kom tillbaka så ville jag så gärna att de skulle visa att jag var gravid men jag vågade inte hoppas. Tittade försiktigt på stickan och jag var gravid, strecket var ljust men ändå ett streck. Blev glad, nervös, orolig samtidigt som jag hade världens lyckorus inom mig. Nervositeten och oron berodde på hur illa det gick förra gången, kunde det gå så illa igen?! Ringde upp till Kvinnokliniken och bokade tid för ultraljud, fick en tid i samma vecka som fostret dog förra gången. 8 Maj kom och det var dags för ultraljud. När bilden kom upp var där bara svart! Jag blev jätte orolig för det såg precis ut som efter missfallet. Min puls ökade och jag började svettas. Läkaren bad mig gå och kissa och vid andra försöket så såg man något litet litet litet, läkaren kunde se en puls och kände på min samtidigt för att se att de inte var min puls sen sa han "definitivt en egen puls, ett mycket vitalt foster"
8 maj, ultraljud på sjukhuset, såg först ett svart hål och kände tomhet,fick gå å kissa för att dom Sullle få bättre sikt, en mini Ebbesson, hjärtat slog. Läkaren kollade pulsen på mig samtidigt å sa " definitivt en egen puls, ett mycket vitalt foster". Resten av dagen bestod av lättnad, lycka, tårar och huvudvärk!




Trött . Tröttare . Tröttast

2013-06-17  13:31:01  Allmänt 

Klockan rusar fram i en vändans fart idag, jag och Aurora har inte gjort mer än att mysa idag. Får ge mig själv en spark i arslet snart så att jag kommer igång. Är så segstartad :(



Movietajm

2013-06-16  14:30:23  Aurora 

Barnen har gått, kalaset är slut. Aurora har bytt om till linnet hon köpte igår på Liseberg, jag har dragit på mig mysdräkten. Hela familjen ligger i soffan och mumsar i oss lite av vinsterna från igår och kollar film. Aurora fjäskade till sig att få äta lite chokladsås ur skål ;) Gissar på att vi alla tre kommer snarka i kör om en liten stund, jag vet att jag iaf kommer att göra det.



Hipp hipp hurra :)

2013-06-16  13:34:00  Aurora 

Öppna masa fina paket, äta lite korv med bröd, mumsa i sig glass med strössel, chokladsås och marshmallows, ut en sväng och sen in igen för att leta godispåsar :)



God morgon

2013-06-16  09:30:33  Allmänt 

Nu är vi uppe men inte pigga och inte igång. Ska fixa lite frukost sen är det bara att köra igång. Det ska handlas, städas och göras iordning inför Auroras barnkalas som börjar kl 12. Vi är ungefär lika trötta hela familjen men det är bara att köra igång ;)



Hipp hipp hurra!

2013-06-15  21:46:49  Aurora 

Idag fyller finaste tösen fem år :) Det har firats med en heldag på Liseberg. Vi har haft kanonbra väder, bortsett från den sista timmen då det öste ner. December stoppade inte oss, vi åkte lite iaf sen blev de shopping och spel med VINST. Har även hunnit mer ansiktsmålning, färgglad fläta och massa kärlek. Aurora har varit så puss och kelsjuk. Nästan hela dagen spenderade i det nya kaninlandet som är superfint! Blev även en tur i flumriden där vi blev rätt blöta men de hör ju till hehe
Nu sitter vi i bilen påvägen hem, ombytta och torra. Tur man är rutinerad och vet att det är skönt att ha torra och varma kläder när man är trött och ska hem. Aurora håller sig fortfarande vaken trots att vi var uppe vid 8.30 och att vi har haft fullt ös på Liseberg sen innan lunch. Hon lär nog sova gott sen när hon somnar, precis som oss andra.



Lyxfrukost !

2013-06-14  07:57:36  Allmänt 

Tidigt besök hos barnmorskan idag, ska in om några minuter. Hann inte äta frukost innan och jag vet att jag behöver det då besöket tar ganska lång tid idag. Tur de finns ett McD i närheten så jag hinner få i mig lite juice och en macka, inte alla världens godaste men i nöd så ;)



spritter i kroppen

2013-06-13  14:01:21  Allmänt  Aurora 
Har precis landat hemma efter jobb och dagishämtning. Ska andas lite innan jag kör igång med städ och annat som ska förberedas inför firande ikväll. Aurora är ledig helt stinn och förväntasfull, går och funderar på vad hon ska få i paketen och hur gott tårtan kommer smaka osv. Hon är så söt, hon sjöng även en trudelutt på "Ja på jag leva". Nä, på med bra och hög musik och börja plocka lite nu ... hörs ikväll :) 
 


Snäckor

2013-06-12  20:29:19  Aurora 

I bilen påväg till Ge-Kås pratade Aurora i ett, som vanligt - precis som jag gjorde när jag var i hennes ålder. Hon berättade blandannat om utflykten med dagis, där Ronja ( en uggla dom har som skriver brev till dom osv, dom hade fågeltema på dagis just nu ) gav barnen massa uppdrag, dom skulle leta efter olika sorters snäckor. När Aurora berättade detta mer världens halländska rullning på dom sista bokstäverna "or" så kunde jag inte hålla mig från att fnittra, söta lilla unge! Sen berättade hon hur många dagar det är till hon fyller år, hur många dagar det är till Liseberg och hon fyller år osv osv osv.



En liten tripp

2013-06-12  20:21:38  Allmänt 

Blev både jag, min mamma och pappa som hämtade Aurora på dagis idag då vi bestämde att vi skulle ta en tur till Ge-Kås idag. Hade egentligt inte speciellt mycket på listan men det blir ju alltid lite plock ändå. Det var knappt något folk så vi kunde lulla runt i vår takt och ingen stress alls, skönt. Aurora var på gott humör och uppförde sig, de jobbigaste var hennes hoppade upp och ner frön vagnen, myror i brallan! Blev tårtbak så fort vi kom hem, bara de sista kvar som ska göras imorgon efter jobbet. Är ju lite kalas här för henne imorgon och då kommer mannens sida av släkten :) Nu är jag helt slut i kropp och knopp så jag gissar på att de snart blir sängläge ... Inte så långt ifrån positionen soffläge som jag har nu ;)



En liten hemlighet

2013-06-11  11:52:48  Aurora 

När jag lämnade lilla hjärtat idag på dagis så var hon väldigt snabb med att berätta att hon skulle bli storasyster efter att tomten varit här ;) Hon är så glad över detta och har redan önskat sig önskat sig en lillebror. Har försökt att förklara att man inte riktigt kan bestämma det själv.
Nu vet ni alla var min trötthet och mitt illamående kommit ifrån ;)



Någon längtar som en tok

2013-06-10  19:52:46  Aurora 

När Aurora upptäckte att det bara var fem dagar kvar till Liseberg så tjoade hon som en tok. "Waaaaaah, yeah, yes, oh my god" och en rad andra fraser, när hon kom på att de är samma antal dagar till hon fyller fem år så höjde hon tonläget ett par decibel



Oj !!

2013-06-10  17:39:25  Allmänt 

Fick en liten chock imorse när jag vaknade och tittade på klockan. Den va 10 och då hade Aurora inte ens vaknat så jag fick faktiskt väcka henne. Blev en sen frukost och sedan slapp i soffan. Inte många knop här idag trots att vi sovit mycket. Vikt lite tvätt och plockat i köket, de var min kraftansträngning det. Tur Aurora är lika nöjd ändå, spelat lite spel, lekt och myst. En bra start på veckan ändå - kunde väl varit utan illamåendet men ska inte klaga :)



Vad är kärlek ?

2013-06-08  23:45:48  Aurora 

Tidugare ikväll låg jag och Aurora i soffan och kramades och hade supermysigt då börjar hon förklara för mig vad kärlek är "man pussas, man glänser, man tittar på varandra och man springer till varandra". Så enkelt och okompliserat <3



Träff med släkten

2013-06-08  21:25:23  Allmänt 

Efter jobbet så begav vi oss till Haverdal för att träffa några släktingar från Göteborg som har sommarstuga där. Blev lite grillning, fika och promenad till stranden. Aurora och deras barn kom så bra överens och hade verkligen superskoj, dom fann varandra snabbt :) Är väldigt längesen vi träffades, tror de är runt 2 år sen men de känns inte så. Lär bli fler vändor till stugan i sommar, speciellt när det är så härligt väder som det var idag :)



Sjung om studentens lyckliga dar . . .

2013-06-07  22:56:26  Allmänt 

Har landat hemma i sängen efter en underbar heldag med nära familj. Möttes upp vid Richards ( lillebror ) skola för att kolla när han sprang ut. Fick hålla tillbaka tårarna, bölig som jag är. Vi åkte in till stan medans han och kompisarna fixade flaket. Vi andra möttes upp i stan vid Pippi-parken där vi Fikade och barnen lekte, några av oss han även springa bort och kolla när Richards flak susade förbi, så glad för hans skull och han njöt verkligen av stunden, de syntes! Efter ett tag kom han intågandes i parken där de hängdes på en massa saker. Hem till mamma för god mat, dricka och tååårta.
Kan säga att efter denna heldag är jag lite mör i kroppen! Så god natt ;)



Studenten !

2013-06-07  18:48:07  Allmänt 

Just nu pågår de firande av finaste lillebror som tagit studenten. Stolt storasyster är precis vad jag är hihi



Jag klagar då inte

2013-06-03  17:51:43  Allmänt 



Ändrade planer

2013-06-03  16:40:59  Allmänt 

Skulle egentligen jobbat delat pass idag, 7 - 10 + 14.30 - 22. Men lite ändrade planer på jobbet vilket resulterade i ett 7 - 15 pass istället. Gör inte mig något ;) Har hunnit äta glass med Aurora och en fin vän och ikväll blir det grillning med mina älskade hjärtan.



Bad choice

2013-06-03  00:06:38  Allmänt 

Jag tyckte att det kändes väldigt skönt att stänga ögonen i soffan tidigare idag, det slutade dock i en alledes för lång powernap som gör att jag nu inte kan somna. Mår dessutom lite illa, känner på mig att när klockan ringer vid 6 så kommer jag inte att ha fått många timmars sömn :(



Nybakat

2013-06-01  10:30:00  Allmänt 

Mannen gick upp lite tidigare än mig och bakade Scones till frukost, finns ju inget godare!