Gott Nytt År

2013-12-31  16:57:29  Allmänt 
Mannen och dottern är redan på plats på nyårsfesten, jag har mått lite dåligt under dagen så jag valde att vila lite längre och ta de i min egna takt. Men nu är jag klar och väntar på att mannen ska komma och hämta mig. De är bara en liten bit bort men jag får så ont när jag går därav väljer vi bilen. Nyår ska firas med mannens bror och hans familj, se blivit en tradition att fira med dom och de är alltid lika trevlig och alltid lika god mat. Vet att kvällens meny är hummersoppa - fläskfilé - glassbomb, frågan är om jag får i mig allt om inte så går de med en jäkla vilja haha





Aww

2013-12-31  16:56:20  Allmänt  Aurora  Inredning  Personligt 
Kolla så fint och mysigt mannen och dottern har gjort till bebisen. Aurora var så noga med hur de skulle se ut, hon kommer bli världens bästa storasyster till den lille/lilla som kommer. 



Spelkväll

2013-12-30  21:17:38  Allmänt  Aurora  Personligt 
Haft lite spelkväll med dottern idag. Spelade ett nytt spel hon fick i julklapp, spökjakten. Lite som cluedo fast för barn, man ska leta ledtrådar, lyckad låna en spökdammsugare av tant Agda och hitta spöket, roligt och de tar runt 20 - 30 min, precis lagom. Vi hann även spela Ystzy, och lyckan var total när hon fick Yatzy men inte vi haha 




Vill ha ut bebis nu

2013-12-30  14:49:21  Allmänt  Personligt 
I förmiddags var vi hos barnmorskan, hoppas att det var sista besöket. Är beräknad på Lördag och jag har inte tänkt att gå över tiden! Alla värden och mått var bra och när allt va klart och vi skulle gå så kom världens jäkla blodtrycksfall. Fick lägga mig i deras vilorum innan jag kunde ta mig därifrån. Tur mannen va ledig och var med idag, hade inte kunnat köra hem själv. Fick ytterligare ett fall på vägen hem och har mått skitdåligt sen dess. Mest legat i sängen, vart uppe och ätit lite, druckit och badat. Ingen bra dag alls men som barnmorskan säger " vi kan inte göra något åt det, bara att bita ihop ... Är ju över snart ". Blir väl att vila hela dagen gissar jag på för de verkar inte ge med sig tråkigt nog. 




Ojjj

2013-12-28  13:34:16  Allmänt  Aurora  Personligt  Shopping 
Jag har ju helt glömt att berätta för er om vårt julfirande. Har blivit helt bortglömt mitt i allt. Man kan iaf säga att Aurora är supermöjd, va nästan glädjetjut över alla paket. " å precis en sån jag ville ha ", " kolla, den har jag önskat mig länge ", " perfekt! " och massa andra liknande ord fick vi höra både på julafton och juldagen. I paketen var de en drös med Monster High saker så som pussel, filt, discolampa, figurer, filmer osv. Sen var de en del pyssel, spel, lite kläder, en liten hund man bär i väska, presentkort på bio, pengar och jag har säkert glömt något ... Joo en läs/surfplatta och de var nog den bästa julklappen detta året. 

Igår satt vi och gick igenom allt hon hade fått, sorterade i alla hennes lådor, slängde lite leksaker, stoppade undan vissa och det var noga att allt de nya fick bra platser på rummet. Toknöjd tjej som nog ska kunna hålla sig sysselsatt under ledigheten nu. 


Myser i julklappen

2013-12-26  13:27:07  Allmänt  Aurora  Personligt 
Mannen är och handlar, sötungen pysslar och preggot ligger i soffan och jäser. Kollar halvkassa serier, dricker julmust och bara njuter. En fantastisk dag och den kommer fortsätta i detta lugna lunk. Har inte ett skit planerat och det är underbart. Önskar bara att de hade gått något vettigare på tv ;) 

Vecka 38+4




Tokmysigt

2013-12-24  13:18:24  Allmänt  Aurora  Instagram  Personligt 
Vilken lugn och skön julafton vi har, precis som det ska vara. Inga måsten, inga krav utan bara massa mys. Har bytt lite julklappar men resten spar vi till ikväll. Allt är verkligen perfekt just nu, ska väl snart ta något att äta och sen invänta Kalle. Aurora leker med det hon har fått, kollar på film och bara njuter. Älskade söta barn <3






Julafton

2013-12-24  10:43:24  Allmänt  Aurora  Personligt 
Aurora sov konstigt nog länge idag, hon tassade upp för en stund sen. Hade siktet inställt på julstrumpan för att kolla om tomtenissarna varit här och lämnat något paket i julstrumpan. Självklart hade dom det, en ny monster high film som skulle sättas på omedelbart.


Dan före dan

2013-12-23  16:26:37  Allmänt  Aurora 

Nu ska vi snart hem till Auroras kusiner och fira lille jul. Ska byta lite paket och äta god mat. Aurora är uppspelt till tusen och Längtar tills vi ska gå, är bara en kvart kvar men den känns nog väldigt lång för henne 


Familjen sjusovare

2013-12-23  09:46:14  Allmänt  Aurora  Personligt 
Mannen gick på semester i Fredags och ska vara ledig i mellandagarna, skönt att ha honom hemma såhär i slutet av graviditeten. Vi har redan gått in i ett Semestermode allihopa. Aurora är uppe senare än vanligt och vi sover länge. Just nu är det bara jag och Aurora som är vakna och det har vi inte varit länge. Känner på mig att de flesta dagarna nu under ledigheten kommer se ut såhär, förutom imorgon. Är ju julafton då, gissar på att lillan kommer ha så mycket pirr i kroppen så hon kommer vakna riktigt tidigt. Men de för väl typ alla ?!


Monopoly

2013-12-22  10:56:21  Allmänt  Personligt 
Var hemma hos svärföräldrarna igårkväll, åt mumsig kinamat och spelade Monopol. Riktigt roligt spel, speciellt när man går in för de, som jag gör. Vann gjorde jag med :) Dock tar det oftast sån jäkla tid att spela men har man bra sällskap som vi hade så blir de bara roligt. 
Alla i familjen har sovit gott, så även jag om man jämför med hur det har varit. På dagens agenda står det mest mys det "måsten" som vi har är väl att vika lite tvätt och småplock annars en lugn och härlig fjärde advent ... Bara snön som saknas! 


Idag ska granen kläs

2013-12-21  13:05:36  Allmänt 
Och här är lite av pyntet ;) 




Tjugoförsta December

2013-12-21  09:45:51  Allmänt 
Har varit ett par sega och energilösa dagar som passerat. Dåligt med sömn och lite ont. Har mest gått och plockat här hemma och tagit det lugnt. I Onsdag orkade vi iaf med en liten shoppingtur där Aurora valde ut en superfin nalle tilö bebisen från Teddykompaniet. Sen fikade vi och var hos barnmorskan, alla värden bättre och inte gått upp sen sist. Annars har de väl inte hänt så mycket här. Igår gick energin åt till att gå igenom Auroras garderob och sortera ut smått. Så nu är det bara min kvar som är kaotisk! Slänger mer eller mindre in allt nu, funderar på att göra iordning lite nu innan bebis kommer men en annan del av mig tänker " vänta tills alla mamma kläder ändå ska ut ". Får se hur det blir med det ... Just nu sitter jag och njuter av min frukost tilö Nyhetsmorgon, mina älsklingar sover fortfarande. 


Uppe innan tuppen

2013-12-17  05:42:47  Allmänt  Aurora 
Oh My! Vaknade halv fyra, som vanligt men valde att ligga kvar i sängen och vila i hopp om att somna om. Tji fick jag för strax innan fem vaknade tjoddan, kom in till mig och jag trodde hon skulle gosa ner sig och somna om men så fel jag hade. Hon va pigg och pratglad och väldigt sugen på frukost. Så här ligger vi i soffan, har ätit frukost och kollar på tecknat.


Uppfräschning

2013-12-16  14:40:34  Allmänt 
Har varit hos fina Madde idag och fixat naglarna. 5 veckor sen jag va där så utväxten var rätt bra! Nu är naglarna fina och fräscha igen ... Passade även på att fixa fransar och bryn. 







Ont i mammahjärtat!

2013-12-13  14:36:16  Allmänt  Aurora  Personligt 
Usch vilken dag! Vaknade 03.20 och kunde inte somna om. Har mått så dåligt idag. Yrsel from hell, illamående, slemmig hals, trött, och ilande höfter. Har knappt kunnat stå på benen idag. Lilla fina älskade Aurora höll humöret uppe väldigt länge men sen blev hon så ledsen och sa att jag var både tråkig och elak. De gjorde så ont i mig! Ringde min syster då jag visste att hon var ute på vägarna och självklart kunde hon åka hit och hämta min älskade unge - gissa om hon blev glad ?! Nu har jag fått sova några timmar och känner mig lite lite bättre och hjärtat har det bra hos moster. Vet att dom skulle iväg och kolla luciafirande idag och sen skulle dom fila och såklart bus med kusinerna. Har verkligen helt underbara människor i min närhet, är så tacksam! 


Julbak

2013-12-12  21:06:30  Allmänt  Tips 
Har haft lillebror här under eftermiddagen, bakat lite julgodis och såklart ätit lite. Blev knäck, snickers och Rocky road. 

Nu är orken slut och jag ska stupa i säng. Tack för mig :)


Luciatåg

2013-12-11  21:12:22  Allmänt  Aurora  Personligt 
Luciatåget på dagis var lika fint som vanligt. Underbart med dessa barn som sjunger och ler för fullt! 





Längtan är enorm

2013-12-11  15:04:18  Allmänt  Shopping 
Hittade ett fint paket från H&M i brevlådan idag, det var lite smått och gott i neutrala färger då vi inte bet vad det är för en knodd i magen. Kläderna ser så små ut men jag vet ju samtidigt att de ändå kommer vara lite för stort. Längtar som en tok efter bebis nu, vill ha knodden hos mig och bara kunna mysa loss. 





No nej never again !

2013-12-11  12:37:10  Allmänt 
Blev storhandling efter frukosten, något jag aldrig kommer göra igen under denna graviditet. Jäklar! De va tugnt, varmt, lite yrsligt, en bebis som tryckte neråt hela tiden. Gick mest och hängde över vagnen, tur att snälla syster var med. Hon fick göra de mesta medans jag sa vad jag skulle ha. Är hemma nu och ligger utslagen i soffan, höll på att ställa in mig på inget mer idag! Men det gick i stöpet, tjoddan ska bada när hon kommer hem från dagis sen ska de fixas inför Luciafirande på dagis, ska ha med mat/fika och tjoddan ska såklart göras iordning. Kommer stupa i säng ikväll


Brakfrukost

2013-12-11  09:18:10  Allmänt 
Sitter på Coop och äter en god frukost med syster. Skönt stt umgås på tu man hand. 


Det lilla

2013-12-11  08:34:22  Allmänt  Aurora  Personligt 
Idag var de dags att öppna nummer elva på julklappskalendern, när Aurora öppnade paketet så skrek hon ut " jaaaaa något som älskar, pennor !! "





#mh13

2013-12-09  22:46:39  Allmänt  Tips 
Och ikväll var det dags för Sarah, Kodjo och Emma att kliva in i buren. Är lika inne i det varje år och det är lika bra varje år. Försöker följa det så mycket det går på TVn då det ger en annan feeling än "bara" radio. Dock så sänds det mest på tv på sena kvällar och nätterna och jag har rätt svårt att hålla mig vaken men det går ingen nöd på mig. Just nu ligger jag i sängen med lurarna i och skrattar, Kodjo är sjukt härlig!





Å Lusse lelle

2013-12-07  14:47:51  Allmänt 
Är hos Mommo och kusinerna bakar för fullt. Lussebullar och pepparkakor ska det bli :) 


Galenpanna

2013-12-06  11:25:54  Allmänt  Aurora  Personligt 
Blivande storasyster bus är i farten, började med mys i några minuter sen tog buset över




storm nummer två

2013-12-06  09:06:35  Allmänt 
Då har de värsta av stormen Sven blåst förbi, ingen klasss 3 varning längre utan " bara " klass 2 nu. Hade lite svårt att komma till ro igår då det ven rejält och vi kunde höra takpannor flyttas och det smällde rejält några gånger. Vi har tack och lov haft ström under hela tiden och inga skador utvändigt heller. En kruka hade vält under natten här utanför men inget som gått sönder och ute på gården har ett par stora blomlådor vält omkull och det har flugit runt lite sandlådeleksaker som någon glömt i sandlådan. Annars inget vad jag har kunnat se, tänker inte gå ut och kolla än heller. Denna morgon startade jag och Aurora med goe frukost och massa tända ljus, har tänkt att fortsätta dagen såhär lugnt och skönt.


Cooking skills

2013-12-05  16:30:04  Allmänt  Aurora  Personligt 

Mannen och dottern lagar mat tillsammans, alltid lika underbart att se. Aurora ställer massor av frågor och dubbelkollar så att hon gör rätt och mannen svarar alltid med samma lugna ton trots att de kan vara tjugofjärde frågan. 


God förmiddag

2013-12-05  10:37:19  Allmänt 
Känns som att lite av min energi kommit tillbaka, igår var en väldigt bra dag idag är det lite sämre än igår men har fortfarande energi och mår rätt ok. Så idag rullar julmusiken på hög volym och jag går och småplockar lite. Tar det i min egen takt med en hel del pauser men vad gör det ;) Har ett stort boa in min behov just nu så har börjat fixa lite med vagnen och även det nya sakerna till spjälsängen. Det är så mysigt att lulla omkring här hemma och bara njuta och invänta bebis - även om det bara är 30 dagar kvar så känns det samtidigt som en lång väntan. Men just idag är det en mysig väntan. Nä, en liten förmiddagsfika på detta kanske :) 


Efter Auroras önskan

2013-12-04  16:01:31  Allmänt  Aurora 




Fjärde December

2013-12-04  15:03:56  Allmänt 
Vart iväg med min mamma idag medans lillan var på dagis. Vi shoppade garn till vagnmobilen hon ska göra till bebisen, valde lite olika färgglada färger som kommer passa både till tjej och kille. Sen tog vi en lunch och en liten shoppingtur. Haft en supermysig dag och bara haft de hur bra som helst, ingen yrsel eller annat tråkigt idag, inte än iaf, hoppas inte den kommer heller. Hämtade tjoddis för en timme sen, vi har bakat pepparkakor och snart ska kristyren på :)



Upp och ner

2013-12-03  13:01:01  Allmänt  Personligt 
Besök hos barnmorskan igår, var en dålig/jobbig dag över lag. Som tur va följde mamma med till barnmorskan, påvägen dit fick jag världens yrsel attack och försvann ett tag, sen var de nästan spy på det. Inne hos barnmorskans hade jag ett tryck på 80/40 hur kasst som helst, blev yr där inne med. Men alla andra värden var bra och hon gjorde ultraljud och de visade sig att bebisen lagt sig rätt med huvudet ner nu så vi slipper vändningsförsök :) Stannade på Coop på vägen hem och åt frukost nummer två. Sen åkte jag och lillan till svärmor, fick yrselattack igen där utanför och en till där inne så de slutade med att jag låg på soffan och gjorde ingenting medans svärmor hade lillan. Blev kvar där hela dagen då jag mådde som jag gjorde och ville inte vara ensam, hemma blev de ännu mer vila! Imorse kände jag mig bättre men efter lämning på dagis så kom yrseln, ingen direkt attack men kände hur de susade lite. Har vilat mest hela dagen idag med förutom lite undan plock ... Är så jobbigt och tråkigt att inte Kunna eller våga göra någonting men tur att Aurora och mannen är så snälla och förstående som dom är. Och ja, jag får härda ut och så även dom, är ju bara en månad kvar nu. Kämpa kämpa kämpa! 


Julskyltning

2013-12-01  21:33:03  Allmänt  Aurora  Personligt  Shopping 
Åkte in till Julskyltningen tidigare idag, familjen mötte upp en väl till familjen och min lillebror. Blev lite shopping i form av polkagrisar, brända mandlar och en fin krans till dörren. Aurora hade hur mysigt som helst, red häst, kramade BR-gubben, kramade en annan nalle och sen var räddningstjänsten inne och visade upp sig så hon fick spana lite brandbilar med. Blev en fikapaus på Espresso House, lyckades konstigt nog att få plats trots fullt med folk. Sen var de lite spektakel i parken och kröning av Lucia.