Obligatorisk !

2014-02-28  19:20:42  Allmänt 
Blev så sugen på en kvällspromenad tidigare idag så jag tog en för en stund sen. När jag kommer hem igen och går ut i köket så kommer jag på att det är den obligatoriska träningsdagen. Inte alls motiverad och mannen säger " men ta den imorgon då ". Mitt svar blev " nej, det är min träningsdag idag, inga undantag ", sen satte jag igång - omotiverad - men den gjordes och nu känns det skönt. 


Tjejveckan

2014-02-28  14:01:11  Allmänt 
& nu gick de inte längre!




Mästerfotografen

2014-02-28  10:45:45  Allmänt  Aurora  Freja  Personligt 
Imorse hade Aurora och Freja lite mys i soffan. Vi har varit väldigt dåliga med att ta kort med vår systemkamera men den sprang jag snabbt och hämtade. Tog lite kort sen snodde Aurora kameran ifrån mig, vet inte hur många kort hon har tagit men ska bli roligt att se hur dom ser ut sen ;)




Turturduvor

2014-02-27  20:16:46  Allmänt  Aurora  Personligt 

Här har ni dom, bröllopets sötaste gäster. Det är vår fina Aurora och brudparets son Theodor. Dom spanade efter varandra redan i kyrkan, Aurora tyckte att Theodor va så fin i sina kläder.    När de sedan va dags för fest så var dom här två med varandra nästan hela tiden, va de inte att röja runt med ballongerna så var de foto i fotobåset, krypa under borden och vara allmänt söta mot varandra. Fick höra av en annan gäst att "ni fick en svärson på denna festen". 


På diskbänken

2014-02-27  14:05:04  Allmänt 
Det ligger en matabou chokladkaka på diskbänken, den har legat där sen igårkväll. Den ropar mitt namn och min mage ropar efter den. Jag har bestämt mig för att inte äta den hur mycket jag än vill, jag bara ska inte. Går inte att trycka i sig massa sånt om man ska ner i vikt - som jag ska! Får bli ett äpple till kaffet, det är precis lika gott :P


Starten!

2014-02-26  20:23:17  Allmänt 
När mannen körde stora tjejen till gympan så passade jag på att göra min hemmaträning. Trots att de är relativt lätta övningar och inte så intensivt så blev jag varm och fick upp flåset. Märks att de va ett tag sen jag tränade! 


Tjejmys på stan

2014-02-26  18:58:28  Allmänt  Aurora  Freja  Personligt  Shopping  Tips 
Hade bokat ett frisör besök till Aurora idag, var dags att klippa henne. Hon har väldigt tunt hår och de va lite olika längder på det. Jag, Aurora och frisören var överens om att klippa allt jämnlångt för att de skulle se lite tjockare ut och de blev riktigt bra. Har dock ingen bild på de färdiga resultatet eftersom Aurora väldigt gärna ville ha fläta.
Traskade bort till Mc'D efter frisören och sedan vidare till BR för att köpa födelsedagspresent till kusinen som fyller imorgon. Sen fick Aurora en storasyster present av en som jobbade där, hon blev så glad så. Jag var även på jakt efter ny/nya pyjamas till Freja, det fanns verkligen ingenting som jag gillade i hennes storlek så Aurora fick välja fritt till lillasyster. 






Besvikelse

2014-02-25  20:45:27  Allmänt  Shopping 
Åkte ner till Ikea så fort mannen kom hem, hade siktet inställt på lite saker men ja, de blev knappt något. Lite besvikna åkte vi hem med en lampa till köksfönster, blockljus och dekorations stenar. Tjohooo vilken lyckad shopping ... Inte! Men det var ändå skönt att komma hemifrån och ut lite, sen på vägen hem blev de mys med Aurora och vi kollade alla bilder och filmer jag hade på telefonen. 




Favvo frisyr

2014-02-25  16:11:26  Allmänt  Tips 
Donut, de är nya favoriten. Istället för en ful tråkig knut som visserligen är smidig att ha och bara tar några sekunder att fixa så har detta blivit min nya "knut". Går inte lika snabbt men tar heller inte alls lång tog och det ser dessutom lite (mycket) fräschare ut!


Heliga dagar!

2014-02-25  10:51:14  Allmänt  Personligt 
Nu är Freja snart 2 månader och jag vill komma igång med träningen. Då jag inte har efterklntrollen förens om 1 månad så tänkte jag börja försiktigt. Ska inte springa, hoppa göra för mycket magövningar innan dess. Jag tänkte promenader och hemmaträning. Och jag tänker köra på bestämda dagar, heliga dagar, oruckbara dagar. Annars är de lätt hänt att jag slarvar och tänker att jag tar de imorgon men då blir de aldrig av. Mitt upplägg fram till efterkontrollen hade jag tänkt såhär;

Promenad 30 - 60 minuter efter dagis lämning 
( promenader utöver är en bonus ).
Hemmaträning Mån, Tis, Ons 
( blir de fler dagar är de en bonus ).

De övningar jag jar tänkt är;
Höftlyft, magstöd, ryggbiff, plankan, squat, utfall, armhävningar 

Och de blir 3 set av varje övning. 


Frukostbesök

2014-02-24  13:06:47  Allmänt  Aurora  Freja 
Imorse kom min syster hit med goe frukost och fika. Haft en mysig förmiddag och en superbra start på veckan. Sen va hon så snäll och tog lilla missnöjda Freja så att jag kunde röja upp lite här hemma sen när syster åkte hem tog hon med sig Aurora som ville leka med sina kusiner. Just nu sover Freja så här hemma är de helt tyst - väldigt ovanligt! 


Details

2014-02-23  19:54:50  Allmänt 
Igår fick vi vara med och fira med min fina vän Tittie och hennes man Nicklas när dom gifte sig. Det var en otroligt vacker ceremoni i kyrkan, Tittite var vacker, Nicklas snygg och deras lilla son som var ringbärare var otroligt söt. Sångerna som sjöngs fick en att rysa och jag hade tårar i ögonen hela tiden. 

På festen som var riktigt rolig bjöds de på god mat, roliga tävlingar, live band och ett helsike gott humör. Senare på kvällen när vi fått resultatet från tävlingen (som mitt lag vann!) så var de vals och ännu mera tårar sen satte festen igång på riktigt. Massa dans och sång och blev en del roliga foton i fotobåset! Mannen och barnen åkte hem vid 22 - 23, jag stannade kvar för att fira vidare. Jag stapplade in i hemmet vid 03.30 efter en fantastisk dag/kväll/natt. 

Tack Tittie & Nicklas för att vi fick vara med och dela denna dag med er <3





OS final

2014-02-23  13:35:13  Allmänt 
Finalen i hockeyn är igång, jag och mannen sitter bänkade. Vi är taggade till tänderna. Mannen är mer inne i matchen än mig, pratar högt, kommenterar friskt, väldigt kul! Det står just nu 1 - 0 till Canada och vi åkte nyss på en utvisning, jävla skit! 


En snabbis

2014-02-22  08:56:10  Allmänt 
Nu ska jag smita över till Rebecca som fyller år. Blir en liten snabbvisit såhär på morgonen/förmiddagen. Kaffe, paketöppning och fix av hår hihi





Rosa vs blå , kort vs lång

2014-02-21  18:44:27  Allmänt  Personligt 
Vilken tycker ni ?






Förberedelser

2014-02-21  16:18:24  Allmänt 
Imorgon ska vi på bröllop, min fina vän Tittie ska gifta sig. Ska bli så mysigt att få dela denna dag med henne. Vi ska gå hela familjen, även barnen. Några av Auroras dagiskompisar kommer också, blandannat Tittie och Niklas son, såklart! Kommer bli en kväll med fullt ös gissar jag på, mannen ska köra så jag är den som får skåla och dricka lite vin (nästa gång blir de hans tur). Iaf, jag har plockat fram barnens fina rosa klänningar och hängt fram mina två val, är lite kluven. Det står mellan en blå långklänning och en rosa i kortare modell, vilken jag än väljer så har mannen matchande slips. Ska ta bild på klänningarna lite senare så får ni se och säga vilken ni tycker :)


före - efter

2014-02-20  19:14:16  Allmänt 
Idag "inkasserade" jag min födelsedagspresent som jag fått av mamma (med familj), syster (med familj), farmor och farfar. Det jag hade fått var nämligen ett frisörbesök med valfri behandling + att dom skulle vara barnvakt under tiden. Det var med lätta och avslappnande steg som jag klev in hos Hårsystrarna och Josefhine. Var ett par sköna och avkopplande timmar hos henne, håret blev någon cm kortare, lite glansigare, lite kopprigare och allmänt jäkla mycket fräshare. Jag är så nöjd, precis som alltid när jag varit där. Idag fick även produkter följa med hem, en underbar inpackning från Crush som luktar ananas - to die for! Och någon olja som man ska ha i topparna. Var så äckligt längesen jag var hos frisören, hoppas inte att det dröjer lika länge igen!
 


till liten och stor

2014-02-20  19:07:00  Allmänt  Aurora  Freja  Shopping 
Till den lilla älsklingen
 
 
 
 
Till den stora älsklingen
 
 
 
 
 


Grammis 2014

2014-02-19  20:51:56  Allmänt 
Sitter och gosar med vår minsta älskling i soffan. Kollar Grammisgalan och trycker kexchoklad. Fasen va lätt de är att bara gama i sig socker när man lider av sömnbrist, allt för att hålla sig vaken. Har dock vart riktigt duktig i två veckor, haft koll på vad jag stoppar i mig och inte ätit skräp ... Får skärpa mig igen, trots sömnbrist. Inga ursäkter! 




Skam den som ger sig

2014-02-18  18:32:13  Allmänt 
Jag försöker vara duktig med att använda mina glasögon men det går sådär. Får lite ont i huvudet när jag haft dom en längre tid, beror säkert på att jag slarvat med dom. Vill inte hålla på att ta av och på för de känns som att de bara skulle göra saken värre. Har haft huvudvärk varje kväll nu i några dagar, not nice men jag tänker ändå fortsätta kämpa på med glasögonen! 




Babynest

2014-02-16  10:11:31  Allmänt  Freja 
Vet inte om det var för att vi fått låna ett babynest av snälla Susanna eller om det var ren tur men inatt har Freja sovit gott och det har även vi. Somnade vid 23, lite napp och buffande vid 02 sen mat 04.30 för att sova vidare till 08. Väldigt skönt om ni frågar oss. Så nu håller vi tummarna att de är för att vi har ett babynest och att de inte alls handlade om tur. Hon ligger just nu och sover i babynestet och hon sover så gott så. 




Mello

2014-02-15  22:27:17  Allmänt 
Ikväll var de ingen tvekan om vilken låt som var min favorit, den satte sig ganska så snabbt. Ace Wilder, busy doing nothing at all. I övrigt ett klent startfält men det har de varit varje Lördag, inte många bra bidrag hittills. Var dessutom klockrent att Björn Gustavsson kom tillbaka, diggar honom starkt. Hoppas att han är med fler gånger framöver. 


Fancy!

2014-02-15  21:59:44  Allmänt  Aurora 





En lördag

2014-02-15  18:18:31  Allmänt 
Slog ihjäl några timmar på eurostop med en vän och hennes syskon. Lullade runt i affärer, fikade och snackade skit. Blev några mysiga timmar. Landade i soffan för ett tag sen och väntar på att mannen ska komma hem med maten, han och Aurora ska äta pizza och jag ska äta en grekisk sallad. Ska bli så gott så :)




Alla hjärtans dag

2014-02-14  19:23:23  Allmänt  Aurora  Freja  Personligt 
När mannen kom hem från jobbet hade jag och Aurora fixat fint med fika och dukning. Sen fick han sin present, ett fint amarone vin och vi fick våra. Töserna fick varsin söt nalle och jag fick bubbelbad, Scrub och lotion som luktade himmelskt! Blev lite utevistelse och mys sen åt vi supergod kvällsmat, fläskfilé, kroketter & ädelostsås. Mums!






Pyssel

2014-02-14  13:36:06  Allmänt 
Aurora tar de här med alla <3 dag på allvar. Hon har hjälpt till att städa lite och hon har haft fullt upp med att pyssla och göra fint. Hon har bestämt att när pappa kommer hem så ska vi fika, dukningen är redan klar ;) nu sitter hon och frågar " när kommer pappa " en gång i kvarten. Tror någon är sugen på tårta! 



Presentjakt

2014-02-13  17:31:45  Allmänt  Aurora  Freja  Shopping 
Jag och Freja har haft en väldigt lugn dag idag, mest bara myst och vilat. Skönt med såna dagar, kände inte de minsta att jag var tvungen att göra något. Hämtade Aurora på dagis i eftermiddags sen åkte vi till BVC för Frejas 1 månads läkarbesök. Allt såg bra ut och nu behöver vi inte gå varje vecka utan nu är de varannan, skönt. Efter BVC åkte vi till Eurostop för shopping, pappan i huset är väl värd en alla <3 dag present, han är värd present varje dag egentligen! Kan inte säga vad jag köpt då jag vet att han läser min blogg ibland och jag vill inte förstöra överraskningen :) 


Newbie

2014-02-13  09:21:12  Allmänt  Freja 
Var och hälsade på jobbet igår, tackade av vår chef och träffade den nya. Freja var med och hon skötte sig utmärkt :) Kan vara för att hon fick så fina presenter av mina kollegor hihi









Lite färg

2014-02-11  17:53:20  Allmänt  Inredning 


Ååå det är så fint med blommor, har fått dille på tulpaner nu. Ju fler olika färger i vasen desto bättre! Köper nya varje vecka, tycker de livar upp lite nu i vinter och jag toklängtar efter våren. Den får gärna komma nu ... 


Uppslukad

2014-02-11  15:03:53  Allmänt  Aurora 
När vi kom hem efter dagis var de dags för herrarnas final i sprint. Aurora hejade på dom tre svenskarna från start och blev helt inne i det. När hon insåg att Sverige hade chans på medalj så utbrast hon " kom igen för fan ", snabbt följt av ett " förlåt mamma ". Inlevelse till max och helt inne i tävlingen. 


När man halkar efter

2014-02-11  09:40:43  Allmänt 
Att gå och småplocka, dammtorka och sånt smått är vi rätt duktiga på nu och det är sånt man gör fastän att energin inte är på topp men de finns något annat, tråkigt som tar längre tid som vi titt som tätt halkar efter med och det är tvätten. Vi är duktiga på att tvätta och har sällan fullt i tvättkorgen MEN att vika den förbannade tvätten, Fyfan! Kan säga att renhögen är inte längre en hög, det är ett jävla berg. Sitter just nu i soffan och kollar tv samtidigt som jag viker, inte de mest effektiva men bättre än inge ;) 


Välbehövt!

2014-02-10  15:18:37  Allmänt 
Strax efter klockan nio imorse lämnade jag barnen hos deras farmor. Jag själv åkte i till stan för ett massage besök. Hon gick igenom hela ryggen, axlar och nacke. Kollade olika nerver, tryckte extra på stela muskler. Kan säga att jag är jäkligt öm i ryggen nu men är samtidigt jävligt skönt! En timmes massage satt som handen i handsken, riktigt jävla bra (ursäkta språket!). Och eftersom Freja inte sovit på 4 nätter och i princip skrikit all vaken tid på dagarna så var de skönt att få den stunden helt i tystnad. Kunde slappna av och bara andas, så tack underbara man för presenten och tack svärmor för barnpassningen <3


Var är spöket ?

2014-02-08  16:57:33  Allmänt  Aurora 

Sitter och spelar lite spel medans dom andra två i hushållet vilar lite :)


B U S

2014-02-08  16:08:57  Allmänt  Aurora  Freja 
Mannen skulle in och jobba en sväng idag så jag och barnen åkte för att hämta upp min lillebror för att sedan åka till busfabriken. Slog ihjäl nästan fyra timmar där och ändå ville Aurora vara där längre. Det va fullt ös konstant, massa klättring och spring. Jag fick även upp i ställningarna och svettas lite men mest var det min bror som stod för de, han är ju roligare än mig om man frågar Aurora. Men de gick ingen nöd på mig, hade ju mitt kaffe att smutta på. Freja sov gott trots decibelnivån där, var vaken när de va matdags annars hördes de mest små söta snarkljud. 





Zzzombies!

2014-02-08  07:53:39  Allmänt  Aurora  Freja  Personligt 
En liten Freja har varit vaken typ hela natten med magknip och en stor Aurora har sovit sig igenom allt det. Mannen hade Freja inatt då jag hade en jobbig natt natten innan men jag har ändå vart mycket vaken men har iaf inte behövt hoppa upp ur sängen och sånt så har ju fått betydligt mer sömn än mannen - den stackarn! Kommer väl vara två zombies till föräldrar här idag ... Fast jag har ju lovat busfabriken för Aurora så bara att ta sig i kragen och åka dit sen ... Å hoppas på bättre sömn natten som kommer! 


Sjunde Februari

2014-02-07  16:41:11  Allmänt  Aurora  Freja  Personligt 
Var på besök hos fina vännen Tittie idag :) Aurora lekte som en tok med hennes son, dom känner varandra väl då dom går på samma dagis. Det var full rulle på barnen! Klädde ut sig till vampyrer, dinosaurier & starwars. Jag, Freja och Tittie satt mest och hade mys. En riktigt bra eftermiddag. Mötte sedan upp lillebror som är här för klippning och ska käka här med. Och självklart kolla invigningen av OS!





Vinter OS

2014-02-06  18:53:47  Allmänt 
OS har ju dragit igång och jag sitter just nu och kollar på konståkningen, tycker de är rätt roligt faktiskt. Gillar att det är i Sotji och att man slipper vara vaken halva nätterna för att se det man vill. Blir nog en hel del tittande i år då jag är mamma-ledig. Finns många roliga sporter nu på vinter-OS :) 


Då var de dags igen ..

2014-02-06  18:21:22  Allmänt  Aurora  Freja  Personligt 

Då är de vikt/längd kontroller varannan månad på Aurora nu och ett besök på barn igen i sommar. Kurvorna börjat plana .. Ska även tillsätta extra grädde och olja i maten. Trodde vi va klara med detta men Nope! Dock vet dom inte vad de kan bero på då dom tagit alla prover, mätt det som går och även röntgat skelett och inte hittat något. Men hon är pigg, energisk, har fin färg och mår bra så det är ju bra :)


Och så har vi lilla Freja som lägger på sig bra, 320 gram denna vecka :) 



Kaffe & skitsnack

2014-02-06  11:43:41  Allmänt 
Lider ingen brist på ensamhet iaf. I måndags var Rebecca här och drack kaffe och snacka skit, i Tisdags kom barndomsvännen Disa, igår var kusinen här och idag kommer min mamma. Tur man bestämt sig för att börja tänka på vad som åker ner i magen annars hade det varit kakor varje dag! 


jag visste de!

2014-02-03  11:01:53  Allmänt 
När jag precis hade tagit mitt körkort så vägrade jag köra in bilen i garaget, jag ställde den alltid på parkeringen så fick mannen gå ut och köra in den om han tyckte de va så viktigt. Jag var skiträdd för att paja ljusena på bilen, göra världens repor eller att överhuvudtaget inte ens komma in i garaget och att alla skulle se när allt detta hände. Men jag tog mig i kragen en dag och gav mig fan på att bilen skulle in och det gick riktigt bra sen bara fortsatte jag att göra det med världens försiktighet. Igår gick de dock inte lika bra, eller de kändes bra och det såg bra ut enda tills jag hörde att det skavde emot. Fan Fan Fan Fan Fan tänkte jag i mitt huvud och jag sa det säkert också. Var bara att backa och gå ut och kolla på eländet som i mina ögon inte var så farligt. Precis bakom dörren där bak så har de blivit millimeter breda repor som är en - två centimeter långa kanske och det är väl några stycken. Mådde så dåligt när jag kom in och skulle säga detta till mannen, usch! Han har dock inte sett de ännu men skulle inspektera efter jobbet, fick ett sms där det stod att det säkert inte är så farligt ... får väl domen när han slutat jobba. BLÄ!


söndagshäng

2014-02-02  16:49:24  Allmänt 
Usch! Jag blir alltid lite seg efter ett Biobesök, har verkligen inte gjort ett skit sen vi kom hem därifrån. Eller inget ansträngande iaf. Druckit lite kaffe, gosat med Freja och tryckt lite godis. Hade planer på att ha en "tvättvikardag" men det blev just de, en plan. Får ta tag i det en annan dag för så som det känns nu är det slappa som gäller resten av denna Söndagen och det känns faktiskt helt ok. 
Förresten det var ju Mello igår vilket innebar Mello-mys med tacos, godis och läsk. Det enda som saknade var bättre bidrag för dom som var igår var väl inte direkt något att hurra för. Får hoppas att följande Lördagar bjuder på något bättre. Har dock ingen koll alls på vilka som ska vara med i år och inte så mycket engagemang till att ta reda på det heller, får bli en suprise varje lördag istället :)


Biomys

2014-02-02  11:41:28  Allmänt  Aurora