Rabattkoder is the shit!

2014-04-30  09:21:43  Aurora  Freja  Shopping  Tips 
Det är fantastiskt va lite rabattkoder kan göra. Aurora har noll sommarkläder, kanske en klänning på sin höjd. Freja har något set som passar nu men som inte alls kommer passa hela sommaren. Jag tänkte att dom skulle få runt tre set var och så blev det, för priset - hör och häpna 300 kr totalt! 

Till A <3

Till F <3


Inte är de slut redan?

2014-04-29  08:05:45  Allmänt 
Aurora sitter och leker med lera, Freja ligger på en mysig filt på golvet och vänder sig både hit och dit, jag dricker kaffe och njuter av tillvaron men blir avbruten av frasen detta är nog den sista dagen på länge då de kommer vara uppåt 20 grader varmt. Satte nästan kaffet i halsen! Visste iochförsig att de skulle bli så inom kort men värmen kunde väl Hållt i sig över helgen tycker jag. Men för att få ut mest av solen hoppar jag och mitt kaffe ut på balkongen 


Så gott vi har de

2014-04-28  14:11:07  Allmänt  Aurora  Freja 

Åå va härligt att vara mammaledig när det är sånthär väder 


Grisen Sven

2014-04-27  15:16:21  Allmänt  Aurora  Freja  Semester 
Hämtade lillebror och Aurora på busfabriken och påvägen hem till mina föräldrar stannade vi till på stadsbondgården, klappade djuren och åt glass. Blev en snabbis men de va Aurora fullt nöjd med! 



Krakel Spektakel

2014-04-27  13:01:22  Allmänt  Aurora  Freja  Shopping 
Fick tag på fribiljetter till mässan idag, passade bra då Aurora skulle till busfabriken med morbror. Vi hade väldigt mysigt när vi gick omkring därinne på mässan, hade dock förväntat oss mer. Va inte så mycket utställare och vissa utställare hörde kanske inte riktigt hemma där enligt mig. Shoppade lite, provsmakade, tävlade och bara gick omkring. Nu har vi precis ätit lunch, varm mat, båda två, i lugn och ro ( händer inte allt för ofta ). Nu ska vi ta en promenad i den härliga solen!
Lera som aldrig torkar, skönt att slippa tjata om att stänga locken ordentligt
Dregglisar och ett superfint lapptäcke
Lite smått och gott ur "mässpåsen"


La Familia

2014-04-26  22:04:22  Allmänt  Aurora  Freja  Personligt 
Mina fina föräldrar och min underbara lillebror har varit här på grille ikväll. Bjöd på en smaskig välkomstdrink, hängde ute på gården i solen och njöt av det underbara sällskapet och vädret. Jag, min bror och Aurora lekte kurragömma på gården, blev många skratt i den leken och hade hur roligt som helst. När kvällen kom och gladiatorerna började så flyttade vi in myset istället. 




Välkomstdrink

2014-04-26  17:04:11  Allmänt 

Då väntar vi bara på gästerna 


Inget socker sa du ;)

2014-04-24  16:20:41  Allmänt  Tips 
Fina mamma har precis varit här, blev en liten fika och massa mys. Fick även låna hennes häftapparat då vi ska göra om några tavlor/ramar här hemma. Hade tänkt göra de idag men får se om jag orkar/hinner detta, ni får iaf se bilder när de är gjort. Förresten när mamma kom så sa hon jag vet att du inte vill äta massa socker men jag har ändå med mig fika. Bäst av allt var att de va favoritfikat - biskvier <3


Denna veckan också

2014-04-23  22:11:34  Allmänt  Aurora  Freja  Tips 
Efter önskemål om stadsbondgården igen så tog vi oss dit. Härligt väder, fika, mys med djuren ... Tummen upp!


Var sak har sin tid

2014-04-23  12:06:17  Allmänt 
Började träna lite lätt och promenera för några veckor sen. Har gått sådär, barnen varit sjuka, orken bortblåst och likaså mitivstionen. Tänker inte stressa igång något. Freja är nu 3 1/2 månad och jag har 8 kg kvar till startbilen. Ska börja ha koll på vad som slinker ner i magen och undvika för mycket socker. Det är vad jag ska börja med, sen när jag fått rutin på det så tar jag nästa steg. Träningen får förtillfället vänta lite. Och de är faktiskt inte hela världen!


En lång och härlig dag

2014-04-22  20:13:09  Allmänt  Aurora  Freja  Personligt  Shopping 
Har vart igång precis hela dagen idag, men är inte så trött mest ont i fötterna. Vilken energi man får av solen! Började med Mvc besök, sen lunchade jag och tjejerna på stan, promenerade till sjukhuset och gick i deras "källare" innan hörseltestet, Aurora älskar sjukhuset kulvertar, de är spännande men samtidigt läskig. Testet gick bra, hon hör sämre på vänster än på höger - inte alls oväntat då hon inte har rör i vänster, sen hör hon lite lite sämre än för ett år sen. Nu ska vi bara invänta läkarens samtal och diskussion om operation. Tog bussen vidare till Eurostop där de blev lite lek, shopping, fika och Aurora fick välja blommor till vår planteringen. När vi kom hem satte Aurora och mannen igång med att plantera, duktigt! Sen skrev Aurora brev till sina brevkompisar som vi sedan var och delade ut. Landat i soffan med Lilltösen nu, mannen är inne och nattar stora tösen. 



Preventivmedel

2014-04-22  18:34:09  Allmänt  Personligt 
Va hos Barmorskan tidigare idag, pratade igenom förlossningen, tiden efter och hur allt funkar. Va så skönt att träffa henne och hon är världens energiknippe. Diskuterade preventivmedel och när jag gick dit va jag fast besluten om att ta P-spruta men de slutade med att jag ska ge hormonspiralen en chans till. Dels för att den sitter i 5 år, jag blev mensfri efter 6 månader sist, den sitter där den ska behöver inte komma ihåg massa piller, jag blöder vanligtvis som en stucken gris och har så ont att jag ibland blir liggande en hel dag. Det som talat emot är trådarna som "hänger", är dom för långa så krullar dom sig, är dom för korta blir som stubbiga - inget av dessa är lajbans för sexlivet då dom sticks! Men min BM lovade mig att hon va duktig på detta och hade ett knep så därav ger jag det en chans. 


Tapeterna

2014-04-21  14:10:22  Aurora  Freja  Inredning 
Tapeten i barnens rum, en fond tapet och resten rosa. Är så nöjd! Färgen är helt annorlunda i verkligheten, mer åt de babyrosa hållet <3




Påskfirande

2014-04-21  14:07:43  Aurora  Freja  Personligt 
Vi satte igång firandet redan i Fredags förmiddag då Aurora fick gå på påskäggsjakt, sen hade hon och jag mys medans mannen och min lillebror påbörjade renovering av barnens rum. På efm gick vi hem till mina svärföräldrar och pysslade, målade ägg, åt god påskbuffé, satt kvar och pratade till sen kväll sen hem och sova. På lördagen åkte jag iväg med barnen på tivoli och hade det riktigt bra i den sköna vårsolen - mannen och lillebror fortsatte med rummet. På kvällen tog vi de mest lugnt. Igår körde dom på för fullt igen, jag och barnen var mest ute i solen, spelade yatzy, slappade och njöt. Idag är mannen och barnen iväg på påskfirande hos barnens Gamo ( gammelmormor), jag är hemma och tar de lugnt. Ont mest överallt! Gör den lilla nyttan jag kan, typ lite tvätt och plock. 


I ägget

2014-04-20  08:18:47  Allmänt  Aurora  Freja  Shopping 
Har ju glömt att visa vad mina fina töser fick i sitt påskägg. Aurora var riktigt nöjd och hon va sååå glad över att vi lyckats få tag på (nästan) likadana klänningar till dom.









Lite klurigt

2014-04-17  23:54:34  Allmänt  Aurora  Freja 
Påskharen har varit här och gömt ett stort påskägg och ett litet påskägg. Han va även en finurlig jäkel detta året. Han visste att Aurora hittade sitt påskägg snabbt förra året så nu gjorde han det lite klurigare att hitta ägget, han har lagt ut lite olika ledtrådar här inne och någon var nog tillochmed utomhus. Får verkligen hoppas att Aurora lyckas hitta alla ledtrådar så att hon och syrran kan få sina ägg ;)


En fin vän

2014-04-17  22:36:40  Aurora  Freja 

Jag har en fin vän, en väldigt fin vän. Dock träffar jag henne för sällan, borde vara oftare för vi bor nära varandra. Men liven rullar ju på och ibland blir man insnurrad i sitt eget och tiden går för fort. Hon är en väldigt speciell vän min fina Tittie. Idag tog vi båda tummen ur röven och bestämde oss för att ses så på vägen till henne hämtade jag Aurora och hennes son Theodor på vägen - dom går på samma dagis. Vägen från dagis till Tittie va väldigt rolig, dom är så finurliga våra barn! Hemma hos Tittie lekte barnen på superfint som dom alltid gör. Jag och Tittie låg i varsin soffhörna och pratade om allt och inget och njöt av tillvaron. Lilla Freja hade det supermysigt i Titties famn, somnade hos henne och bara hade mys.
 När vi kom hem efter några timmars häng kom Aurora på att hon glömt sina termo, vi åt och sen var de viktigt att hämta dom hos Theodor och även lämna blommor hon plockat. Trots att de öste ner och blåste <3 




Sockersöt

2014-04-17  16:54:21  Allmänt  Freja 




Bildbomb

2014-04-17  09:13:46  Allmänt  Aurora 



Inte hemma

2014-04-16  20:17:23  Allmänt  Aurora  Freja  Shopping  Tips 
Vilken underbar dag vi har haft idag, mer såna här tack! Fastän att jag är riktigt trött idag så är det en bra trötthet och mina energi depåer är fyllda till max. Åt frukost med mina töser, deras mormor och morfar uppe på flygstaden, frukost buffé. Blev en drös med skratt och min älskade pappa va på rethumör, när jag inte såg så möblerade han på min tallrik, satte gaffeln min Yoggi osv osv. Bestämde oss för att köpa med fika och åka hem till dom, när vi nästan är framme ringer pappa och frågar var vi är och säger att dom står utanför Oss och väntar - jag får lite smått panik men hör sen hur mamma fnittrar i bakgrunden. Kul, väldigt kul. Får ett kryptiskt mess av min lillebror när jag är hos mina föräldrar och efter en stunds smsande kom de fram att han ville fika på sin rast , vi hämtade honom, han fikade och vi åt lunch. Perfa! Hade en väldigt mysig stund dock lite kort men vi ska ses i helgen igen. När vi släppt av honom åkte vi till stadsbondgården och gick bland djuren i tre timmar ( bilder kommer i ett annat inlägg ) sen till stan för att möta upp mannen, köpte lite nya tyger till hemmet och jag lyckades smyga med påskpresenterna


Oh no!

2014-04-15  22:35:10  Allmänt  Aurora  Personligt 
Fick lite ångest när jag för en stund sen kom på att jag måste ställa klockan imorgon. Usch! Ska vara på sjukhuset strax efter åtta så blir upp i tid för att hinna med morgonbestyr utan stress. Är ett planerat besök på öron/näsa/hals för Aurora. Tösen snarkar, sover lite kasst, sover alltid med öppen mun osv så nu ska vi kolla mandlar och polyper - även återbesök pga hennes nuvarande öroninflammation. Hoppas att de går smidigt och att örat ser friskt ut, ska förresten även ta upp diskussion om nytt/nya rör i öronen då hon har såna problem.


Mitt hjärta är så varmt

2014-04-15  22:27:16  Allmänt  Aurora  Freja  Personligt 
Så mycket kärlek på en bild




Roliga listor

2014-04-15  08:22:58  Allmänt  Tips 
Jag läser en hel del kändisbloggar på mama.nu, älskar Carin Da Silvas blogg och tätt därefter kommer hormoner och hemorojder och Knivlisa. Men något som är riktigt roligt är att de ofta finns listor om olika saker - idag var de "21 personer som inte haft sin bästa dag på jobbet" nedan ser ni några av de olika misstagen.



Skvaller

2014-04-14  12:25:10  Allmänt 

Har fått några tidningar av svärmor, brukar komma några stycken i taget. Passar mig perfekt! Lite skvaller och kaffe till de :)


Lite upp - mycket ner

2014-04-12  20:28:03  Allmänt  Aurora  Personligt 
Fick positiva besked imorse, Freja har inte RS utan det är "bara" en rejäl förkyldning. Vi kände oss lite lättade! Ringde sedan vårdcentralen, dom hade fått in provsvar för Auroras öra, klart att de va som jag kände på mig.  Samma elaka skit bakterie som för ett år sen, då Aurora va riktigt dålig. Blev direkt hänvisade till akuten. Det positiva är att hon inte har feber denna gång och att vi fick träffa läkaren som hade henne när hon låg inne, han kom ihåg henne och vet hur hon reagerar på antibiotikan. Han satte in hårdkur på stark antibiotika och droppar som ska bita på denna bakterie. Nackdelen är att hennes mage säkert kommer att bli kass och vi vet inte om hon kommer få utslag av medicinen så vi skulle vara väldigt observanta och hålla koll på området runt örat, blir de rodnad / svullet så ska vi söka skit igen för isåfall kan den jäkeln tagit fäste på skallbenet igen, något vi absolut inte vill!




Kärlek i sockerform

2014-04-12  15:12:20  Allmänt 
dreggel dreggel - ge mig stora lass! 


Ellas kitchen

2014-04-11  23:03:49  Allmänt  Freja  Shopping 
Det är inte dags än men innan vi vet ordet av de så är vi där. Jag syftar på smakisar. Ellas kitchen har smidiga påsförpackningar med smakisar och dom är från fyra månader. Det finns skedar man kan fästa på dessa påsar så när man trycker på påsen kommer de ut lite frukost/mat på skeden. Påsarna säljs lite här och var men hittar fasiken inte skeden. Hört att den finns på gekås - kör dock inte dit för en jäkla sked! Men gissa lyckan när jag hittade skedarna på nätet, jag slog till på en gång så att man har sen, tiden går ju som sagt fort!




Lycka!

2014-04-11  19:46:13  Allmänt  Aurora  Personligt 
Ååå va jag älskar min tok tjej, jag älskar fredagsmyset, nu har vi det bra!







Det tar på krafterna

2014-04-11  09:28:54  Personligt 
Usch va de påverkar en när barnen är sjuka! Nu har vi varit på sjukhus varje månad detta året och de har även varit flera gånger vissa månader. Att jag är trött och inte alls orkar samma saker som innan är rätt förståeligt, har släppt kraven på att de ska va städat hemma, släppt kraven på att se pigg och fräsh ut ( hemskt men i dont give a shit! ). Men de är ändå påfrestande, de är precis att jag orkar bygga lego/spela spel och laga mat till barnen sen är de stopp! Humöret är inte heller på topp men man försöker ändå hålla god min och andas några extra gånger. Jag och Andreas har stöttat och peppat och avlöst så gott de går, dock imorse så blev de lite käftsläng och fy vad dåligt samvete jag har nu. Han ligger och sover efter nattens pass med barnen så vill inte hoppa in och mysa och be om ursäkt nu och väcka honom, eller klart jag vill men känns bara elakt! 


Är ni förvånade ?

2014-04-10  15:04:51  Allmänt  Aurora  Freja  Personligt 
Det är inte jag! Inläggning på sjukan med Freja igår, sondats upp lite men har börjat äta mer själv. Imorse ringde mamma och berättade att det hade kommit blod ur Auroras öra. Blev läkarbesök, pencillin i fler dagar, droppar och odling ( håller allt vad jag har att de inte ska vara samma bakterie som förra året ). Önskar verkligen att jag kunde ta över alla besvär och allt de onda från mina älskade barn! 


Planering

2014-04-10  11:31:44  Allmänt  Aurora  Freja  Shopping 
Det är dags för Frejas dop om en månad och jag har länge letat efter något att syskonmatcha mina töser mer, skiljer lite för mycket i storlek för att det ska gå. Visst är väl inte så viktigt men det hade vart kul/sött/gulligt osv. Hittade fina klänningar på kappahl men där fanns i Auroras storlek men i Frejas var de slutsålt, så jäkla typiskt. Så ja, jag letar vidare för än är de ingen panik. Har ni tips så hojta gärna till 






Gå i ide och vakna när allt är bra?

2014-04-08  19:19:35  Allmänt  Aurora  Freja  Personligt 

Behöver jag säga att orken snart tryter? När tusan ska de vända? När ska de bli bra? Men vi har iaf varandra, jag och min mysiga familj <3


Kvällsmys

2014-04-08  19:12:07  Allmänt  Aurora  Freja  Personligt 
Fruktsallad a'la Aurora. Gröna äpplen, röda äpplen & vattenmelon. Enkelt men jäkligt gott! Nu hänger vi i soffan och kollar på Hjärnkontoret och alla är rätt sega här, tur att vi är så samspelta, ingen är intresserad av något mer än bara chill! 


Mörkt under ögonen

2014-04-04  08:46:18  Aurora  Freja  Personligt 
En kombination av stökiga, nästintill sömnlösa nätter och en massa mejl / samtal om Auroras utredning ( patient nämnden, nämndemän, avd chefer, olika läkare, kontakt med andra sjukhus ) har gjort att allt annat hamnat på paus. Förstår inte hur jag ens orkar hålla mig vaken just nu - skrev ett sms till mannen tidigare imorse " jag vill låsa i mig i badrummet, lägga mig i badkaret och sova ... Med öronproppar ". Jag vet ju att detta är en period som går över men fasen va strängt de är ändå! Tur att de är vår och ljust ute, då blir man iaf piggare :)