Hjälp :O

2013-10-29  11:52:50  Allmänt  Aurora 
Öppnade brevet och kände lite panik, tiden går alledes för fort nu. Tänk att vår lilla tjej snart börjar skolan, jag lever dock kvar i att hon är min lilla lilla tjej. 




Pysselhörna

2013-10-28  20:22:43  Allmänt  Aurora 
Lillan började pyssla tidigt ikväll och hon gick verkligen in för de, hon har lite scrap saker och får ibland låna lite av mitt, mest sånt jag vet att jag inte kommer använda men hon har även egna nya saker för hon brukar få välja något eget när jag handlar mitt. Hon har suttit fram till nu, minns inte riktigt när hon satte sig men hon har iaf suttit drygt två timmar. Nu är de dock dags för nattning, vilket hon inte alls är sugen på eller så är de övertrötthet.




Orkan !!

2013-10-28  20:17:21  Allmänt 
Inte trodde jag att de skulle bli en så kraftig storm som dom varnade för, tänkte att SMHI säkert har fel ... Igen. Men sen kom varninga om klass 3 och sedan uppmanade man här i Halmstad kommun att hämta sina barn tidigare då förskolorna skulle stänga - tur vi ändå var lediga idag. Sent i eftermiddags började stormen tillta ordentligt, vår grind piskades upp, de viner fortfarande rejält i ventilationerna och regnet piskar mot rutorna. Även träden utanför har en rejäl lutning! Änsålänge har vi strömmen kvar och inte varit med om någon förödelse men i området en bit ifrån har strömmen börjat gå och åå andra sidan stan har ett helt tak blåst av på ett hus och de är helt öppet mot himmelen, Fyfan alltså. Vi har de rätt bra här ändå!






Busfröet

2013-10-28  18:08:10  Allmänt  Aurora 
Fick idag hem lösenord så att jag/vi kunde gå ut och kolla på busungens dagisfoto. Fanns några att välja mellan och dessa tre är favoriterna. Bara toklyser bus ur ögonen. 


Besök hos barnmorskan

2013-10-28  14:31:27  Allmänt  Aurora  Personligt 
Varit på kontroll hos min underbara barnmorska idag. Vecka 30+1, +11 kg, stor mage, bebis ligger i säte, dåligt järnvärde, lågt blodtryck. Börjar må lite lite bättre men de syns inte på mina värden. BM inte nöjd med mina värden och vi bestämde en extra kontroll om 2 veckor för att kolla om de är på rätt väg och att jag fortfarande känner mig bättre. Aurora var med denna gången också, lika fascinerad varje gång hon får lyssna på hjärtljudet. Hon växer mer och mer för varje dag med att bli storasyster <3


Ett öga för design ?

2013-10-27  15:43:20  Allmänt  Aurora 
Såhär ser de oftast ut när lilla hjärtat pärlar, det är ett specifikt mönster. Inte alltid de är varannan pärla i samma färg men oftast är det så. Ibland är de en rad i samma färg och ny färg på ny rad. Hon har nog ett öga för det där och noga är det! 





far & dotter

2013-10-27  14:49:30  Allmänt  Aurora  Personligt 
Vilken underbar skön slappesöndag. Jag har mestadels legat i soffan och lyssnat på fina samtal som mannen och dottern haft medans dom haft bullbak, riktigt mysigt, blir varm i hela kroppen <3 





Något att fira

2013-10-25  17:44:32  Allmänt 
Har idag skrivit på papper för en fastanställning inom kommunen, så jäkla härligt att ha det på papper. Valde att lägga mig på 85%, känns lagom med tanke på att de är så mycket helger och kvällar. Mannen tyckte absolut att detta var något att fira. Blommor, vin och riktigt god mat. Sen efter det blir de Idol och massa mys - vilken fredag! 




Kulan

2013-10-25  12:48:42  Allmänt 




Lilla älskade unge

2013-10-25  12:30:35  Allmänt  Aurora 
Aurora har gjort om veckans dagar lite och såhär heter dom enligt henne: måndag, tisdag, onsdag, torsdag, mys, godis, söndag. Hon försökte dock ändra de till godis x 7 men den köpte jag inte!


Reality

2013-10-24  10:36:57  Allmänt 
Då va min heltids sjukskrivning slut och jag är hemkommen efter dagens första pass. Ska jobba kvällen sen med, kort kväll. Ska jobba halvtid nu till den 8 November för att sedan gå hem på gravpeng. Är lite blandade känslor, hade viljat jobba längre för att få tiden att gå och sen så gillar jag mitt jobb mycket. Men skönt att kunna gå hemma och ta de lugnt, slappna av och ja, bara vara. Känner redan nu ( efter 3 timmars jobb ) att energin sugs ut och att jag blir trött, ska tillbaka 14.30 så jag har tid för vila, vilket jag ska passa på att göra.


Mys hela dagen lång

2013-10-20  19:50:17  Allmänt  Aurora 
Har varit en dag fylld med lugn och mys. I eftermiddags traskade vi hem till svärföräldrarna och fikade. När vi gick därifrån smet jag inom Rebecka för att prata lite skit. När jag kom hem därifrån gick mannen iväg på styrelsemöte, jag och lilla hjärtat satt då i soffan och gosade. Mannen är hemma igen och vi har precis ätit lite goda räkmackor. . . Och nu kom lilla hjärtat och vill prata om spermier och småsyskon. Har en bok hemma som heter "kråke i mammas mage", lotten att läsa boken föll på pappa idag. 


Ja se det regnar, ja se det regnar

2013-10-20  11:15:51  Allmänt 
Det var väl tråkigt (hurra?!). Visst att det är mysigt med hösten och att tända massa ljus i mörkret men måste de alltid regna? Man blir ju inte direkt sugen på att göra något en sånhär dag. Vill ha fler fina höstdagar, helst med sol. Gör dock inget om de är mörkt och kallt men släng dig i väggen regnet! Tur att vårt älskade hjärta är en liten mystjej, hon sitter just nu framför TVn i sina nya mysiga innetofflor och kollar på Disney och klagar inte ett dugg. 


Ja må hon leva

2013-10-19  21:59:36  Allmänt 
Min fina mamma fyllde år igår och de firade vi med god middag nu ikväll. Barnen levde rövare och vi andra tog de mest lugnt och hade mys. När de andra gästerna gått stannade vi kvar och förlängde lördagskvällen med ännu mera mys. Blev dock en relativt tidig kväll ändå, trött som jag alltid är.

3 olika sorters vin, lite choklad och såklart uggle-godis eftersom mamma är en ugglefantast ;)



I min egen takt

2013-10-19  11:18:50  Allmänt 
Mannen är inne och jobbar några timmar idag för att slippa börja 4 på måndag morgon ( natt?! ). Lilla hjärtat har mest spelar spel och kollat lite tv. Jag har passat på att städa och tvätta, får mest gjort när jag får göra de i lugn och och med alla mina små pauser. Mest plock och dammning idag, dammsugning och våttorkning lämnat jag åt morgondagen! 


Matkoma !

2013-10-18  18:15:48  Allmänt 
Oh My God! Nu är jag så mätt så mätt, har precis ätit kinamat. Vårt lilla fredagsmys har börjat hihi eller ja, jag och Aurora började ju redan vid fikan men ändå. Mitt val denna gången blev Nasigoreng, friterat funkar inte alls för min gravida mage längre. Lillan däremot hon äter friterad kyckling, nudlar och räkchips för glatta livet. Mannen valde någon ank-grej och av döma hans stil just nu så har även han matkoma. Blir soffläge ett tag här innan vi, eller iallafall jag gör något annat. Funderar på en Powernap men känns lite för sent för de men ja, jag skulle kunna sova jämt nuförtiden. 


Smaker av sommar

2013-10-18  14:46:38  Allmänt 




höstcool!

2013-10-18  07:39:00  Allmänt  Aurora  Shopping  Tips 
Under shoppingturen igår blev det även lite nytt till blivande storasyster, även hon fick mössa, vantar och skor. Fast lite mer coolare då såklart. Som vanligt har hon bestämda åsikter med vad hon ska ha för något och hur det ska se ut. Hon har växt ur sina älskade fina höstkängor och dom passade ju sååå bra till hennes skinnjacka, coolast på dagis som hon själv säger. När hon upptäckte att dom klämde lite vid tårna så blev hon lite ledsen och jag sa att vi kunde köpa nya, innan vi åkte iväg visade jag henne vad det fanns för några och hon föll för ett par som vi hade tur med. Endast två par kvar, varav ett par i hennes storlek och troligtvis skulle dom inte få in fler. Phew!
 
 


Karius & Baktus

2013-10-17  19:56:00  Aurora 
Vi var ju hos tandläkaren igår där hon var lugnet själv innan det var dags att gå in till undersökningsrummet, så hur tror ni att det gick sen? Det gick galant! Jag är så imponerad av min lilla tjej som egentligen är ganska stor. Hon hoppade upp i stolen, satte sig till rätta med ett stort leende på läpparna. Tandläkaren pratade nästan enbart med Aurora och hon svarade så snällt, fick massa beröm för att hon är så duktig på att borsta tänderna och hon räknade tänderna. Det enda som hon kunde se var att en tand i underkäken och "mötande" tand i underkäken var ganska spetsiga så Aurora blev tvingad att bita lite snett. På andra sidan var de likadant men där hade tänderna slipats ner av sig självt vilket det brukar göra. Tandläkaren visade Aurora precis vad hon menade sen frågade hon om hon fick slipa ner dom så att dom blev precis lika fina och raka som dom andra, jag såg då att nervositeten kom och jag som är extremt tandläkar rädd är kanske inte världens bästa på att ha med men jag behöll mitt lugn och sa till Aurora att de är precis som att fila naglarna. Hon köpte det på en gång, allt hon ville göra var att hålla mig i handen under tiden som dom slipade. Gick hur bra som helst och hon var så nöjd och stolt efteråt, med all rätt! 


Newbie

2013-10-17  19:15:00  Allmänt  Shopping  Tips 
Har umgåtts med min fina barndomsvän Disa i princip hela dagen. Kaffe, fika och shopping! Blev inte ett smack till oss vuxna men däremot blev det lite till Aurora och till bebisen, både från mig och Disa. Hon är så snäll så :)
Sen är ju Aurora och Disa som två nävar i en röv, lika busiga och flamsiga att ha med sig båda två och Aurora älskar det, hon kiknar av skratt och går med ett leende från öra till öra varje sekund. Sen till råga på allt ska hon visa/säga alla tokigheter som Disa lär henne. Någon som har sitt barnasinne kvar är då Disa!
 
Till bebisen köpte hon lite mysigt att ha till vintern, och det är ju så sött. Kappahl har märket Newbie som är så fint att man smälter för det. Bra kvalite och ja, in och köp det själva får ni se, ni kommer säkert bli kära ni med ♥
 
 


9 gånger av 10

2013-10-16  20:15:51  Allmänt  Aurora 
Aurora gick och la sig för en stund sen, hon la sig i våran säng för att kolla lite film. Jag smyger ut i köket för att hämta lite chips, inte en reaktion från henne, jag tar fram dippen, inte en reaktion, sätter mig i soffan och stoppar ett chips i munnen, vad händer? Jag hör små snabba steg komma närmre och en unge som utbrister " vad äter du?!?! ". 


Kaffehäng & hög decibelnivå

2013-10-16  17:42:15  Allmänt 
Var hemma hos en tjejkompis och hennes familj nu i eftermiddags, slog ihjäl några timmar. Kaffe, fika, tjöt och barnen busade på. Vi träffas alltför sällan men när vi träffas så känns de ändå som igår och vi har alltid lika mycket att prata om. Sen spyr vi lite galla med vilket är skönt ibland. Känner att denna höst/vinter kommer bestå av en hel del kaffe besök hos fina Madde :)


Snart dags ..

2013-10-16  13:18:01  Allmänt  Aurora 
Sitter i väntrummet och väntar på att tandläkaren ska komma. Aurora är lugnet själv, får se om de går likabra där inne. 


Ensam mys

2013-10-14  21:18:31  Allmänt 

Mannen och dottern sover och jag sitter uppe och kollar på ensam mamma. Blev sugen sååå sugen på dipp men fasen inte chips, tur att vi hade lite grönsaker hemma. Inte gott att bara skeda i sig dippen. Och självklart är min älskade Carlsberg drycken för kvällen. 


Fjortonde Oktober

2013-10-14  18:02:42  Allmänt 
Ny vecka men inte nya tag. Precis lika trött som vanligt. Aurora har varit på dagis några timmar och härjat runt, jag va borta på jobbet en sväng för att fixa med en massa papper - krångligt som vanligt när de gäller försäkringskassan. Sen hem för att sova lite (läs mycket) sen vid hämtning på dagis hade Aurora en frågan om att gå till farmor och hälsa på vilket vi gjorde. Lite kaffe och prat var precis vad jag behövde, kom hem med lite mer energi. Slängde ihop kvällsmaten och plockade undan i köket. Nu har kag landat med arslet i soffan och ska ta mig en kopp kaffe till sen väntar ett varmt och skönt bad. Kanske ska ge mig på att ta bort och lägga nytt nagellack, får se hur de går med tårna, blir väl ungefär som när jag ska ta på mig strumpor och skor, lite lätt andnöd haha


Mama

2013-10-13  22:33:57  Allmänt  Shopping 
Har inte så mycket mamma-kläder och de mesta jag har börjar bli lite tight. Har hittills kunnat ha samma storlek men känner att de är bara en fråga om dagar innan jag får byta upp brallorna mot en storlek större. Är ju i V.29 nu och har gått upp 10 kg så det är ju inte så konstigt att de är dags att byta storlek. Hittade två fina höstplagg idag på rean och är mycket nöjd 





Lite nytt

2013-10-13  15:11:18  Allmänt  Inredning  Instagram  Shopping  Tips 
Haft en mysig dag med fina Rebecca :) Blev lite shopping till hemmet, kläder till mig och en fika. Kände att de va dags för lite mer höstigt. Resten av dagen består av att lugnet ska infinna sig och bara ta de lugnt. Kolla lite serier, älskar att Vampire Diaries har börjat med säsong 5 <3


L ö r d a g

2013-10-12  22:05:20  Allmänt 
Om jag inte sagt de innan så säger jag det nu, fasen vad skönt de är med k ö r k o r t !! Precis hemkommen från mamma och pappa, kollade på körslaget och bara hängde i soffan. Mannens barndomskompis är hemma hos oss och dom har Nintendokväll, jag var inte så sugen på detta så därför åkte jag hem till mamma och pappa. Skönt att kunna åka iväg sådär utan att behöva kolla upp busstider osv. Planen för resten av kvällen är väl att hinka i mig vätska och sova, något mer orkar jag nog inte haha


27+5

2013-10-11  18:50:05  Allmänt  Personligt 
Älskade lilla knodd <3



Fina lockar

2013-10-10  20:15:07  Allmänt  Aurora 
Som ni vet så klippte Aurora av en del av sitt hår för ett tag sen. Jag hade tur som lyckades få in ett frisörbesök för henne innan det var dags för foto på dagis. Så vi va hos frisören för några dagar sen, blev att klippa av hennes tunna toppar och jämna till sidorna. Hon blev sååå nöjd och satt som en stolt tupp i frisörstolen hihi 




Lilla tokfia

2013-10-10  14:50:35  Allmänt  Aurora 



Så jäkla stolt!

2013-10-08  20:02:44  Allmänt  Aurora  Personligt 

Jag är så stolt över min älskade tös idag! Blir tårögd när jag tänker på de. Idag när jag svimmade så ringde hon Ambulansen så att dom kunde komma och hjälpa mig. Underbara lilla tös! När jag vaknade upp igen så var hon både rädd och ledsen men väldigt hjälpsam. Hon fick så mycket beröm av ambulanspersonalen och det med all rätt! Hon fick en liten Ambus av dom för att hon varit så duktig 



Dessa löss

2013-10-08  11:08:18  Aurora 
Går löss igen på dagis, dom tycks aldrig försvinna. Sen hör de väl till hösten lite då de lånas mössor, man myser kanske mer osv. Änsålänge har inte Aurora haft de någon gång. Vi luskammar iaf och de är väl de minsta man kan göra men de känns inte som att alla tar de på allvar, är väl därför de gör runt runt runt. Har precis gått igenom Auroras hår med luskammen, tog väl en tjugo minuter, gäller att ta bena för bena och hålla på men hon är tålmodig min lilla tös. Och inga löss denna gången heller :) Skönt!




Karusell i skallen

2013-10-07  21:35:16  Allmänt  Personligt 
Har under denna graviditeten varit besvärad av ganska mycket yrsel, hade problem med det även under graviditeten med Aurora men denna gången är de värre. Mina värden är kassa, trycket lågt och de susar ofta i öronen och svartnar för ögonen. Det har börjat ställa till problem med jobbet och mer och mer i vardagen. Det har varit så under en lång tid, i midsomras så svimmade jag när jag var ute och cyklade med Aurora så sedan dess har jag mest "stått ut". Vissa dagar går jättebra och andra går inte alls. Nu har även foglossning börjat komma och det är inte heller härligt. Var hos läkaren idag som hänvisade mig till specialist, dit jag ska på Torsdag och fram tills dess är jag hemma och vilar. Sen efter se får vi se vad som händer, har ju 3 månader kvar tills det är dags för lill*n att komma till vår galna familj. Ganska lång tid att vara sjukskriven och kag ser väl inte framemot de heller om det nu skulle bli så men det känns heller inte hållbart att ha de som jag har det, funkar inte så bra med yrket jag har heller men en dag i taget, en dag i taget :) 


Mary Kay

2013-10-06  20:22:46  Allmänt  Shopping  Tips 
Har varit iväg på hudvårdskväll med Systeryster. En mysig kväll med härliga produkter och mycket trevligt folk. Och såklart blev de en beställning på produkter ;) 



Underbara älskade mannen min

2013-10-05  21:20:18  Allmänt  Personligt 

Kommer hem efter ett tolvtimmars pass på jobbet, har en kropp som värker och vad möts jag av ? En städad lägenhet, tända ljus överallt, ett badkar som är fyllt och ett glas iskall juice ! Min man vet precis vad jag behöver :)



Tjuvstart!

2013-10-04  20:14:09  Allmänt  Personligt 
Hallelujah va gott! Inte något jag är ett fan av i vanliga fall men jag har fått någon light variant av craving på denna, på första plats kommer fortfarande ÖLEN ;)



Ta igen missad tid

2013-10-04  20:05:57  Allmänt 
Eftersom lillan mådde bättre idag och jag vart fruktansvärt rastlös så åkte vi hem och hälsade på en gammal vän till mig. Vi har inte träffats på evigheter men de kändes ändå som att det var igår, var mest lite update som behövdes och kaffe i vanlig ordning. Kommer bli fler besök där och definitivt mer ofta! 


orkar inte med mig själv!

2013-10-04  08:17:25  Allmänt 
Ibland blir jag bra trött på mig själv! Körde mannen till jobbet idag för att kunna ha bilen själv idag. När jag kommer hem och parkerar så upptäcker jag att jag har glömt mina husnycklar, när jag sedan ska ringa honom för att kunna hämta hans nyckel så upptäcker jag att jag inte har mobilen med mig. TUR att grannen inte gått till jobbet än så att jag kunde smita inom henne och låna telefonen. Mannen hade självklart redan åkte vidare med lastbilen så jag och Aurora fick ta oss upp till flygstaden för att möta honom ... nu är vi hemma och inne i värmen igen, har precis ätit frukost. Inte riktigt den mysmorgonstarten vi hade planerat men vakna är vi iallafall. 


Om man ska se de positivt

2013-10-03  14:07:52  Allmänt  Aurora 
Dethär med att vara hemma och vabba är inte alla roligt, inte någonstans. De skriks, gnälls men det är inte lätt att vara sjuk. Jag själv brukar inte va på toppen humör när jag är sjuk. Irritationen som uppstår hos lillan när snoret droppar över hennes nypysslade saker är inte nådig den heller. Men jag har hunnit med ett gäng maskiner tvätt, vikt, plockat undan en del och skurat dassahuset. Aurora hade även en önskan om att få baka lite idag, helst muffins men annars gick chokladbollar bra med. Eftersom vi inte hade alla hemma till de första så körde vi på de andra, dom står ny i kylen och ska stelna lite sen ska vi ta oss ett smakprov, lilla tjoddan kan behöva lite socker så att energin kommer igång. Just nu ligger hon här jämte och gör absolut ingenting, jag ska ta dagens första kopp kaffe sen plocka undan allt småskit från hennes pysslande, ligger små små pappersbitar överallt här inne efter att hon klippt, undra om hon kör tävlingen " minst bit vinner ". 



(O)välkommen höst!

2013-10-03  09:53:20  Allmänt  Aurora  Personligt 
Nu har hösten kommit och då slår VABen till. Blir hemmadag både idag och imorgon. Aurora har varit förkyld ett bra tag men det har inte varit så farligt. Men idag rinner näsan mycket, hon är hes, hostar och är varm. Sen vi gick upp har hon mest legat i soffan och kollat tv. Inte sugen på någonting alls. Mannen är också förkyld och har varit de länge men Änsålänge har jag klarat mig ifrån det, lite lite snorig bara men det är de lilla de. 


Pepsi

2013-10-02  14:17:16  Allmänt  Aurora 
Är hemma hos mamma & pappa, kelar med deras nya tillskott. Han är söt så det inte finns, Aurora är tokförtjust.