Barnlediga

2013-05-31  22:48:05  Allmänt 

Efter dagis åkte Aurora ner med farmor och farfar till husvagnen för att sova över där. Vi passade då på att unna oss en liten mysig kväll på stan. Började med varsin god drink på en uteservering sen gick vi på restaurang och åt god mat. Nu är vi hemma igen och sitter trötta i varsin soffhörna, slutar väl med att jag somnar här. Brukar alltid bli att jag laddar upp som fasen för att ha en helkväll sen slutar de med att jag stupar i sängen och sover säkert bort morgonen och en stund på förmiddagen imorgon med ;)



Sömntutor

2013-05-30  10:24:43  Allmänt 

Vaknade strax efter sju idag och kände mig riktigt trött, gick in till Aurora för att kolla om hon var vaken men det var hon inte. Jag kröp ner under täcket igen och sen vaknade vi inte förens strax innan nio ;) Gick bort till jobbet en sväng sen vidare till macken för att köpa frallor och glass. Har precis ätit frukost och sitter vid TVn och kollar tecknat. Detta kallar jag en härlig förmiddag :)



när man blir större

2013-05-29  21:14:15  Aurora 
Om drygt två veckor så fyller vår lilla loppa 5 år . . . 5 år !! Galet !! Tiden går så fort, den rusar förbi en i hög hastighet men jag försöker hänga med så gott det går. Satt tidigare ikväll och pratade om vad hon önskar sig, en sak vet hon redan om och det är att vi ska till Liseberg på hennes födelsedag, det har blivit lite av en tradition och kommer att fortsätta så. Hon tokälskar karuseller och hon verkligen njuter när vi är på Liseberg. I övrigt så önskar hon sig lite monster high saker, nya sandaler och några sommarplagg och kanske en ny fotboll men annars så hade hon inget anspråk på något. Men de kommer väl mer snart men hon är så himla tacksam för allt hon får, hon skulle säkert tjoa och tjimma över ett gäng nya trosor. I år blir det mycket firande, ena dagen kommer mannens sida av släkten, nästa dag min sida, när hon fyller blir de Liseberg och dagen efter barnkalas. Tjohooo att vi kommer vara slagna hjältar allihopa! Men så är de när man inte bor i hus och inte kan ta alla samtidigt - had eju klart varit mycket smidigare.


Lite lyx

2013-05-29  21:07:48  Allmänt 
Igår satt vi och pratade lite om resan och funderade lite på om vi hade klickat i att vi skulle ha försäkring eller inte, vi kom in på detta ämne då vi kollade på S.O.S Thailand igår. Och det var ju tur för vi hade inte valt någon försäkring men det fixade vi till snabbt och lätt. När jag satt där och klickade runt lite så såg jag att man kunde göra lite tillval med andra grejor och jag snurrade direkt in på att boka bestämda platser med extra plats ... så det gjorde vi det med. Längst fram både dit och hem, extra benutrymme, nära till toaletten, kan ju inte bli bättre. Trodde först att de skulle kosta en jäkla massa pengar så jag var lite tveksam men när jag klickade i och skulle betala så gick det bara på 700 kr totalt för både dit och hem. Ibland får man faktiskt lyxa till det med sådana små extra saker hihi


Balen 2013

2013-05-26  18:52:02  Allmänt 

Dags för lillebrors bal idag :) Vi visste att de var röda mattan mellan 4 - 6 så vi åkte dit redan vid 2 för att få bra platser. Fick kanon platser och vi hade turen att han var bland dom tio första paren, så inte alledes för lång väntan ;) Han var så stilig så! Och precis när han och hans baldejt gått förbi och kommit in så började det regna, tur där.



Närheten

2013-05-25  20:18:39  Allmänt 

En av det bästa sakerna med denna camping är att de ligger så otroligt nära stranden. Vi tog självklart en liten promenad dit ner, gick lite på bryggan och bara hade det mysigt. Lilla hjärtat körde sparkcykel i ilfart och det såg ut som att hon tyckte att livet va allt bra härligt.



Sommar <3

2013-05-25  14:33:14  Allmänt 



Flytt från Halmstad

2013-05-25  14:22:51  Allmänt 

Igår eftermiddag åkte vi ner till Torekov, svärföräldrarna skulle inte ner till husvagnen så vi passade på att ta den. Köpte med oss lite gott på vägen ner och hade härligt fredagsmys igår. Aurora trivs som fisken i vattnet när hon är här, hon njuter till max. Vaknade relativt tidigt idag, åt en mumsig frukost sedan packade vi in oss i bilen och åkte till Ängelholms Hembygdspark, vädret var kanon, mycket folk, Aurora matade dom tjockade grisarna och spanade andra djur men mest ville hon leka på lekplatserna som var ganska stora. Ni är vi tillbaka i husvagnen och vi bara njuter.



In town

2013-05-24  13:33:33  Allmänt 

Jag, Aurora och min lillebror har hängt i stan ett tag. Frisörbesök, lunch, glass och parkhäng. Fantastiskt skönt. Ska snart bege oss hemåt för att packa lite, lutar åt att vi åker till Torekov i helgen, hoppas bara att detta fantastiska väder håller i sig :)



När dagis är stängt

2013-05-23  23:40:14  Allmänt 

Får man mysa med mormor och morbror. Spela golf, mata fiskar och äta glass ;) Underbart om man frågar Aurora :)



Uppe innan tuppen

2013-05-23  07:28:17  Allmänt 

04.10 väcktes jag av att Aurora gallskrek. Hon skrek efter pappa som inte låg i sängen som han gjorde när hon somnade. Jag sprang in till henne ( sov på soffan då jag däckade där igår ). Sa att pappa var på jobbet men att jag va hemma, då börjar hon gråta och sa att hon trodde vi glömt henne hemma och att hon var ensam. Lilla älskade hjärtat! Vi kröp ihop tillsammans i sängen och hon somnade lugnt om, det gjorde dock inte jag, kan bero på att jag däckade 18 igår. Men har slumrat någon halvtimme sen dess men nu är jag uppe, kollar nyheterna och äter frukost. Hoppas lillan vaknar snart så vi kan morgonmysa hihi



Slagen hjälte

2013-05-22  16:50:39  Aurora 

En kort dagisdag idag, sen iväg med kusinerna för att busa runt på busfabriken. Det tar tydligen på krafterna ;)



När rastlösheten tar över

2013-05-21  17:55:26  Allmänt 

Tidigare under dagen va Aurora super rastlös och på lite dåligt humör. Det var inte mycket som dög. Hon ville åka iväg och hitta på massa saker och till slut blev det att våldgästa mormor och morfar :) Sitter här fortfarande, har spelat lite spel och nu väntar vi på att maten ska bli klar, är så hungrig!



Auroras val

2013-05-20  21:02:17  Shopping 



16kr

2013-05-20  16:45:59  Shopping 

Efter läkarbesöket tog vi en tripp på stan där det bjöds på fika och shopping. Handlade bara till Aurora denna gången, allt jag köpte gick bara på 16Kr. Hur ? Värdecheckar och rabatt erbjudande. Vad som finns i påsen visar jag sen



Det finaste jag har

2013-05-20  07:31:35  Aurora 



Uppe med tuppen

2013-05-20  06:40:00  Allmänt 

Klockan ringde vid sex men jag har inte kommit upp ur sängen än. Snooza borde inte vara en möjlighet egentligen, har så svårt att motstå denna funktion. Nu får jag ta och hoppa upp, sen väcka lilla hjärtat, dags att gå om fyrtio minuter. Kul start på veckan, inte! Hade hellre tagit sovmorgon ;)



It's over!

2013-05-19  20:43:01  Allmänt 

Nu är denna jobbhelgen över och det som väntar mig är två lediga dagar och det ska bli så skönt. Imorgon ska vi dock upp tidigt ändå, Aurora ska till öronmottagningen och sen läkaren direkt efter det. Dom ska göra hörselkontroll och kolla hur mycket vätska hon har i öronen och sen göra bedömning om hon ska operera in nytt rör eller inte. Detta är en uppföljning efter hennes tuffa tid på sjukhuset med massa öronproblem och andra tråkigheter, blir lite ledsen när jag tänker tillbaka på det. Men hon är tapper iaf, hon tycker det ska bli roligt, mest för att mormor ska med tror jag hehe ... eller fikan som väntar efter kanske.

Nu är de dags att fortsätta kolla hockeyn, jäkla tråkigt att Schweiz tog ledningen så fort. Hoppas på en vändning inom kort!



Nuuu börjar mello !!

2013-05-18  21:57:58  Allmänt 

Jobbade som sagt hela långa dagen idag och innan jag gick sa jag till Aurora att när jag kommer hem så börjar Mello. Hinner inte mer än öppna dörren innan hon skriker superhögt att Mello börjar. Sen hinner jag inte ens upp för trappen för hon skuttar ner och möter mig med världens bamsekram <3 Nu sitter vi bänkade i soffan med lite gott tilltugg och myser. Aurora är inte så imponerad än, dansade en hel del till Finlands bidrag men jag tror såklart att hon väntar på Robin och då kommer hon säkert igång massa :) Nä, nu ska jag fortsätta att mysa med lillskruttab, har ju varit borta hela dagen och har en lika lång jobbdag imorgon ...



Härliga sommarvärme

2013-05-18  16:35:50  Allmänt 

Igårkväll slutade jag jobbet strax efter sju på kvällen och när jag kommer hem sitter många av våra härliga grannar ute på gården och har mysigt, jag var inte sen med att hänga på. Satt ute sent och bara njöt av värmen. Idag är de jobb igen hela dagen som gäller men är hemma på rast nu, sitter dock inomhus nu då vi har varit ute hela dagen. Ska ta och hinka i mig lite vätska och skutta tillbaka till jobbet för att sen hem och mysa till Eurovision :)



när man överraskar med det lilla

2013-05-17  11:45:07  Allmänt 
Har precis haft mamma, pappa och lillebror här på besök. Så fort Aurora fick reda på att dom skulle komma så ville hon göra en överraskning till dom. Hon ville såklart baka, muffins med olika smaker så det blev en härlig blandning. Några med choklad, några med kardemumma några med hallon/blåbär och några med apelsin. Dom sistnämnda blev min klara favorit. Så mysigt att ha dom här, så avslappnat, roligt och bara helt underbart.


Glass i stora lass

2013-05-16  14:38:09  Allmänt 

Hämtade lilla hjärtat efter jobbet och vi cyklade nästan till stranden på direkten. Och här sitter vi nu och äter glass, härliga torsdag :)



Vecka 20

2013-05-13  19:09:52  Allmänt 


Ett allvarligt fel!

2013-05-13  19:02:17  Allmänt 

Jag har ett allvarligt fel på mitt luktsinne. Vetifan vad det är men häromdagen tyckte jag att de luktade som att lägenheten stod i brand vilket den självklart inte gjorde och idag tycker jag att ett par av mina skor luktar insulin, ja, insulin! Har nog något fel på min snok, men i övrigt så är jag inte mer knäpp än vanligt :P



Första gången ..

2013-05-12  17:21:03  



Glitter & Glamour

2013-05-12  16:08:43  Shopping 



Fixar Söndag

2013-05-12  13:22:26  Inredning 

Har satt upp lite tavlor som inte kommit upp sen ommålningen, blev riktigt bra. Var nöjd innan men det passar så mycket bättre efter ommålningen. Just nu håller mannen på att slänga upp en mönstrad tapet som vi ska ha på en liten vägg i vardagsrummet. Kommer bli så fint så. Tänkte försöka hinna med att sätta på våra nya sängben på sängarna också ;)



Äntligen ;)

2013-05-12  08:56:54  Allmänt 



Morgon i Höganäs

2013-05-12  08:33:19  Allmänt 

Vaknade redan strax efter 6, lite tråkigt när man är iväg och är barnledig. Hade önskat att jag kunde sova längre men har iaf kunnat sova lite av och till. Har tuggat lite vindruvor och kollar just nu på Nyhetsmorgon. Väntar på att min älskling ska vakna så att vi kan gå ner och njuta av en härlig hotellfrukost.



Mjukt & skönt

2013-05-11  22:34:58  Allmänt 

Hotellets kuddar och täcken är så mjuka och fluffiga, i love it!



Vi två

2013-05-11  22:09:25  Personligt 

Ååå vilken underbar dag vi har haft, så härligt. Strosade runt på Höganäs smågator och blev lite förtjusta i dom fina husen. Var inne på en jättefin barnklädesaffär men hittade inget plagg i vår smak däremot hittade vi ett superfint armband ( som jag visar imorgon ). Var inne på ett fik som hette Zolo, världens mysigaste lilla hak med gudomligt god fika. Cheesecake/Lemoncurden jag åt var to die for, hade kunnat äta både två och tre stycken! Upp på rummet för att avnjuta lite mousserande, frukt och ett bad i ett stort och djupt badkar, kunde legat där i hela kvällen för så mysigt var det. Hann med att strosa lite i hamnen, kolla båtar och den fina stranden sen var det dags för mat på bryggan, har nog aldrig ätit så god mat som där och vilken miljö, valt med omsorg och det kändes. Promenerade sedan tillbaka till hotellets lilla bar där det blev lite dryck, tilltugg och även där väldigt mysig atmosfär. Nu har vi hamnat på rummet, glor tv och bara njuter av att bara vara vi <3



Mys!

2013-05-11  14:46:52  Personligt 

Har precis strosat runt lite i Höganäs hamn, ätit världens godaste fika på ett mysigt litet fik. Nu när vi kom tillbaka stod här mousserande vin och ett frukt/chokladfat på rummet. Helt underbart!



Då var vi påväg

2013-05-11  12:38:06  Allmänt 

Efter en liten mellanlandning på Ikea så åker vi nu vidare neråt för att fira vår bröllopsdag. Ska bli så mysigt, aldrig varit iväg såhär över natten utan Aurora. Tidigare när vi har firat bröllopsdag har vi varit ute och ätit på restaurang men denhär gången slår vi på lite större och tar in på hotell hihi <3



Zzzzz

2013-05-10  09:48:35  Allmänt 

Gäääsp! Sitter här och är enormt trött, har varit de hela veckan. Har inte varit så mycket denna vecka egentligen men är ändå så trött. Va på ett läkarbesök i onsdags som jag varit så orolig och ångestfylld över men allt gick bra så där släppte en del spänningar :) Förhoppningsvis så försvinner tröttheten snart, och hjälp på traven är väl att vi ska iväg och bo på hotell imorgon och bara mysa :) Längtar så <3



Hopp i säng

2013-05-06  21:41:07  Allmänt 

Har nu kommit hem och landat i soffan efter vårruset. Hade sånt flyt med vädret, sol och värme :) Hade väldigt trevligt sällskap med mig - svärmor och hennes jobbarkompis. Promenerade i rask takt och det kändes helt perfekt. Nu ska jag slänga mig i duschen och sen bums i säng, om jag får plats. Lilla loppan har snott min plats och sover sååå gott just nu.



Bra start !!

2013-05-06  14:49:04  Allmänt 

Det bästa med mitt jobb är mina oregelbundna tider. Som idag, jobb 7 - 10, sen ledig resten av dagen vilket innebär massa härlig sol/ute - tid med lilla hjärtat :) Vi har hunnit äta glass ute på lekplatsen, plockat blommor och suttit på balkongen och blåst bubblor.



Ganska platt

2013-05-05  21:36:01  Allmänt 

Sitter och kollar på "inför Eurovision" och jag är fan inte imponerad! Någon annan som kollat, vad tycker ni?



triologier

2013-05-05  21:13:42  Allmänt  Tips 
Senaste boken jag läste var triologin som "50 nyanser av ...", jag är fortfarande helt frälst i dom. Hann inte mer än läsa ut triologin innan jag började lyssna på den som ljudbok. Nu är det ett tag sen jag lyssnade på den och skulle faktiskt kunna tänka mig att läsa den igen. Väntar även med spänning på att den ska komma på bio, det lär väl dröja ett tag men den som väntar på något gott ;) Då jag ändå inte har böckerna hemma så kanske jag skulle ta och börja på en annan serie, den ska tydligen påminna mycket om den andra triologin, första boken som jag har hemma heter "för dig blottad", titlen är något i min smak iag, får se om innehållet är det också. 


Vecka 19

2013-05-05  21:04:23  


Är det här man dopas ?

2013-05-05  20:25:22  Allmänt 

Idag var de dags för mannens kusin att konfirmera sig. Aurora var så glad över att få ha sin nya klänning (som hon och mannen åkte in och akut köpte igår). När vi kommer fram till kyrkan så frågar Aurora högt och tydligt om det är här man dopas ;) jag skrattade lite lätt och sa att man döps där. Sen frågade hon om pappas kusin ska dopas idag hihi
Söta lilla unge <3

Det var iaf en ganska underhållande konfirmation, inte lika segt och långdraget som det brukar vara. En massa fina sånger och härlig dans, sånt gillas. Efteråt åt vi god mat och god tårta sen strosade vi runt i solen lite. En helt underbar dag med underbart väder. Måtte de bara hålla i sig hela nästa vecka med, jobbar inte så mycket då och har all världens tid att njuta :)



Trist att inte kunna njuta

2013-05-04  13:34:23  Allmänt 

Vaknade upp till ett härligt väder, solen sken och underbart. Dock är jag lite cranky då jag inte kan njuta av det, mår jävla dåligt med feber och yrsel! Har legat i sängen / soffan typ hela dagen, bara varit ute i köket för vätske påfyllning. Måtte detta gå över .. Inge roligt alla.



Med handen i ...

2013-05-03  20:25:32  Aurora 

Popcornskålen och fullt fokus på filmen - spiderwick



jag vet, jag vet, jag vet

2013-05-03  14:02:00  Aurora  Shopping 
Åååå, jag vet att jag har sagt att lilla hjärtat inte behöver mer kläder och att det inte ska handlas mer men så "råkar" man halka in på någon sida på internet och sen hittar man saker man bara smälter av när man ser på dom. Klickfingret gick igång för några dagar sen och nu väntar vi på små härligheter till Aurora, blandannat hennes midsommarklänning *fniss fniss*
    

aurora  barnkläder  bortskämd  fjärilar 

Mount Laundry

2013-05-03  11:34:54  Allmänt 

Mount Laundry är ett berg som är mitt mål att bestiga. Mount Laundry är ganska stort men det är definitivt genomförbart. Det kommet att kosta mig tid, ork och en massa motivation. Men jag har satt upp mitt mål och jag ska klara det ;)



Å då kan dagen börja

2013-05-03  08:07:56  Inredning 

Idag äter vi frukost i soffan, framför tvn, mysigt. Jag är ingen frukost människa men jag försöker, mest för Auroras skull. Lite sällskap när man äter är ju alltid roligare än att äta själv. Vet inte riktigt vad dagen bjuder på men jag och lilla hjärtat är lediga och solen strålar :)



Ombyte förnöjer

2013-05-02  20:18:08  Inredning 

Va inne på Nille idag och köpte lite nytt till hemmet, till vardagsrummet. Sen har jag flyttat runt på lite saker och bytt plats och de lilla gjorde verkligen skillnad. Är så nöjd! Alltid roligt med lite nytt hihi och jag har ju lite kli i fingrarna, speciellt nu när det är vår och härligt väder. Får lite mera energi då.



Beachbabe

2013-05-02  16:35:56  Personligt 

Ååå gamla foton är så roliga, minns att när detta kortet togs så var det min mamma som höll i kameran, jag posade som en galning ( som ni kan se ).



*fniss* *fniss*

2013-05-02  16:31:31  Personligt 



Throwback Thursday

2013-05-02  16:27:28  Personligt 

Är hemma hos mamma & pappa, har gått igenom massa gamla foton. Blir många skratt och även lite tårar. Kollade på gamla foton på min mormor och morfar, hittade även deras dödsannonser. Minns inte dom då dom gick bort när jag var väldigt liten och jag kan tycka att de är väldigt ledsamt. Hade viljat ha mer minnen med dom, är samtidigt väldigt tacksam över att Aurora har både farmor/farfar, mormor/morfar och hon har även sin pappa mormor och min farmor och farfar kvar :)



För varenda unge

2013-05-01  20:34:16  Allmänt 

Sitter och kollar på humorgalan, blir lika blödig varje år. Sitter med både gåshud och tårar i ögonen. Tycker att vi har sådan tur som lever i Sverige och har den välfärden vi har. Vi kan tycka att skitsaker är stränga och jobbiga och vi klagar egentligen mer än vad vi har "rätt" till. Det finns dom i andra länder, fattig länder som inte ens har hälften av det vi har och som klagar inte alls i den utsträckningen som vi gör. Vi är lyckligt lottade här, ta vara på det!



Freckles

2013-05-01  19:37:39  Allmänt 

Nu när solen kommer fram så kommer även mina fräknar fram och jag vet att dom bara kommer bli fler och fler hihi



1 Maj

2013-05-01  19:27:21  Allmänt 

Första Maj idag och våren verkligen stormade in. Vaknade upp imorse och solen sken som den bara kan göra, gick till jobbet och kände att solen faktiskt värmde lite. Det är härligt att solen kan göra mycket för kropp och själ. Jobbet rullade på som vanligt, kort dag idag. Direkt efter jobbet övningskörde jag, vi åkte lite rundor, blandannat blev de presenter till Auroras kusin, vi var även inne på plantagen för att köps blommor men hittade verkligen ingenting, noll inspiration där så himla tråkigt! Nu ikväll har vi varit ute väldigt mycket, lapat lite sol och bara njutit. Blev lite Grille och snart ska vi göra lite efterrätt, päronhalvor med aftereight på som ska in i ugnen tills chokladen smälter sen lite vaniljglass till det. Mums mums mums :)