Kloka ord från en liten tös

2013-07-29  22:11:57  Aurora 

Nu när det är sommar och jag är gravid så är det lite svårt för oss att sova allihopa i vår säng. Aurora är inne i en mörkrädds-fas eller vad man ska kalla de så hon vill sova hos oss. Vi fixade en större säng till henne så att den ene av oss kan lägga sig där. Inatt var det mannens tur och Aurora gav honom godnatt puss och kram sedan sa hon " pappa, om du blir rädd eller något så sätt på en film, vilken du vill tillochmed en läskig ". Hon har sagt många härliga saker idag. När vi var på öronmottagmingen så låtsades hon öra upp mig och var tvungen att säga namnet på kroppsdel innan " mamma nu äter jag din armbåge nam nam nam, och nu tar jag knäbågen ". Jag skrattade så jag grät och många andra i väntrummet fick sig ett gott skratt. Sen inne på ultraljudet när barnmorskan visade Aurora bebisens skelett " woow, det ser ut som en dinosaurie "



Två flugor i en smäll

2013-07-29  19:57:46  Allmänt 

Även Aurora hade ett besök på sjukhuset idag, hörselkontroll och ett sista utlåtande om ett nytt rör behövs. Hörselprovet gick superbra och all vätska var borta i det örat som hon var sjuk i. Läkarna tog beslutet att de inte behövs någon operation, tummen upp för de!



17 + 1

2013-07-29  18:38:27  Allmänt 

Har idag varit på Ultraljud och allt såg jättebra ut. En livlig liten bebis som inte alls ville vara stilla. Var svårt att få bra bilder för hade den inte handen framför ansiktet så bökade den runt. Barnmorskan kunde inte riktigt se vad det blir för kön men troligtvis en liten tös om inte pojken gömde sitt paket väldigt väl. Blev flyttad några dagar så nya beräkningen är 4 Januari :) Rätt sida års skiftet om ni frågar mig hehe



Tuuut tuuuut

2013-07-28  05:58:58  Allmänt 

Sov som en gris igår efter jobbet och när jag vaknade var de dags att åka iväg på bilbingo med mamma. Hade riktigt roligt fastän att vi inte vann något. Massa skratt, fnitter och lite trams, skönt när man kan ha de så en efterfest ;) Hemma blev de soffhäng, godis och mys med mina älsklingar. Och nu sitter jag här på jobbet, vaken natt igen. Slutar om två timmar och jag kommer stupa i säng, tröttare än igår, mycket tröttare än igår :(



Älskad <3

2013-07-26  22:56:15  Allmänt 

För ett tag sen så snubblade jag in på en sida på Facebook som heter Frejas Armband, kom snart in på bloggen FrejasKamp och snabbt så var jag fångad. Det gjorde så ont i mig och jag kände mig samtidigt lyckligt lottad över mitt liv och min fina Aurora. I stora drag så är lilla Freja en tjej som drabbats av Leukemi och mamman/familjen tycker att dom har fått sån hjälp vis blandannat forskning så hon bestämde sig för att ge någonting tillbaka så hon började göra dessa fina armband där överskottet går till barncancerfonden. Jag beställde två stycken armband till Aurora och visst det är inte mycket men alla kan vi göra något litet :)



Wörki wörki

2013-07-26  22:48:53  Allmänt 

Är inne och jobbar lite extra inatt, vaken natt. Redan gjort 3 av mina 12 timmar. Är dock lite seg måste jag erkänna men har med mig lite filmer och sen har jag mina "att göra listor" för att hålla mig sysselsatt. Har precis fixat med lite tvätt och ska nu pausa lite, gäller att sprida ut sysslorna under dygnet ;)



Sommartös

2013-07-24  13:31:07  Allmänt 

Efter att jag och Aurora fixat lite här hemma med att vila tvätt och andra tråkiga måsten så gick vi ut i solen lite. Jag låg mest och solade medans hon hoppade runt. Nu är vi inne igen och tittar lite på tv och myser. Jobbigt med värmen ibland men man ska ju inte klaga!



Barnsligt God Frukost

2013-07-24  09:03:05  Allmänt 

Ååå längesen man åt kalaspuffar, så jäkla gott. Inte nyttigt men det struntar jag i, känner på mig att denna frukost kommer slinka ner utan problem ;)



Tisdag

2013-07-23  11:02:35  Allmänt 

Jag sitter på balkongen, njuter av solen och har det gott. Aurora spelar Robin Stjernberg på högsta volym och sjunger såklart med. Livet kan inte vara mycket bättre nu :)



Lapat sol

2013-07-22  18:47:19  Allmänt 

Jag och Aurora åkte iväg med hennes mormor och morbror till furulundsbadet tidigare idag, efter en stund mötte även morfar upp. Solade, badade, fikade och Aurora levde rövare i vattnet, en liten vilding. Efter några timmar åkte vi hemåt, jag och Aurora mötte upp pappa för att ta ett dopp i havet med, så härligt.



Då var denna helgen över

2013-07-22  07:01:31  Allmänt 

I lördags jobbade jag hela långa dagen, men jag har ett så härligt jobb och härliga kollegor så det blir alltid lite lättare då. Igår sov jag ganska länge då jag somnade sent, skulle bestämt läsa ut boken jag påbörjade för några dagar sen. I övrigt så bjöd dagen på handling, vila och sol. Sen en tupplur på kvällen innan det var dags för nattpass på jobbet. Och nu sitter jag här med cirka en timme kvar på jobbet, vid 6 ville jag verkligen hem och sova men har precis passerat det, 8 är verkligen en dum tid att sluta för man hinner komma igång igen. Men jag gissar på att tröttheten kommer sen igen. Har inte direkt planerat något idag så vi får se vad denna dagen har att erbjuda, mycket sol har jag hört ;)



Avslutning på denna dagen

2013-07-19  22:05:57  Allmänt 



Nytt yrke ?

2013-07-19  20:38:21  Aurora 

I förmiddags satt Aurora och pillade med sina bokmärksalbum och sen kläcker hon ur sig att när hon blir vuxen och ska börja jobba så är de albums-jobbare hon ska bli ;)



95/65

2013-07-19  20:24:41  Allmänt 

Denna veckan har varit den tuffaste hittills i graviditeten, mycket yrsel, huvudvärk och kallsvettningar. Kontaktade min barnmorska som hänvisade till vårdcentralen. Det togs lite blodprover men inget konstigt hittades, boven i det hela visade sig vara ett fruktansvärt lågt blodtryck. Och såklart finns det ingenting att göra åt det mer än att försöka motionera så mycket jag kan och vila när de är för jobbigt. Lättare sagt än gjort, för är jag ute och går så blir jag yr, räcker ibland med att bara gå ut och slänga soporna så kommer yrseln. Har varit hemma några dagar nu då läkaren tyckte att jag skulle vila och ta de lugnt men ska jobba lördag hela dagen och sen natt söndag - måndag. Ska nog gå bra, får lyssna på min kropp ordentligt.



Förnuftiga lilla tös

2013-07-17  23:00:22  Allmänt 

Mamma, man måste borsta tänderna ordentligt annars kommer tandtrollen och gör bo i dom ...



Wild west

2013-07-15  10:31:51  Allmänt 

Vi fortsatte vår cowboy helg igår med att äta på wild west steakhouse. Det var en helt underbar buffe med massa massa gott, hämtade dock "bara" två fulla tallrikar, skulle ju ha plats med deras sjukt goda efterrätt - toblerone fondue. Kvällen bjöd i övrigt på dans, musik och Aurora var i sitt esse med sin pickadoll och cowboy hatt.



Ååå kom igen!

2013-07-14  15:06:59  Allmänt 

Varit förslappad hela denna dagen, sovit av och till hela dagen. Tråkigt men sant. Förstår inte att man kan bli såhär utslagen av att vara iväg en heldag, visserligen så är jag ju gravid och har brist på både järn och blod men ändå, detta känns extremt. Men nu ska jag försöka ta tag i detta, göra mig iordning för snart ska vi iväg med mina föräldrar och min lillebror, ska äta på restaurang.



En toppendag

2013-07-14  12:11:58  Allmänt 

Är trött och seg efter gårdagens utflykt till High chaparall. Blev verkligen en heldag. Aurora var på så bra humör, helnöjd med allt och tyckte att hela grejen var superspännande. Hon lyckades charma många som jobbade där, när vi skulle åka "bandit-tåget" så höll hon låda för skådespelarna utanför. Pratade på, berättade hur gammal hon va, va hon hette och att hon hade en pistol och en massa annat. Blev en hel del fnitter från mångas sida. När vi kollade showerna satt hon och var så fascinerad av allt som pågick. Hon är redan inställd på att vi ska dit nästa år :)



Min lilla cowboy

2013-07-13  13:52:16  Aurora 



ÄNTLIGEN HELG

2013-07-12  22:46:23  Allmänt 

Har varit så trött denna vecka, har orkat jobba men sen har orken varit i botten. Helt slut, färdig, finito. Har varken varit en rolig mamma, fru eller vän denna vecka. Off-mode deluxe kan man säga. Direkt efter jobbet åkte familjen hem till min systers familj för att äta lite, jag och Aurora blev kvar här på övernattning eftersom vi ändå ska iväg och upp tidigt imorgon bitti. Kan säga att de va en pärs att få alla kusinerna att sova idag men när dom äntligen gav upp för en timme sen så var jag och syster snabba på att dra fram lite lyxproduker och hade mys. Nu är de dock natti natti så att vi orkar upp imorgon fulladdade med energi :)



Tisdag

2013-07-09  07:35:36  Aurora 

Med trötta steg går vi mot dagis .. Idag var dom extra släpiga. Inte så konstigt med tanke på att lilla hjärtat vägrade lägga sig. Tror klockan blev närmare elva ...



Roast n' Toast

2013-07-08  10:22:15  Allmänt 

Bättre frukost finns inte. Skulle kunna trycka i mig mängder av rostat bröd med ost och marmelad bara för att det är så gott! Dock så kan jag inte direkt trycka i mig saker nu när jag är gravid för då kommer illamåendet som ett brev på posten. Men någon i familjen som också har tagit till sig denna goda frukost är Aurora :)



En egen liten filmhörna

2013-07-07  18:23:31  Aurora 



Jorden anropar ...

2013-07-07  17:45:56  Allmänt 

Gääääsp! Totaldäckade i soffan för typ två timmar sen, helt färdig. Solen tar hårt på mig. Nu är jag mer död än levande och känner att en kanna kaffe skulle sitta fint. Mannen tittade precis in och frågade om pannkakor gick bra till kvällsmat svaret blev ett klart ja. Kommer sitta fint i magen.



Bästkusten!

2013-07-07  13:04:06  Allmänt 

Ligger nere på stranden och kopplar av idag igen. Varmare idag och fläktar mindre. Har öst ner en jäkla massa vätska i vår picknick väska, känns som att det kommer att behövas idag. Så skönt med ledig helg när Halmstad väljer att visa sig från sin bästa sida. Åkte ner lite senare idag då vi var lite sega efter gårdagen. Blev senare än vad vi hade tänkt. Först käk hos svärföräldrarna sen när vi kom hem hade vi tänkt att lägga oss men fick sms från en underbar vän som kommer över spontant. Underbart.



En dag på stranden

2013-07-06  12:07:00  Allmänt 

Ligger på stranden och gottar oss, har precis ätit lite lunch. Mannen och dottern är nere och doppar fötterna i havet. Jag tror inte att de är någon värme då dom skrek till lite båda två. Jag har inga planer på att doppa mig, inte än. Jag ligger mest och njuter av solen. Man får passa på när den är framme och värmer samtidigt som man är ledig :)

 



Vilken dag!

2013-07-05  20:45:59  Allmänt 
Började dagen med ett litet kort jobbpass med en underbar kollega. Tiden bara flög iväg och innan jag visste ordet av det så var dagen slut. Hämtade tjoddaloddan på dagis sen åkte vi in till stan för att möta upp min lillebror. Vi käkade lite, kollade på sm-veckan sen gick vi på bio och efter det lite mer sm-vecka. Helt underbart väder mycket folk, bra film, allt var verkligen kanon. I bussen påvägen hem så somnade lillpluttan men så fort vi kom till gården och hon såg att grannens lilla tös var ute då blev de full fart igen. Dom har lekt ute hela kvällen förutom en kort matpaus. Nu har Aurora kurrat ihop sig i sängen för att kolla en film, gissar på att hon somnar ganska så snart. Hon har gnällt lite över att hon saknar sin pappa som ikväll är iväg med kompisarna och kollar på Gyllene Tiders premiär men i övrigt har hon varit en solstråle idag. Själv är jag helt mör i kroppen men inte i huvudet men jag gissar ändå på att det blir tidig sänggång, om jag int upptäcker att det går något bra på tv. 


Beachvattenpolo

2013-07-05  14:08:22  Allmänt 

Sm-veckan i Halmstad ... Ser kallt ut!



Kärlek

2013-07-05  12:56:53  Aurora 

Kär, inte kär, kär, inte kär, kär ... Att de lever kvar fortfarande hihi



Kom igen hästarna

2013-07-04  19:42:00  Allmänt 

Hänger på travbanan sen i eftermiddags. Sprintermästaren går denna helgen och Aurora tycker att de är roligt med hästarna. Min mamma jobbar här så vi smiter in gratis vilket vi tackar och bockar för. Idag har vi hunnit med hoppborg, hamburgare, fika, glass och både vinst och förlust. Börjar bli lite kyligt nu och vi ska upp tidigt men ett lopp till sen hemgång :)



Kändis!

2013-07-03  14:06:27  Allmänt 

Igår när jag va inne en sväng på stan med Aurora kom de fram en tjej som undrade om hon fick ställa några frågor och visst fick hon det. När hon sen skulle ta ett kort fick jag halvt panik. Varför kommer dom fram när man inte är tillfixad, känner sig sleten och ser sleten ut. Tack så mycket ;)



Nöjd!

2013-07-02  21:26:17  Allmänt 

I takt med att magen växer så får garderoben växa ;)



Något att göra hela dagen

2013-07-02  19:37:28  Allmänt 

Varit fullt ös idag, när vi kom hem från biblioteket kom Auroras kusin hit för lite lek och bus. Spelade twister, kollade film och var ute och cyklade. När leket var över och mannen kom hem så åkte jag iväg med finaste Rebecca på en lite shoppingtur. Handlade en parfym till mannen, dkny, luktade sååå gott, tjoddalåddan fick nya sandaler som hon just nu springer racer i. Till mig blev de lite nya mammaplagg, tröja, kjol, två klänningar och underkläder. Hann med en snabbfika som avslutning på shoppingrundan med och nu har jag precis landat i soffan och här tänker jag stanna!



Förmiddagshäng på biblioteket

2013-07-02  14:00:27  Allmänt 



Jobbar hårt på brännan

2013-07-01  21:36:12  Allmänt 

Var ganska varmt idag på min promenad men inte så soligt. Jag tyckte inte det behövdes solkräm men nu i efterhand så hade det vart smart. Ansikte och klyftan är rätt bränd som ni kan ni. You go girl ;)



Trött tröttare jag !

2013-07-01  17:16:16  Allmänt 

Imorse när klockan ringde ville jag dra täcket över mig igen och gå i ide. Men det gick inte, var bara att pallra sig upp för jobb. Har hunnit med en promenad idag med, den blev 2,5 timme. Kändes inte så jobbigt just då men nu är jag helt slut. Ont i huvudet och kroppen, tänkte powernapa medans mannen gör maten. Han är så bra min man, står ut med min trötthet, mitt gnäll och lite annat utan att ens kommentera de <3